Връщане на надплатени пари за Permanent Residence Fee.

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Аватар
Johny Bravo
Мнения: 25
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 2:09 pm
Местоположение: Kingston, ON

Връщане на надплатени пари за Permanent Residence Fee.

Мнение от Johny Bravo »

Здравейте всички,
През 2006г. си подадохме документите до Букурещ за визи за permanent residents. По това време таксата беше по 820USD на човек. За мен и жена ми платихме 1640USD. От 3 май 2006г. намалиха таксата на 445USD (или 490CAD). Пратиха ни писмо от Букурещ, че следва да ни възстановят 750USD. Изпратихме факс, както ни бяха написали, до посолството в Румъния с банкова сметка и другата информация. Но до заминаването ни (което беше чак през април 2007) нищо не ни бяха превели. Може ли някой, който е минал през същото и си е възстановил парите, да ни каже как става след като вече сме пристигнали в Канада. На кого трябва да се обадим (или да изпратим по факс/поща) банковата си сметка, за да ни преведат парите. Дали трябва да контактуваме пак с посолството в Румъния или да се обадя на министерството по имиграция и гражданство тук в Канада. Моля ако някой има информация по въпроса да помогне.
Благодаря предварително. :)
Аватар
Bubi
Мнения: 379
Регистриран на: Сря Окт 20, 2004 8:02 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Bubi »

http://www.cic.gc.ca/francais/informati ... /index.asp

Това е формуляра, има го и адреса, на който трябва да се изпрати + копие от бележката за платените такси. Ние си получихме миналата година парите. Върнаха ни точно 970 канадски долара, но не помня колко време отне. Мисля, че беше около 2 месеца и половина.

О, грешка, сега видях, че става въпрос за английската част. Формуляра е на френски. Не знам за английската част.
mwanza
Мнения: 1008
Регистриран на: Пон Апр 24, 2006 12:17 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Аз изпратих формуляра септември (не помня точно кога) 2006-та и чека дойде по коледа. Горе-долу 4 месеца.
Публикувай отговор