Дата и час: Пет Сеп 20, 2019 6:24 pm

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 11:44 am 
Offline

Регистриран на: Вто Дек 26, 2006 6:57 am
Мнения: 41
Здравейте, много моля хората които имат достоверна информация по темата да ми пишат. Аз съм в Монреал от 3 седмици. Искам да взема приятеля си тук. Смятам след около 2 месеца да се върна в България и да се оженим. След това от Монреал да подам документи за спонсорство, но не ми стават ясни някои неща, като:
- Колко време трябва да съм била в Монреал за да подам документи?
- Има ли минимален доход който трябва да доказвам и за колко време назад?
- Колко време трае процедурата?
- Има ли други документи, не от обичайните, където може да се спънем?
Моля който има информация по темата, каквато и да е, да ми пише.
Благодаря много предварително на хората, които ще ми помогнат.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 12:56 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 6:32 am
Мнения: 2843
Местоположение: Sibir
Имаш ЛС!

_________________
Graphic Design & Printing
Имиграция в Квебек. Имиграция в Канада.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 08, 2007 3:44 pm 
Offline

Регистриран на: Пон Фев 23, 2004 11:55 am
Мнения: 64
Местоположение: Montreal -Cote saint luc
Привет ,преди две седмици моят съпруг взе виза и след броени дни пристига в Монтреал.
за да започнеш тази процедура по спонсорството трябва да се омъжиш,което разбрах че си на път да напражиш скоро :D .И разбира се да имаш нужните документи за самоличност,а именно:carte de resident permanent,Numero sociale, carte de maladie.Това е най-важното като начало.След което ще ти се иска след доста врене на етап Квебек писмо от работодателя,къде работиш,какви доходи имаш на година и каква длъжност заемаш.такова писмо се носи от съпруга ти и на самото интервю в Букуреш :lol: .Иначе всичко е лесничко и доста птегчително.Трябва да имаш солиден снимков материал,пази си билетите до Бг и обратно,ксерокопирай си задграничния паспорт и т.н.Късмет ти желая ,защото ти и само ти ще извървиш дългия път ,ти си основното действащо лице в "този филм" :wink:

_________________
"Дори и да загубиш битката ,важното е да спечелиш войната "


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2007 8:29 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 6:32 am
Мнения: 2843
Местоположение: Sibir
Desy написа:
Привет ,преди две седмици моят съпруг взе виза и след броени дни пристига в Монтреал.
за да започнеш тази процедура по спонсорството трябва да се омъжиш,което разбрах че си на път да напражиш скоро :D .И разбира се да имаш нужните документи за самоличност,а именно:carte de resident permanent,Numero sociale, carte de maladie.Това е най-важното като начало.След което ще ти се иска след доста врене на етап Квебек писмо от работодателя,къде работиш,какви доходи имаш на година и каква длъжност заемаш.такова писмо се носи от съпруга ти и на самото интервю в Букуреш :lol: .Иначе всичко е лесничко и доста птегчително.Трябва да имаш солиден снимков материал,пази си билетите до Бг и обратно,ксерокопирай си задграничния паспорт и т.н.Късмет ти желая ,защото ти и само ти ще извървиш дългия път ,ти си основното действащо лице в "този филм" :wink:



Деси недей да заблуждаваш тръгналите по този тежък път!!! И без това имат за какво да се притесняват!:)
Съществуват категориите конжугал партнър и комън лоу партнър. Не трябва да си задължително женен/омъжена, за да започнеш тази процедура! Можеш да я започнеш и доведеш до край дори да нямаш брак с човека, който спонсорираш.
Казвам го, защото аз така го направих!
Иначе всички документи ги има на www.cic.gc.ca
Изпратих всички линкове на Ема. Ако иска може да ги пусне тук.
Некоректна информация също е, че ще искат документ от работодател. искат единствено ако работиш, а при спонсорството за събиране на семейство дохода не е задължителен. Препоръчителен да!
Прави впчатление, ако работиш според мен, но никак не е задължително дори си го пише на официалния сайт.
Късмет на започналите. Процедурата е отегчителна наистина! А още по -отегчително е чакането!!!
:wink:

_________________
Graphic Design & Printing
Имиграция в Квебек. Имиграция в Канада.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Пет Окт 26, 2007 10:02 pm 
Offline

Регистриран на: Съб Авг 12, 2006 4:39 pm
Мнения: 61
Местоположение: Montreal-World wide
Мога да потвърдя последното като достоверно от разговора който проведох с имиграционен служител.Не е задължително да имаш брак,единственото условие е да се познавате от 1г.За повече информация можеш да се обърнеш на тел : 1-888-242-2100.Процедурата може да се задейства и на място.т.е в Канада,ако и двамата сте вече тук и само единият има статут "перманент резидент".Т.е изпращаш покана за виза,той си взема 6м посетителска и докато продължава процедурата сте заедно тук:)Разбира се има и вероятност да му откажат виза...

_________________
Everobody has its own way of making things:)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов