Федерална процедура

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
partenieva
Мнения: 52
Регистриран на: Пет Юни 28, 2013 6:36 am

Федерална процедура

Мнение от partenieva »

Здравейте, моля за повече инфо по въпросите , които искам да задам. Искаме да кандидатстваме по федерална процедура за Канада за Анг, част. Информацията , която прочетох и чета и сега в официалния сайт на Канада е много. Тъй като смятам да кандидатстваме он лайн, моля да ми кажете първоначално пускам само 9 формуляра , които ми предлага програмата за FSW. След като получа някакъв отговор тогава ли изпращам легализирани дипломи за образование, издържан курс за ниво на английски език, декларация от НОЙ за трудов стаж? Трябва ли задължително да имам покана за работа и от какъв работодател и аз на какви условия трябва да отговарям за него? Той каква бланка попълва и колко ще бъде енволвиран в целия процес? Допълнителните курсове , които имаме по езици и мениджърски курсове носят ли ни точки? Синът ми има 3 нива на Кембридж - как мога да ги представя ? В документите за парични средства се изисква да декларираш да ли имаш ипотека и ако имаш такава можеш ли да не я споменаваш? Колко пари трябва да имаш в сметка и как се проверява от тях за достоверност? Аз четох че искат 10 000 долара да декларираш и да представиш банков документ? Много се обърквам от цялата тази обилност на информация. Просто търся сродни души , които в момента са в процедура или скоро са били за да мога да имам по скорошна информация.
Благодаря предварително на тези от вас, които ще ми пишат и колкото по скоро се задействам толкова по скоро ще стане.
dzverum
Мнения: 214
Регистриран на: Пет Май 17, 2013 9:16 am
Местоположение: Sydney, NSW

Re: Федерална процедура

Мнение от dzverum »

Здравейте, от написаното личи, че сте чели доста отгоре. В този форум и секция има скорошна тема, която може да отговори на 90% от въпросите Ви.
Накратко и по диагонал:
Кой ще е основен кандидат
Каква професия
Колко души сте
На колко години сте

Не е нужна оферта, ако професията Ви не е запълнена.
Водещият кандидат трябва да представи ниво 6 на IELTS General, като тотален минимум.
Сертификатите на сина Ви нямат никаква тежест.
За 3ма души трябва да докажете в банкови сметки на името на основния кандидат 17000CAD
На линка за кандидтстване има гайд четето го внимателно, той съдържа всичко...
Ипотеката е редно да се спомене, като им докажете, че след погасяване Ви остават достатъчно средства.
F*ck Google, ask me!
partenieva
Мнения: 52
Регистриран на: Пет Юни 28, 2013 6:36 am

Re: Федерална процедура

Мнение от partenieva »

Много благодаря за отговора. Наистина не съм много подробна , но имаме и бебе и времето ми е доста разкъсано. Четох , че за 4 са нужни 20000 долара, а при влизане / евентуално/ да декларираш 10000 долара. Ще кандидатства съпруга ми / 43 годищен , аз на 40/, той отговаря на 1112 групата на NOC за кандидатстващи професии. Ниво на английски кога се предоставя? За ипотеката нещата са сложни тъй като тя е за още 18 години и няма как да им покажа толкова пари в сметка за това питам да ли може да не се декларира / проверяват ли се задълженията към държавата , които имаш/ Ние ще сложим пари за една година и като видим , че нещата са ок ще продадем имота. моля само да ме насочите към темата , която е с инфото за да не губя време да я търся. Ето бебето пак плаче. Все пак благодаря от сърце.
dzverum
Мнения: 214
Регистриран на: Пет Май 17, 2013 9:16 am
Местоположение: Sydney, NSW

Re: Федерална процедура

Мнение от dzverum »

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 20&t=44944"
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 20&t=45433"

Това е на първо четене, за съжаление 1112 е най-натовареният NOC, по лично мое мнение местата са били запълнение до края на май.
Това е официален брояч, http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ations.asp"
Много е неточен и показва отново според мен запълнените бройки през първите няколко дни...
Това е неофициална статистика на хората от един западен форум
https://docs.google.com/spreadsheet/lv? ... erpage=500"
Тук може да се следи на кого и кога са му взели парите от кредитната карта, за да се ориентират хората колко време отнема за първичната обработка.

Ниво на английски се изпраща заедно с първите докс.
Не знам дали видяхте, но дипломата му трябва да бъде акредитирана/ECA/ от WES и да бъде изпратена заедно с докс. Това е процес отнемащ около 20-30 дни, който е свързан с легализиране и поставяне на апостили в МОМН и след това изпращане до Торонто за акредитация.
Акредитацията излиза от 316 до 416$ :[

Прегледайте другите NOC и дали не се класирате Вие по някой от тях.
F*ck Google, ask me!
Аватар
Koko
Мнения: 8032
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Федерална процедура

Мнение от Koko »

partenieva написа:Много благодаря за отговора. Наистина не съм много подробна , но имаме и бебе и времето ми е доста разкъсано. Четох , че за 4 са нужни 20000 долара, а при влизане / евентуално/ да декларираш 10000 долара. Ще кандидатства съпруга ми / 43 годищен , аз на 40/, той отговаря на 1112 групата на NOC за кандидатстващи професии. Ниво на английски кога се предоставя? За ипотеката нещата са сложни тъй като тя е за още 18 години и няма как да им покажа толкова пари в сметка за това питам да ли може да не се декларира / проверяват ли се задълженията към държавата , които имаш/ Ние ще сложим пари за една година и като видим , че нещата са ок ще продадем имота. моля само да ме насочите към темата , която е с инфото за да не губя време да я търся. Ето бебето пак плаче. Все пак благодаря от сърце.
Това което аз бих ви попитал е - проверихте ли внимателно колко точки събирате и дали ще сте в състояние да съберете изискваните 67 точки? За съжаление летвата никак не е ниска и беше трудна за покриване и по старите изисквания, не съм сигурен че по новите ще е по-лесно.

Ако правилно разбирам в момента таблицата с максималните възможни точки е следната

LANGUAGE: 28 points max
AGE: 12 points max
EDUCATION: 25 points max
WORK EXPERIENCE: 15 points max
ARRANGED EMPLOYMENT: 10 points max
ADAPTABILITY: 10 points max

За съжаление във вашият случай точките за възраст няма да са много, за образование и езици едиственият начин да знаете със сигурност колко точки събира водещият кандидат е след като се направи евалюация на образованието в посочената институция в Канада и има сертификати за език.

По отношение офертата за работа - ако можете да намерите работодател в Канада то тогава по-разумно би било да опитате да кандидаствате за работна виза и за имигрантски статут след като сте вече в Канада. Иначе намирането на сериозна оферта за работа също не е лесно за съжаление.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
partenieva
Мнения: 52
Регистриран на: Пет Юни 28, 2013 6:36 am

Re: Федерална процедура

Мнение от partenieva »

Да така е за съжаление с точките за възраст. Все още не сме направили евалюация на дипломи и курсова както и на език. Свободни дати за езика са чак на 21,09,2013. Към момента сме събрали и двамата по 62 точки при минимум ниво на език. За точките за език пише , че 24 ти носи основния и 4 ако знаеш френски, така че ние не можем да изкараме повече от 24 за съжаление. Това с работодателя има как да се случи, но не знам да ли да го стартираме по тази програма FSW ? Моята квалификация я няма в списъка с професиите пък и аз съм само с колеж. Имам висше , но без диплома , само това ми остана да направя.
Друг въпрос също е интересен, имаме ипотека - можели да не я споменаваме и ако не я обявим да ли ще проверят?
dzverum
Мнения: 214
Регистриран на: Пет Май 17, 2013 9:16 am
Местоположение: Sydney, NSW

Re: Федерална процедура

Мнение от dzverum »

https://ielts.britishcouncil.org/CheckAvailability.aspx"
За английският за пореден път казвам да се ходи в Солун. Хората дават възможност за записване, докато има места, а не затварят датата 1 месец по-рано.
Не разбирам калкулацията с точките? Ако изкарате 20 точки за език, колко ще имате тогава? Френският е 4 точки, ако представите сертфикат за ниво.
Ако имате оферта за работа по 1112 или друг NOC директно можете да кандидаствате дори и да са запълнени местата. При това положение процедурата се разглежда много по-бързо.
За ипотеката, ако има някой да обясни по-подробно.
С риск някой да ме "захлеби" смея да предполагам, че има начин от Букурещ да проверят кредитния регистър и да видят колко и какви кредити имате...
Единственото, което не могат да проверят е наличността Ви в банковите сметки.
F*ck Google, ask me!
Аватар
Koko
Мнения: 8032
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Федерална процедура

Мнение от Koko »

partenieva написа:Да така е за съжаление с точките за възраст. Все още не сме направили евалюация на дипломи и курсова както и на език. Свободни дати за езика са чак на 21,09,2013. Към момента сме събрали и двамата по 62 точки при минимум ниво на език. За точките за език пише , че 24 ти носи основния и 4 ако знаеш френски, така че ние не можем да изкараме повече от 24 за съжаление. Това с работодателя има как да се случи, но не знам да ли да го стартираме по тази програма FSW ? Моята квалификация я няма в списъка с професиите пък и аз съм само с колеж. Имам висше , но без диплома , само това ми остана да направя.
Друг въпрос също е интересен, имаме ипотека - можели да не я споменаваме и ако не я обявим да ли ще проверят?
За да бъде валидна офертата за работа трябва да отговаря на определени условия, но пък ако всичко е направено както трябва - това определено ще ви увеличи съществено шансовете, така че не подценявайте този момент и изпипайте нещата в това отношение внимателно.
За ипотеката - нямам представа.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
partenieva
Мнения: 52
Регистриран на: Пет Юни 28, 2013 6:36 am

Re: Федерална процедура

Мнение от partenieva »

Радвам се , че има хора като вас , които помагат. Относно поканата за работа къде мога да погледна какво се изисква от работодателя и какви са бланките /ако е бланка/ които се изпращат, въобще подробно инфо. Нашите роднини казаха, че само да им кажем какви са условията и документите могат да помогнат. Знам , че работодателя трябва да докаже , че няма друг подходящ кандидат и за това кани този, но да ли минава номера че като сме българи/ тъй като имаме познати българи в Канада със собствен бизнес/ и сме приятели или роднини или съученици и за това си пращаме покана?
Аватар
Koko
Мнения: 8032
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Федерална процедура

Мнение от Koko »

partenieva написа:Радвам се , че има хора като вас , които помагат. Относно поканата за работа къде мога да погледна какво се изисква от работодателя и какви са бланките /ако е бланка/ които се изпращат, въобще подробно инфо. Нашите роднини казаха, че само да им кажем какви са условията и документите могат да помогнат. Знам , че работодателя трябва да докаже , че няма друг подходящ кандидат и за това кани този, но да ли минава номера че като сме българи/ тъй като имаме познати българи в Канада със собствен бизнес/ и сме приятели или роднини или съученици и за това си пращаме покана?
Струва ми се че трябва да отделите много повече време за четене на официалният сайт - вярно е че там информацията е доста и може да изглежда объркваща, но от въпросите които задавате става ясно че има още доста неща които трябва да си изясните в детайли.

Това по-долу е текста който касае въпроса за предложение за работа и на какви условия трябва да отговаряте. Съветвам ви обаче да го четете директно от официалният сайт както и специална да обърнете внимание на това какво е positive labour market opinion (LMO) както и че офертата за работа трябва да е също в рамките на съответния NOC.


http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... =jobs#jobs"
написа: 2. Arranged employment

A valid job offer has to be for permanent, full-time and not seasonal work in a NOC 0, A or B occupation.

Depending on your case, there are different factors that make a job offer valid.

1. You currently work in Canada on a temporary work permit, and:

your work permit is valid both when you apply and when the visa is issued (or you are authorized to work in Canada when your visa is issued), and
CIC issued your work permit based on a positive labour market opinion (LMO) from Human Resources and Skills Development Canada (HRSDC), and
you are working for an employer named on your work permit who has made a permanent job offer based on you being accepted as a federal skilled worker.

2. You currently work in Canada in a job that is exempt from the LMO requirement under:

an international agreement (such as, the North America Free Trade Agreement) or
a federal-provincial agreement.
Also:

your work permit must be valid both when you apply and when the visa is issued (or you are authorized to work in Canada when your visa is issued), and
your current employer has made a permanent job offer based on you being accepted as a skilled worker.

3. You currently:

do not have a work permit, or
do not plan to work in Canada before you get a permanent resident visa.
OR

are working in Canada and a different employer has offered to give you a permanent full-time job,
OR

are working in Canada in a job that is exempt from a Labour Market Opinion, but not under an international or federal-provincial agreement, and an employer has made you a permanent job offer based on you being accepted as a skilled worker,
AND

The employer has a positive Labour Market Opinion from HRSDC.

Note:

You cannot get a Labour Market Opinion from HRSDC. Your employer must do this for you.
HRSDC will only confirm permanent job offers for occupations listed in skill type 0 or skill level A or B of the NOC.
A CIC officer must be convinced that you are able to perform the job offered to you. If the occupation is regulated in Canada, the officer must also be convinced that you will be able to become licensed or certified when in Canada.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Публикувай отговор