Имиграция - имам ли шансове ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
davidT
Мнения: 589
Регистриран на: Съб Фев 11, 2012 12:12 am

Re: Имиграция - имам ли шансове ?

Мнение от davidT »

pollita написа:Последната зима в Монреал си беше историческа, най-студена от около 30гд насам. Имах нещастието да ходя всеки ден с автобуса на работа и от ноември до март си беше истински кошмар. -40 имаше не само януари, ами и декември и февруари. Сутрин като излезех, имах тактика, показвах само по едно око, за да не падна в някоя преспа и ги редувах, че направо боляха и замръзваха. За дишане пък да не говорим. Не можеш да дишаш, освен през няколко ката шал. Без гараж, колата не можеш да запалиш до пролетта и се молиш да не тръгнат да чистят улиците, че не се знае как ще я преместваш. Ако пък си пушач още на -23-24 като излезеш да пушиш навън от всякъде ти излиза пара, не можеш разбра пушиш ли или не. Любима ми е и историята за отоплението вкъщи при парно и постоянна температура +24 прозорците(под които е парното) замръзват от вътрешната страна и те като колата се ползват на запролетяване т.е. към април. Но пък си има и положителни страни-лятото е толкова влажно и горещо, че не можеш да дишаш.

Не ,не е възможно това да е реалност ! Според доста хора от този форум, това са долни инсинуации и плод на болното ти въобръжение.Във Ванкувър дъжд не вали изобщо а в Монреал сняг почти няма и климата общо взето в Ка е прекрасен :D Най-вероятно нещо си се объркала :D
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"
Powered by Мосю Geek
Аватар
tonich
Мнения: 2234
Регистриран на: Чет Окт 11, 2007 6:36 am
Местоположение: New Westminster, BC

Re: Имиграция - имам ли шансове ?

Мнение от tonich »

davidT написа:....Във Ванкувър дъжд не вали изобщо...
Мухахаха, Давидко пак изригна! :D :D
Къ'в дъжд, ве?! Имаше пълна забрана за поливане за два месеца лятото, както и забрана за работа на всички автомивки.
Това не е като да гледаш Ванкувър на снимка. Или да четеш Батето у форума... :n:
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
ВикНик
Мнения: 18
Регистриран на: Пон Ное 16, 2015 12:26 pm

Re: Имиграция - имам ли шансове ?

Мнение от ВикНик »

7George написа:Шансове - имаш. Само трябва да имаш късмет, упоритост и находчивост, и планове от A до Z, щото първите обикновено не сработват.

Канадците си държат кучетата в къщи за да ги лигавят /ох на мама/, да спят с тях, да възпитавали децата на отговорности, да им вдигали именитета, да направят всичко с косми и тнт. Всяка втора къща нещо лае вътре, при емигрантите по-рядко. Не че е толкова студено навън - тая зима даже още не съм включвал колата в тока, слънце отвсякъде.

Иначе тва с кучетата си е бизнес сериозен, трябва да успееш да се намърдаш в него, без да ядосаш по-големите. Някои породи в някои провинции са забранени и тнт.
Благодаря за мнението !
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Имиграция - имам ли шансове ?

Мнение от ablood »

pollita написа: -40 имаше не само януари, ами и декември и февруари. Сутрин като излезех, имах тактика, показвах само по едно око, за да не падна в някоя преспа и ги редувах, че направо боляха и замръзваха. За дишане пък да не говорим. Не можеш да дишаш, освен през няколко ката шал. Без гараж, колата не можеш да запалиш до пролетта и се молиш да не тръгнат да чистят улиците, че не се знае как ще я преместваш. Ако пък си пушач още на -23-24 като излезеш да пушиш навън от всякъде ти излиза пара, не можеш разбра пушиш ли или не. Любима ми е и историята за отоплението вкъщи при парно и постоянна температура +24 прозорците(под които е парното) замръзват от вътрешната страна и те като колата се ползват на запролетяване т.е. към април. Но пък си има и положителни страни-лятото е толкова влажно и горещо, че не можеш да дишаш.
Изображение

Абе в кой свят живееш ти? Колата не можела да запали до пролетта? Аз карам с всесезонно масло и още с дъртия оригинален акумулатор, но палех всяка сутрин в 5:15, 6 дена в седмицата, без нито един фал. При това винаги имам някаква работа на вън преди изгрев слънце. Дишане през шал?!? WTF?!?

Минус 40 с вятъра удари само една сутрин (ама наистина беже впечатляващо).

Ако трябва да чакаш бездействайки на ветровита спирка с дрехи от намаление може и да ти се струва ужасно студено, но с правилно облекло и на -80 ще ти е комфортно.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
karelia79
Мнения: 905
Регистриран на: Пет Мар 18, 2011 4:23 pm
Местоположение: Brossard

Re: Имиграция - имам ли шансове ?

Мнение от karelia79 »

Pollita, вярно, че беше много студена зима... Но колата ни беше цяла зима навън, без паркинг, без подслон.Стар Додж. Ами палеше си без проблеми. По-скоро ни трябваше половин час, за да размразим вратите и да можем да влезем вътре. Цяла зима благославях изобретателя на дистанционното запалване... :D

На нас ни беше и първа зима тук. Аз излизах всеки ден навън, вкл. работех в училище и извеждахме децата всеки ден. (при -35 и надолу не) По мои спомени имаше максимум 7 дни наистина ужасни, в които и очите, и носа, и всичко замръзваше за секунди. По-големият проблем, според мен, е, че зимата е ужасно дълга и няма слънце сравнително често. Първите 3-4 месеца се изкарват, обаче 5-ия вече ти идва в повече.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
davidT
Мнения: 589
Регистриран на: Съб Фев 11, 2012 12:12 am

Re: Имиграция - имам ли шансове ?

Мнение от davidT »

tonich написа: Мухахаха, Давидко пак изригна! :D :D
Къ'в дъжд, ве?! Имаше пълна забрана за поливане за два месеца лятото, както и забрана за работа на всички автомивки.
Това не е като да гледаш Ванкувър на снимка. Или да четеш Батето у форума... :n:
ВЕ,БЕ,МЕ викай на жена ти,или на оня глупак в огледалото

Нека видим малко данни от метеоролози,официалните източници и статистиката и да ги сравним с твоето субективно "експертно" мнение

уикипедиа
Rain

Vancouver on a rainy day Vancouver is Canada's third most rainy city, with over 161 rainy days per year. As measured at Vancouver airport in Richmond, Vancouver receives 1153.1 mm of rain per year. By comparison, the amount of rainfall in London, England is nearly half that of Vancouver. In North Vancouver, about 20 km away from the Vancouver airport, the amount of rain received doubles to 2477 mm per year as measured at the base of Grouse Mountain
Едно друго място
Average number of days annually with at least 0.2 mm (0.008 inches) of rain
City Days Rain
Abbotsford, British Columbia 174
Vancouver, British Columbia 164
St. John's, Newfoundland 163
Victoria, British Columbia 155
Halifax, Nova Scotia 143
Sherbrooke, Quebec 128
Guelph, Ontario 127

Ето ти и един още по-добър източник с каквито се сетиш метеорологични данни за който и да е период http://vancouver.weatherstats.ca/metric ... _rain.html"

Нека видим малко данни за така "сухата" според твоето "експертно мнение" 2015г .Дъждовни дни последните 3м--> 45 дни или близо 50% http://vancouver.weatherstats.ca/metric ... _rain.html"
Дъждовни дни последната 1г--> 152 дни

Количество валежи последната 1г -->1242 мм За сравнение в Лондон,където хич не вали :D е 594ммhttp://www.london.climatemps.com/precipitation.php" В БГ е горе долу същото 550мм

Така и така пием вода от извора нека видим и някой други лица от великолепния климат на Ванкувър .Продължителност на деня средногодишно 9.10 часа /ден :D Останалите близо 15 часа мрак и дъжд :D

Тук ....данни всякакви за периоди всякакви http://vancouver.weatherstats.ca/"

Значи официалните източници казват че във Ванкувър вали като из ведро средногодишно/включително и през "сухата 2015" по 1200мм ,като дъждовните дни са 152 дена/годишно и го подкрепят с детайлни данни и статистики.Фактите са си факти ! От друга страна е мнението на някъв си анонимко "tonich" :D

Е , на кой мнението е по-меродавно ? Като си се издухал на тоя дъжд и мрак и си забравил какво е хубаво време ,ние не сме ти виновни .

Аре иди реви и викай някой модератор сега,пак да ми трие и преправя мнението ,като ви навра в кучи *** :D
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"
Powered by Мосю Geek
Аватар
klisurov
Мнения: 1696
Регистриран на: Пет Авг 04, 2006 4:05 am
Местоположение: Where dreams come true
Обратна връзка:

Re: Имиграция - имам ли шансове ?

Мнение от klisurov »

ablood написа:... с правилно облекло и на -80 ще ти е комфортно.
Проблемът е, че цената е около CA$ 1'000 (с таксите).

http://www.canada-goose.com/ca/en/mysti ... ml#start=1"
А и с това при -15 ще се свариш. Т.е. трябва ти и нещо по-леко, т.е. още няколко стотачки.
Излиза, че за зимни дрехи, при температури от +5 до -30 по термометър, ти трябват по $1'500 -$2'000 на калпак.
За новопристигнал, особено семеен, това е (почти) абсурд.

За годините, които сме тук, успяхме да се "обзаведем" с дрехи, обувки и шапки.
Навярно затова зимата не ме впечатлява: У дома е +23, колата е с дистанционно и се пали поне веднъж (15 мин) преди тръгване. При очакван снеговалеж колата се вкарва под навеса и след това се пуска снегорина. Докато изнесат снега, колата се паркира под навеса, а по улиците и паркингите вае се намират изчистени места за паркиране. Още повече, че тогава предпочитам градски транспорт. Но отново си трябва подходящото яке, което да свалиш, да останеш по лек пуловер, та да не се свариш.

Аз лично януари и февруари 2015 излизах всяка сутрин ... но около 7:30, с колата до офиса.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Skype: klisurov
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Имиграция - имам ли шансове ?

Мнение от ablood »

klisurov написа:Излиза, че за зимни дрехи, при температури от +5 до -30 по термометър, ти трябват по $1'500 -$2'000 на калпак.
Ееее... чак пък толкова.
Аз имам само едно супер-топло яке, купувано на спешъл преди много години за $200-300 (не помня вече) и го обличам само когато знам, че ще бездействам дълго време при максимален студ. Например, когато заведа децата да се пързалят с кънки на края на улицата и седя да ги гледам пасивно. Лошото на това яке е, че ако се активирам, или вляза на топло трябва ВЕДНАГА да го съблека, иначе бързо подгизвам от пот. Разкопчаване не помага освен при силен вятър.

Другият път, когато якето ми влезе в работа е, когато се наложи да сменям дефектиралия акумулатор на жена ми при -30. Отне повече от час, понеже на този модел акумулатора е в бронята, а и аз се опитвах да натъпча по-голям модел.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Rall
Мнения: 1822
Регистриран на: Чет Авг 10, 2006 8:16 am
Местоположение: Raccoon City

Re: Имиграция - имам ли шансове ?

Мнение от Rall »

pollita написа:Последната зима в Монреал си беше историческа, най-студена от около 30гд насам. Имах нещастието да ходя всеки ден с автобуса на работа и от ноември до март си беше истински кошмар. -40 имаше не само януари, ами и декември и февруари. Сутрин като излезех, имах тактика, показвах само по едно око, за да не падна в някоя преспа и ги редувах, че направо боляха и замръзваха. За дишане пък да не говорим. Не можеш да дишаш, освен през няколко ката шал. Без гараж, колата не можеш да запалиш до пролетта и се молиш да не тръгнат да чистят улиците, че не се знае как ще я преместваш. Ако пък си пушач още на -23-24 като излезеш да пушиш навън от всякъде ти излиза пара, не можеш разбра пушиш ли или не. Любима ми е и историята за отоплението вкъщи при парно и постоянна температура +24 прозорците(под които е парното) замръзват от вътрешната страна и те като колата се ползват на запролетяване т.е. към април. Но пък си има и положителни страни-лятото е толкова влажно и горещо, че не можеш да дишаш.

Един единствен път не запалих, миналата зима. Американска кошница, '98 г с неизвестно масло и стар акумулатор. Зимата беше студена но нищо, чак толкова необикновенно. Цяла зима съм на работа, голяма част от времето навън. Нищо толкова страшно няма. На работното ми място част от колегите ми са хъскита и маламути- стотина парчета :D , те си спят навън без проблем. Имат си колибки но 90% никога не ги използват, независимо от студа. Според мен, развъдник за кучета, не е рентабилно начинание, но ако ти доставя удоволствие и можеш да издържаш финансово е друго. Моя опит е в кучкарници за кучешки впрягове не в развъдници, незнам дали има разлика в разрешителните, таксите и т.н.М/у другото единия кучкарник където работих преди се продава - 3М$
Поне толкова му искаха преди де, сега може да са свалили малко. :D
Dead Eyes See No Future
Pavel M
батката - оригиналът
Мнения: 4612
Регистриран на: Нед Сеп 27, 2015 11:18 am

Re: Имиграция - имам ли шансове ?

Мнение от Pavel M »

davidT написа:
tonich написа: Мухахаха, Давидко пак изригна! :D :D
Къ'в дъжд, ве?! Имаше пълна забрана за поливане за два месеца лятото, както и забрана за работа на всички автомивки.
Това не е като да гледаш Ванкувър на снимка. Или да четеш Батето у форума... :n:
ВЕ,БЕ,МЕ викай на жена ти,или на оня глупак в огледалото

Нека видим малко данни от метеоролози,официалните източници и статистиката и да ги сравним с твоето субективно "експертно" мнение

уикипедиа
Rain

Vancouver on a rainy day Vancouver is Canada's third most rainy city, with over 161 rainy days per year. As measured at Vancouver airport in Richmond, Vancouver receives 1153.1 mm of rain per year. By comparison, the amount of rainfall in London, England is nearly half that of Vancouver. In North Vancouver, about 20 km away from the Vancouver airport, the amount of rain received doubles to 2477 mm per year as measured at the base of Grouse Mountain
Едно друго място
Average number of days annually with at least 0.2 mm (0.008 inches) of rain
City Days Rain
Abbotsford, British Columbia 174
Vancouver, British Columbia 164
St. John's, Newfoundland 163
Victoria, British Columbia 155
Halifax, Nova Scotia 143
Sherbrooke, Quebec 128
Guelph, Ontario 127

Ето ти и един още по-добър източник с каквито се сетиш метеорологични данни за който и да е период http://vancouver.weatherstats.ca/metric ... _rain.html"

Нека видим малко данни за така "сухата" според твоето "експертно мнение" 2015г .Дъждовни дни последните 3м--> 45 дни или близо 50% http://vancouver.weatherstats.ca/metric ... _rain.html"
Дъждовни дни последната 1г--> 152 дни

Количество валежи последната 1г -->1242 мм За сравнение в Лондон,където хич не вали :D е 594ммhttp://www.london.climatemps.com/precipitation.php" В БГ е горе долу същото 550мм

Така и така пием вода от извора нека видим и някой други лица от великолепния климат на Ванкувър .Продължителност на деня средногодишно 9.10 часа /ден :D Останалите близо 15 часа мрак и дъжд :D

Тук ....данни всякакви за периоди всякакви http://vancouver.weatherstats.ca/"

Значи официалните източници казват че във Ванкувър вали като из ведро средногодишно/включително и през "сухата 2015" по 1200мм ,като дъждовните дни са 152 дена/годишно и го подкрепят с детайлни данни и статистики.Фактите са си факти ! От друга страна е мнението на някъв си анонимко "tonich" :D

Е , на кой мнението е по-меродавно ? Като си се издухал на тоя дъжд и мрак и си забравил какво е хубаво време ,ние не сме ти виновни .

Аре иди реви и викай някой модератор сега,пак да ми трие и преправя мнението ,като ви навра в кучи *** :D
а,то освен ,че във Ванкувър дъжд не вали през половината година ,то и китайците не са 50% и индийците 30% от местното население,цената на апартамент от 60 кв м не започва от половин милион и бунгало от 100 кв м не се харчи за милион,и няма как начи в 90% от случаите работодател или началник да ти е мангал от източна и югоизточна азия

няма такива работи.от мен да го знаеш
там всички са баровци,компютърджии,компотаджии ,с две думи ванкувърски баровци.
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
Rall
Мнения: 1822
Регистриран на: Чет Авг 10, 2006 8:16 am
Местоположение: Raccoon City

Re: Имиграция - имам ли шансове ?

Мнение от Rall »

ВикНик, оттук нататакък, след включването на батката и давидко, темата се приключи. Ако наистина имаш сериозни намерения, не чети повече! :(
Dead Eyes See No Future
Аватар
Люта чушка ®
Мнения: 208
Регистриран на: Съб Юни 23, 2012 11:18 pm
Местоположение: под лилията

Re: Имиграция - имам ли шансове ?

Мнение от Люта чушка ® »

karelia79 написа: По-големият проблем, според мен, е, че зимата е ужасно дълга и няма слънце сравнително често...
Последното твърдение изобщо не отговаря на реалността. Тази същата зима в Монреал имаше един период от цели десет дни (последователно) без слънце, и това се беше превърнало в местна метеорологическа сензация, та ако може, малко повече добросъвестност в подробностите, моля ;)
http://www.meteomedia.com/nouvelles/art ... nee/42081/"
Моите съболезнования, ВикНик, спечелихте си референция ан франсе :D
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5720
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Re: Имиграция - имам ли шансове ?

Мнение от Kan_Tangra »

Така е слънце има често, но точно когато има слънце е много, ама много студено.
Като има облаци, е малко по-топло.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
ВикНик
Мнения: 18
Регистриран на: Пон Ное 16, 2015 12:26 pm

Re: Имиграция - имам ли шансове ?

Мнение от ВикНик »

Rall написа:ВикНик, оттук нататакък, след включването на батката и давидко, темата се приключи. Ако наистина имаш сериозни намерения, не чети повече! :(
Хах, забелязах, че нещата отидоха малко към кръчмарски спор, но затова и спрях да изразявам мнение. Просто не съм в позиция да се включвам, предвид къде живея в момента.
Павел
Мнения: 7543
Регистриран на: Пет Авг 10, 2007 4:57 pm

Re: Имиграция - имам ли шансове ?

Мнение от Павел »

Нищо че е изписал 3 химикалки, Танграта е пропуснал да даде на питащия най-важния съвет - да изкара курсове по бокс, щото канадските тротоари са много тесни и на човек често му се налага да се бие с местните (много нахални), при разминаването :rofl:
You can stick your 9 to 5 living, and your collar and your tie.
You can stick your moral standards, cause it's all a dirty lie.
The late Bon Scott
Публикувай отговор