Switch to full style
Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Добави отговор

Здравейте!

Чет Юни 19, 2008 2:33 am

и аз реших да се присъединя към вашите редици и да споделям вашите емоции. Само дето още нищо не ми се е изяснило (то си трябва доста четене :? ). Най-напред ми се иска да разбера каква е разликата при кандидатстване с английски и френски, само езика при провеждане на интервюто или има и други неща...Много ще съм благодарна, ако някой ми обясни.

Re: Здравейте!

Чет Юни 19, 2008 11:19 pm

ndimitrova написа:и аз реших да се присъединя към вашите редици и да споделям вашите емоции. Само дето още нищо не ми се е изяснило (то си трябва доста четене :? ). Най-напред ми се иска да разбера каква е разликата при кандидатстване с английски и френски, само езика при провеждане на интервюто или има и други неща...Много ще съм благодарна, ако някой ми обясни.Управлението в Канада е организирано на две нива - Федерално правителство и правителства на всяка отделна провинция
По тази причина има различни процедури за имиграция в Канада:
- Федерална процедура която съответно се администрира от федералното правитество - за нея може да се кандидаства със всеки един от двата официални езика в Канада, а ако знаеш и двата, още по-добре. В момента знанието на език по федералната процедура се доказва по документи и интервю вече няма. Това е официалният сайт за имиграция в Канада, във него доста подробно са описани правилата и изискванията:

http://www.cic.gc.ca/

- провинциални процедури - всяка провинция определя сама правилата по които би приела имигранти - в момента най-популярна е процедурата за провинция Квебек и за която можеш да намериш много информация в другия под-форум - за кандидатстване по нея едно от изсиквания в хода на процедурата е интервю на френски

можеш да прегледаш материалите на портала на форума, както и официалния им уебсайт

portal

Пет Юни 20, 2008 3:45 am

Много мерси за отговора. Започвам да чета...
Добави отговор