Switch to full style
Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Добави отговор

Проверена фирма посредник за търсене на работа от България

Сря Сеп 19, 2007 2:12 pm

Здравейте, нуждая се от информация във връзка с намиране на проверена фирма-посредник, която да ми съдейства при намирането ми на работа от Бг в Канада. Работя в сферата на минно-добивната промишленост. Моля Ви, ако някой е ползвал услугите на такава фирма(не фантом)или знае нещо по този въпрос да ми пише.Благодаря Ви предворително. :)

Re: Проверена фирма посредник за търсене на работа от Българ

Сря Сеп 19, 2007 4:37 pm

Tanasii написа:Здравейте, нуждая се от информация във връзка с намиране на проверена фирма-посредник, която да ми съдейства при намирането ми на работа от Бг в Канада. Работя в сферата на минно-добивната промишленост. Моля Ви, ако някой е ползвал услугите на такава фирма(не фантом)или знае нещо по този въпрос да ми пише.Благодаря Ви предворително. :)


Не съм сигурен че фирма-посредник би се ангажирала да търси работа за човек който няма нито имигрантски статут, нито работна виза за Канада.

Това което бих те посъветвал е да проучиш фирмите в твоята област и да се опитваш да си търсиш работа директно - ако от някоя фирма те харесат и имат нужда от човек, съответно решат те наемат, то издаването на работна виза не би трябвало да е проблем.

Чет Сеп 20, 2007 3:06 am

Koko, благодаря ти за отговора, ще дерзаем...... Питам за такива фирми-посредници, тъй като чета, че има такива, които съдействат за намирането на работа на чуждестранни квалифицирани специалисти на временна работа (чрез work permit) в Канада. И след това евентуално се кандидатства за постоянно пребиваващ, ако те харесат от фирмата - работодател.Но доколко са проверени и сигурни - това вече незнам. :roll: Бъди здрав и късмет!!!

Чет Сеп 20, 2007 8:20 am

Ако, има наистина такива фирми и са коректни, то за тях трябва да има информация в бюрата по труда, така че първо там бих проверила.

Чет Сеп 20, 2007 10:38 am

Издаването на работна виза не винаги е без проблем. Моят съпруг подписа договор за работа, но работодателят му нямаше идея какво се иска от HRDC за да бъде издаден LMO номер, който съответно се иска от посолството за да бъде издадена работна виза. Трябва да има middle person който наистина да знае какви документи да се подадат, за да се изпълнят исканията на онези бюрократи от HRDC. На моят съпруг два пъти отказват да му издадат LMO номер, поради куп глупости. Първият път казаха, че работодателят не е направил достатъчно, за да привлече native за работата. Вторият път заплатата не била упомената в обявата за работа, която е пускал и т.н..Сега сме подали документи за трети път и не знаем още кога ще откажат и за какво този път. Първите два пъти получихме отговор за 5 седмици, а сега чакаме повече от 3 месеца.

Чет Сеп 20, 2007 3:56 pm

prace,дано нещата този път при вас да имат завършен вид.Пожелавам ви го! Знам, че няма да ни е лесно, но човек си струва да опита, поне да опита........ :)

Пет Сеп 21, 2007 12:23 am

ами ние докато си чакаме за работна виза вече повече от година, получихме покана за интервю от Берлин, така че не знаем кое ще стане по-бързо. Уж мислехме, че с работна виза ще отидем преди landed, ама май сметките ни излязоха криви..Както и да е, винаги могат да ни кажат не на интевюто, та затова не сме изключили като вариант работната виза все още. Да, трябват здрави нерви за Канада!
Добави отговор