Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Преуспял
Мнения: 572
Регистриран на: Вто Авг 25, 2009 3:34 pm

Re: Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Мнение от Преуспял »

mirkaa написа:
Преуспял написа:Питането за колко дълго си бил навън според мен го питат само за да решат колко стока можеш да внесеш без да плащаш допълнително.

Една интересна историйка, изводите си ги правете сами...

Та преди 3 години една кола със студенти влиза в САЩ. Отиват в Портланд, Мейн на един вид състезание. Американския митничар ги пита за нейчъра на визитата им и те му казват точно това - състезание.

След ден-два на връщане, първото нещо, което ги пита канадския митничар не е дайте си паспортите, а: "Е, победихте ли". :^) :^) :^)
митове от градски легенди :lol:
Каза ми го един от хората в колата. Не е шегаджия или нещо такова.
Аватар
didi-did
Мнения: 733
Регистриран на: Пет Фев 06, 2004 6:35 pm
Местоположение: Montreal

Re: Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Мнение от didi-did »

Kan_Tangra написа:Перм рез картата ми изтече и не ми се занимаваше да я подновявам, защото скоро ми предстои изпит за гражданство и така или иначе ще я сменям.
Сега ми дадоха дата за теста за гражданство и искат да си взема перм рез картата с мен.
Проблем ли е, че е изтекла с около 7 мес?

Аз лично мисля да не правя нищо по въпроса.
Ти повече ли от 5г и 7месеца си тук, та ти е изтекла картата преди 7 месеца?
Щото РR има валидност 5 г, а съм останала с впечатлението, че си от по-скоро тук ? :)
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
ivannklv
Мнения: 98
Регистриран на: Съб Апр 25, 2009 4:10 pm

Re: Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Мнение от ivannklv »

pumpy написа:
ivannklv написа:? Ако картата е само документ,с който да се прибереш в Канада и не доказва статута-тогава кое го доказва?.
Твоята дума или подпис под официален документ.

Искаш да кажеш,че ако някъде трябва да докажа статута си в Канада мога да го направя заявявайки го устно,или да го напиша и да се подпиша .........?
Аватар
pumpy
Мнения: 8668
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm
Местоположение: South Denver, CO

Re: Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Мнение от pumpy »

ivannklv написа:
pumpy написа:
ivannklv написа:? Ако картата е само документ,с който да се прибереш в Канада и не доказва статута-тогава кое го доказва?.
Твоята дума или подпис под официален документ.
Искаш да кажеш,че ако някъде трябва да докажа статута си в Канада мога да го направя заявявайки го устно,или да го напиша и да се подпиша .........?
Единствено искам да кажа, че когато подаваш молба за подновяване на ПР картата или за гражданство, описваш престоя си в Канада и извън нея по дни и месеци в последните 5 години или 4 съответно ако не греша за гражданство. Накрая се подписваш на молбата и я подаваш до съответната служба. Те какво правят по тази молба не знам, но в единия случай получаваш нова ПР карта, в другия - гражданство, а какво става когато/ако открият несъответствия в написаното в документа и техните знайни и незнайни записи от летища, авиокомпании, гранични пунктове със САЩ, кредитни карти, банкови транзакции и още дузина предполагаеми източници на информация, за които даже и не ми се мисли...та какво става в такъв случай, нито знам, нито казвам, нито даже ми се и занимава, защото това е зад мен, а и никога не е стояло като въпрос. Инвестирах години за да кацна в Канада като легален резидент (от 1998 до 2004). Инвестирах още години(2005-2011) и продължавам да ги инвестирам за да работя професия, при която няма да взема лиценз с криминално досие. Когато напуснах България оставих зад гърба си дребните хитринки и евтините номера. Не го приемай лично - просто слагането в устата ми на смисъл, който не съм имал, когато съм писал горния цитат ме разпали малко. Ако съм интерпретирал грешно цитата и коментара към него, моля да бъда извинен с може би грубия си отговор. Всъщност зависи от настроението. Лека нощ
"Pure vero et sancte servabo vitam meam et artem meam."
"Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство."
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5731
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Re: Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Мнение от Kan_Tangra »

Абе аз го написах и преди това. Щом са ме извикали за тест за гражданство, те са преценили, че ставам.

Не помня как ти беше ника, уж имаш и ти гражданство. Не се ли досещаш, че като подаде документи ти си декларира колко години си бил в Канада и колко не. Ако правит. е искало, е можело да провери. Какво общо има перм карта с тая работа? А перм карта служи само за ВЛИЗАНЕ В КАНАДА. Ако е невалидна може и да не може да вляза. ЗА НИЩО ДРУГО НЕ Я ИСКАТ. Канадците си нямат такава карта. Някои от тях и международни паспорти си нямат. Джиткат си със шофьорска книжка. А аз такава си имам. ПР картата струваше там 100-200$, които не ми се даваха, и реших да си ги спестя, след като не планирам да пътувам извън Канада, докато ми сменят ПР картата с гражданска.
didi-did написа:Ти повече ли от 5г и 7месеца си тук, та ти е изтекла картата преди 7 месеца?
Щото РR има валидност 5 г, а съм останала с впечатлението, че си от по-скоро тук ? :)
Не бе, didi-did, мойта карта е специална. Със срок от 3г. Аз съм от3 г тука, и тъкмо изтече ... ;)


... естествено, че имам повече от 5 години. Какво чудно има? Имам 6 мес френски, 3г конкордия 1г стажове и 1г бг.
Отначало не пишех във форума, щото го мислех за свърталище на мн тъпи хора (да ме извиняват). А после се разписах. И аз не знам що. Може би и аз затъпях ...
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
ivannklv
Мнения: 98
Регистриран на: Съб Апр 25, 2009 4:10 pm

Re: Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Мнение от ivannklv »

[/quote]
Твоята дума или подпис под официален документ. [/quote]
Искаш да кажеш,че ако някъде трябва да докажа статута си в Канада мога да го направя заявявайки го устно,или да го напиша и да се подпиша .........?[/quote]

Единствено искам да кажа, че когато подаваш молба за подновяване на ПР картата или за гражданство, описваш престоя си в Канада и извън нея по дни и месеци в последните 5 години или 4 съответно ако не греша за гражданство. Накрая се подписваш на молбата и я подаваш до съответната служба. Те какво правят по тази молба не знам, но в единия случай получаваш нова ПР карта, в другия - гражданство, а какво става когато/ако открият несъответствия в написаното в документа и техните знайни и незнайни записи от летища, авиокомпании, гранични пунктове със САЩ, кредитни карти, банкови транзакции и още дузина предполагаеми източници на информация, за които даже и не ми се мисли...та какво става в такъв случай, нито знам, нито казвам, нито даже ми се и занимава, защото това е зад мен, а и никога не е стояло като въпрос. Инвестирах години за да кацна в Канада като легален резидент (от 1998 до 2004). Инвестирах още години(2005-2011) и продължавам да ги инвестирам за да работя професия, при която няма да взема лиценз с криминално досие. Когато напуснах България оставих зад гърба си дребните хитринки и евтините номера. Не го приемай лично - просто слагането в устата ми на смисъл, който не съм имал, когато съм писал горния цитат ме разпали малко. Ако съм интерпретирал грешно цитата и коментара към него, моля да бъда извинен с може би грубия си отговор. Всъщност зависи от настроението. Лека нощ[/quote]


Напълно съм съглсен с теб и не споря.Отдавна съм минал по този път и не мога да отрека нещо,което е така.Имах предвид ако ти се наложи някъде (финансова или държавна институция) да удостовериш стута си в Канада - да го докажеш на момента показвайки документ със снимка.Шофьорска книжка като ID - да , Здравната карта -не и като ID (макар че ми се е случвало няколко пъти да я използвам)Така че според мен няма документ със снимка,който да доказва стута ти в момента освен ПР картата (ако си с ПР карта) . И всъщност най-точният отговор на въпроса с изтеклата ПР карта ,който предизвика тази дискусия може да се получи с обаждане в Имиграционната служба. Не че дискусиите са излишни , но на такъв въпрос най-добре е да се получи отговор директно от този,който определя правилата. Колкото до грубия тон - не беше приет ни най-малко като такъв .Все пак във всяка дискусия има момент на спор.Лек ден/нощ.
Последно промяна от ivannklv на Сря Сеп 01, 2010 12:37 pm, променено общо 1 път.
ivannklv
Мнения: 98
Регистриран на: Съб Апр 25, 2009 4:10 pm

Re: Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Мнение от ivannklv »

Kan_Tangra написа:Абе аз го написах и преди това. Щом са ме извикали за тест за гражданство, те са преценили, че ставам.

Всъщност въпросът ти беше дали ще е проблем ако се явиш на теста с изтекла карта,а не дали отговаряш на условията.Това вече го разбрахме ,няма смисъл да го повтаряш-щом са те допуснали на тест-вероятно когато са разглеждали документите ти ПР картата ти е била валидна.Най добре се обади и попитай.И за да приключа ще ти дам един пример -нещо което видях лично-случи се на моя изпит за гражданство. Единият от кандидатите го върнаха преди да започне изпита,бяхме седнали вече и проверяваха всеки поименно дали е в залата.Пред проверяващия бяха файловете на всеки от тези,които присъствахме и той ги преглеждаше когато извикваше изпитвания по име .Кандидатът беше върнат,защото въпросният проверяващ прецени,че не му достигат дни за да се яви на изпит.Нещо,което учуди всички ,защото човекът вече бе допуснат до самия изпит-с други думи документите му бяха разглеждани където трябва и е било преценено,че всичко е наред. Става въпрос за нещо,което става в последния момент.Така,че имай предвид че имиграционният офицер , който присъства на изпита също може да даде мнението си. Все пак ти желая късмет и успех на изпита.
Аватар
didi-did
Мнения: 733
Регистриран на: Пет Фев 06, 2004 6:35 pm
Местоположение: Montreal

Re: Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Мнение от didi-did »

Kan_Tangra написа:
ПР картата струваше там 100-200$, които не ми се даваха, и реших да си ги спестя, ... ... ......


Горното не е вярно .

Financial Information
There is a fee of $50 for a PR Card.
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
Аватар
7George
Мнения: 8111
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Re: Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Мнение от 7George »

Няма да е проблем, отивай смело. Картата ти трябва за пътуване. За теста не правят проблем, поне за такъв случай, когато си в процедура и тя тогава е изтекла.
Missing 80's badly...
Аватар
didi-did
Мнения: 733
Регистриран на: Пет Фев 06, 2004 6:35 pm
Местоположение: Montreal

Re: Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Мнение от didi-did »

От къде мога да си изтегля молбата за подновяване на PR картата, и за какъв период ти изпращат новата карта ?
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
Аватар
7George
Мнения: 8111
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Re: Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Мнение от 7George »

Молбата се заплащала и тогава ти я изпращат. От сайта май не става, щото е някава специална. В Сървиз-Канада със сигурност ще ви кажат или дадат. Чух че става за към 4 месеца време. Не става барзо, не дай си боже да ти е изтеъл паспорта и да нямаш канадско гражданство, кофти работа.
Missing 80's badly...
ivannklv
Мнения: 98
Регистриран на: Съб Апр 25, 2009 4:10 pm

Re: Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Мнение от ivannklv »

CPC PRC Sydney
Permanent Resident Card
Initial, replacement or renewal of PR card for existing permanent residents -
Processing Applications Received Up To February 22, 2010 - Current Processing Time- 221 days
Newly arriving permanent residents (once Canadian mailing address is provided) 42 days
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5731
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Re: Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Мнение от Kan_Tangra »

Здравейте,
изтеклата перм рез карта очевидно не се оказа проблем.

Преди 2 дена получих писмо, с покана да ида и да се закълна. (малко по-малко от 2месеца след изпита). Явно теста съм го минал успешно. Клетвата ще ми е на 1дек. Пак искат да нося всички документи, всички стари паспорти и тн. Дано да не забравя нещо.

Трябва ли да се готвя нещо? Някакви химни да уча? Веднага ли ми издават личната карта? Предполагам ми взимат перм рез карта?
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
myhata II
Мнения: 15673
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 5:16 pm
Местоположение: Toronto Ontario

Re: Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Мнение от myhata II »

Ходи с камера да те снима некой
Честито !! :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
7George
Мнения: 8111
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Re: Изтекла перм резидент карта при тест за гражданство.

Мнение от 7George »

Kan_Tangra написа:
Трябва ли да се готвя нещо? Някакви химни да уча? Веднага ли ми издават личната карта? Предполагам ми взимат перм рез карта?
Отпусни се. Сложи си костюма, парфюм и гел на косата. Химни - колкото да си отваряш устата в такт с другите, текст има в писмото.
ПР-картата я взимат, дават другата. А тя е готова и ламинирана от полвин или 1 година вече, ще видиш по датата на нея.

Има едно маунти на церемонията, раздава значки с шепата: вземи повече, да има за родата... :lol:
Missing 80's badly...
Публикувай отговор