Дата и час: Нед Юли 21, 2019 4:52 am

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Май 30, 2008 7:30 am 
Offline

Регистриран на: Вто Окт 04, 2005 7:55 am
Мнения: 14
здравейте
отказаха ми туристическата виза с обяснението че не сме изпълнили Наредба 179
пише също, че офицерът не бил убеден, че съпругът ми ще се върне след като свърши престоя му
бихте ли ми дали идея какви документи биха помогнали, да се убеди офицерът в букурещ
ще бъда благодарна на всякаква информация и идеи


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 30, 2008 9:57 am 
Offline
Зомби 2004
Зомби 2004
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Мнения: 4882
Местоположение: отнороТ
Той по какъв повод е щял да идва и за колко време? Добре е да подчертае че има жена/деца, които остават в БГ и това би трябвало да е достатъчно доказателство, че ще се върне. Ако докаже, че има и добре платена работа, още повече се улесняват нещата.
Ама ми стана интересно каква е таз наредба 179 :?

_________________
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Май 30, 2008 10:51 am 
Offline

Регистриран на: Вто Окт 04, 2005 7:55 am
Мнения: 14
ами смята да ходи за около 3-4 месеца
жена и деца - ОК
но не работи в момента
просто не знам какво друго като документ бихме могли да дадем още
имахме покана, копие от граждански брак, имот, определа сума в банка
само кръщелното на детето не бяхме дали
ако някой може да помогне с идея - супер ще е
иначе за тази наредба аз нищо не можах да намеря


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Юни 02, 2008 12:15 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Май 28, 2008 4:47 pm
Мнения: 46
Местоположение: Nova Scotia, CANADA
mersedes написа:
иначе за тази наредба аз нищо не можах да намеря


Ето текста на чл. 179 от тази наредба:

Immigration and Refugee Protection Regulations
PART 9: TEMPORARY RESIDENTS
DIVISION 1: TEMPORARY RESIDENT VISA

179. An officer shall issue a temporary resident visa to a foreign national if, following an examination, it is established that the foreign national

(a) has applied in accordance with these Regulations for a temporary resident visa as a member of the visitor, worker or student class;

(b) will leave Canada by the end of the period authorized for their stay under Division 2;

(c) holds a passport or other document that they may use to enter the country that issued it or another country;

(d) meets the requirements applicable to that class;

(e) is not inadmissible; and

(f) meets the requirements of section 30.


Предполагам че подточка (b) е проблемната "...will leave Canada by the end of the period authorized for their stay..." Това е обичайната причина за отказ на туристическа виза. Пълния текст на наредбата можеш да намериш тук: http://www.canlii.org/ca/regu/sor2002-227

Пламен Петков

_________________
Пламен Петков
Адвокат - Канадско имиграционно и бизнес право
http://www.tmclaw.com
http://www.tmclaw.com/our-legal-team-la ... awyer.html


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Юни 02, 2008 1:43 pm 
Offline

Регистриран на: Вто Окт 04, 2005 7:55 am
Мнения: 14
благодаря много за информацията по тази наредба
попрегледах я.
но честно да си кажа не знам какво повече бихмемогли да дадем като документи за да може офицерът да каже да
ако някой има идея - ще се радвам да сподели


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 02, 2008 4:20 pm 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 7:27 pm
Мнения: 2582
Местоположение: Vancouver, BC
Като за начало, може да смалите тия 3-4 месеца на 2-3 седмици ...

_________________
Obey gravity ... It's the law!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Юни 02, 2008 4:35 pm 
Offline

Регистриран на: Вто Окт 04, 2005 7:55 am
Мнения: 14
добре
но ако му дадат виза тя за няколко седчици и ще бъде ако напише срок 2-3 седмици
просто не съм много наясно с тези неща


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Юни 02, 2008 4:46 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm
Мнения: 8007
Местоположение: South Denver, CO
mersedes написа:
добре
но ако му дадат виза тя за няколко седчици и ще бъде ако напише срок 2-3 седмици
просто не съм много наясно с тези неща


няма такова нещо
1. визата е документ, с който те качват на самолета и ти позволяват да се явиш на границата на Канада, където:
2. имиграционен служител преценява за колко време ще те пусне да стоиш в Канада. Обикновенно се разрешават автоматично 6 месеца, но може и по-малко, а може и да ти каже: "обратно и бегом от там от където си" - това е по негова преценка.

Самата виза има срок на годност, през което време се очаква да долетиш до границата. Този срок, както казах по-горе няма нищо общо с времето ти за престой на канадска земя. Затова служебно се кандидатства за 2-3 седмици на ваканция, екскурзия или нещо подобно....

_________________
"Pure vero et sancte servabo vitam meam et artem meam."
"Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство."


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 02, 2008 6:48 pm 
Offline
Зомби 2004
Зомби 2004
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Мнения: 4882
Местоположение: отнороТ
poumpy, не се ли бъркаш малко със щатските "изпълнения" по даване на виза? Канадските ти дават срок "от-до" още от Сф , а не на пойнт ъф ентри като при вас.

_________________
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 02, 2008 7:57 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm
Мнения: 8007
Местоположение: South Denver, CO
sasho71 написа:
poumpy, не се ли бъркаш малко със щатските "изпълнения" по даване на виза? Канадските ти дават срок "от-до" още от Сф , а не на пойнт ъф ентри като при вас.

не се бъркам:
Имал съм 6 посещения до сега и нито веднъж не е имало срок от София, а в 4 от случаите, хората са си тръгвали след като е изтекъл срока на визата в паспорта и после пак са получили нова, тоест видимо не нарушавали правилата...

_________________
"Pure vero et sancte servabo vitam meam et artem meam."
"Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство."


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Юни 03, 2008 6:59 am 
Offline

Регистриран на: Вто Окт 04, 2005 7:55 am
Мнения: 14
виждам, че сте доста по-добре запознати с тези въпроси

след като ми отказаха туристическа виза има ли някакво технологично време за изчакване и след това да се пуснат нови документи

и като пращам нови документи за виза те имат ли връзка с първите - в смисъл нова покана от канада ли трябва да приложа или мога да се позова на първата

много съм Ви благодарна за инфото, с което се опитвате да ми помогнете


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юни 04, 2008 6:16 am 
Offline

Регистриран на: Сря Май 28, 2008 4:47 pm
Мнения: 46
Местоположение: Nova Scotia, CANADA
mersedes написа:
след като ми отказаха туристическа виза има ли някакво технологично време за изчакване и след това да се пуснат нови документи

и като пращам нови документи за виза те имат ли връзка с първите - в смисъл нова покана от канада ли трябва да приложа или мога да се позова на първата


mersedes,

Няма изискване да се изчаква след отказ на туристическа виза, така че можете да подадете веднага. Проблемът е, че ако представите същите доказателства че подаващия молбата ще напусне Канада след края на престоя си, има шанс отново да откажат молбата. Обикновено съветът който имиграционните власти дават е да се подава нова молба за виза ако ситуацията на подаващия молбата се е променила (например при първата молба не е имал работа, сега има, преди не е имал много собственост сега има и т.н.). Все пак, законово няма изискване да се изчаква след отказ или да се чакат някакви промени в ситуацията на подаващия молбата за виза за да се подаде нова молба.

Относно поканата, аз бих приложил нова покана с новата молба, защото има риск имиграционните да са на мнение че старата молба е приключена и те няма да вадят документи от старата молба за да разглеждат новата.

_________________
Пламен Петков
Адвокат - Канадско имиграционно и бизнес право
http://www.tmclaw.com
http://www.tmclaw.com/our-legal-team-la ... awyer.html


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юни 04, 2008 6:50 am 
Offline

Регистриран на: Вто Окт 04, 2005 7:55 am
Мнения: 14
Пламен, благодаря Ви много за изчерпателната информация.

Да, аз имам тези нови документи, за които пишете и ще подадем нова молба, но ме интересува може ли към молбата да подам копие (факс) от поканата от канада или е задължително да е оригинал.

Питам от гледна точка, че така ще избегна технологичното време докато пътуват оригиналите от канада

Благодаря ви предварително


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 04, 2008 10:36 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Съб Яну 14, 2006 9:36 pm
Мнения: 466
Местоположение: Laval, Qc
sasho71 написа:
poumpy, не се ли бъркаш малко със щатските "изпълнения" по даване на виза? Канадските ти дават срок "от-до" още от Сф , а не на пойнт ъф ентри като при вас.


Датите "от-до" на канадската виза са периода, през който човекът може да влезе в Канада, а не валидността на визата. От деня в който влезе в Канада, започват 6-те месеца на валидност.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 04, 2008 7:49 pm 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 7:27 pm
Мнения: 2582
Местоположение: Vancouver, BC
sasho71 написа:
poumpy, не се ли бъркаш малко със щатските "изпълнения" по даване на виза? Канадските ти дават срок "от-до" още от Сф , а не на пойнт ъф ентри като при вас.

Системата е една и съща и в Канада и в Щатите - издават ти туристическа виза с определен срок. В този срок имаш право да се изправиш на съответната граница и да кажеш "Ето, имам виза". Граничниия офицер те разпитва, оглежда и претегля и решава дали можеш да влезеш и колко дълго можеш да стоиш.

_________________
Obey gravity ... It's the law!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов