Дата и час: Пон Окт 15, 2018 6:12 am

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1933 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 129  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 3:24 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 7:40 am
Мнения: 1285
Местоположение: MTL
Подробни пояснения и български превод на изискваните документи можете да откриете в нашата укипиедия :

В тази тема можете да задавате въпроси за всичко, което не ви е ясно, при подготовката на тези документи. Всеки е добре дошъл да пита, без да се притеснява че въпросът му е маловажен. Също така всеки е добре дошъл да отговаря на поставените въпроси, ако знае отговора и може да помогне!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 3:41 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Юли 09, 2009 8:48 am
Мнения: 189
Прекрасно!!!!!!!!! Благодаря адски много,всичко е точно и ясно.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Фев 24, 2010 2:12 pm 
Offline
Напуснал форума

Регистриран на: Пет Авг 14, 2009 8:29 am
Мнения: 903
Местоположение: varna
Благодаря и от нас!!!!!! Невероятно помагало :y:

_________________
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Мар 01, 2010 5:05 am 
Offline

Регистриран на: Чет Мар 19, 2009 10:33 am
Мнения: 5
Местоположение: София
Благодаря!!!!
Страхотно е, че има приятели, които ни помагат толкова много! Отново Благодаря от все сърце и честита Баба Марта на всички! :clap:


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 03, 2010 12:34 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Мар 03, 2010 12:16 pm
Мнения: 1
здравейте искам да попитам къде мога да намеря документите необходими за имиграция в Канада на английски език и знае ли някой фирма която се занимава с това но изпитана ,фирма с която някой е работил и му е свършила работа :)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Мар 04, 2010 12:03 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 7:40 am
Мнения: 1285
Местоположение: MTL
Документите на английски: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ments.html


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Мар 05, 2010 2:32 am 
Offline

Регистриран на: Сря Фев 03, 2010 6:58 am
Мнения: 153
Местоположение: Gatineau / Ottawa
Мислим да подаваме документите скоро и ме интересува дали трябва всички да са
нотариално заверени ( дипломи за средно, висше, акт за раждане, свидетелство за
сключен брак и т.н). Относно превода ми е ясно че трябва да са преведени от заклет преводач. Другото което ме интересува е колко горе долу пари заминават по нотариуси, преводачи, такси за документи, медецински, задължителните пари за 3 месеца който ще ни трябват в Канада и самолетни билети. Не смятам уроците при частен учител. Знам че
няма как да е точна сметката но ориентировъчно поне да сме запознати. Става въпрос за двама души.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Мар 05, 2010 3:54 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пет Юни 19, 2009 8:13 am
Мнения: 169
Местоположение: Третия свят!
мога частично да ти отговоря на твоя върпос:

1. всички дипломи (средно и висше) с нотариална заверка
2. всички актове за раждане и брак, ако са издадени от общината и са "за чужбина" - без нотариална заверка, но ако са копия на тези, които имате, задължително нотариална заверка (ние бяхме така)
3. преводите се таксуват на машинописна страница (мисля, че беше на брой символи, ама не помня колко). Та за страница превод е между 8 и 10 лв. Съвет - не ги давайте в "Галиана"
4. Таксата за документи виж в тяхния сайт
5. Таксите на нотариусите са из Тарифа за нотариусите в сила от 01.07.09
6. За удостоверяване верността на преписи и извлечения от документи и книжа:
а) (изм. - ДВ, бр. 39 от 2009 г.)за първата страница 3 лв;
б) (изм. - ДВ, бр. 39 от 2009 г.)за всяка следваща страница 2 лв;


Успех!

_________________
... САЩ или Канада? :(
Решено е - USA, идвамееее!

Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!
:)
НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC ... r_embedded


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Мар 05, 2010 4:51 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 4:21 am
Мнения: 1241
Местоположение: Montréal
celicata написа:
Мислим да подаваме документите скоро и ме интересува дали трябва всички да са
нотариално заверени ( дипломи за средно, висше, акт за раждане, свидетелство за
сключен брак и т.н). Относно превода ми е ясно че трябва да са преведени от заклет преводач. Другото което ме интересува е колко горе долу пари заминават по нотариуси, преводачи, такси за документи, медецински, задължителните пари за 3 месеца който ще ни трябват в Канада и самолетни билети. Не смятам уроците при частен учител. Знам че
няма как да е точна сметката но ориентировъчно поне да сме запознати. Става въпрос за двама души.


1. Всички дипломи /средно,колеж,висше/ и сертификати за допълнителна квалификация - нотариална заверка.Цената е 3,60 лв с ДДС на пъва страница и 2,40 с ДДС на всяка следваща от един документ / един документ означава - например за диплома - самата диплома е един документ, а приложението към нея е друг документ, т.е. дипломата е 2 стр. и приложението - 2 стр. - 3,60+2,40+3,60+2,40=12 лв./
2. Всички документи за трудов стаж / удостоверения от НОИ, трудови книжки, настоящ трудов договор, служебни бележки/ - нотариално заверени.
3. Актове за раждане, брак - само копия.
3. Паспорти - само копия.
4. Длъжностни характеристики, препоръки - копия.
Всички трябва да са преведени - цена 7 - 10 лв. в зависимост от броя страници и сложността на документа.

Такса за документи Виена - 390 CAD за водещия+150 CAD за придружаващия
Такси Букурещ - http://www.canadainternational.gc.ca/ro ... x?lang=fra
Такси медицински - има промяна - провери на сайта на МЦ "Вита" или в ДКЦ "Д-р И. С. Грийнберг".
Сумата за двама е 4030 CAD.
Самолетни билети - дал господ цени всякакви - от 400 до 1200 евро на човек - цената зависи от авиокомпанията и от това за след колко време се прави резервацията.

Желая ви успех!

P.S. Всичко това го има на официалната страница http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/index.html, както и тук в сайта /вижте статията Документи/, а и на още куп други места в нета. Моят съвет е да отделите време и да прочетете това, което ви интересува. И пак да питате, за ви се изясни всичко /защото със сигурност четейки ще изникнат въпроси и неясноти/.

_________________
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Мар 15, 2010 5:57 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Мар 15, 2010 5:32 am
Мнения: 106
Местоположение: Burgas, Bulgaria
Здравейте, първо поздрави на всички и изключително много благодаря че сте създали цялата система и помогате толкова, въпреки че предполагам повечето от вас вече са успели. Сега конкретно към моя въпрос (дано не съм объркал темата където да го постна) - искаме да подадем документи възможно най-скоро и най-бързо, но едно нещо основно ме спира: не съм завършил висшето. Имам да взема някой друг изпит края на Май и началото на Юни месец, след това дипломна работа и тогава ще приключа. Та въпроса ми е - сега ли да подам документи като пиша, че вече съм завършил (така ще взема повече точки) и после при следващото пращане на документи вече да прикрепя дипломата, която ще изкарам дотогава или да чакам до Юли месец (хич не ми се иска втория вариянт) ? Според вас кое е по-удачно да се направи? И също ако може някой да ми предложи фирма за френския в Бургас или Варна, понеже съм от хората с нулеви знания по френски, но съм твърдо решен да го науча на ниво Niveau avancé (С1) :)
Благодаря предварително за помощта.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Мар 15, 2010 4:03 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 7:40 am
Мнения: 1285
Местоположение: MTL
Има вариант да отбележиш че образованието ти не е завършено и да приложиш докумнет докъде си я докарал (завършена трета година или четвърта). Пък Юли като го завършиш, можеш да пратиш писмо с копие и превод на новопридобитата диплома :)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Мар 16, 2010 3:17 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Мар 15, 2010 5:32 am
Мнения: 106
Местоположение: Burgas, Bulgaria
Ей как обичам рано сутрин да чувам хубави новини :) благодаря за отговора democo, но вчера си мислех, след дълги ровения във форума и четене на различни мнения и въпроси, стигнах до извода, че най-сигурния ми вариянт е да ги питам директно в посолството или консулството - как мислиш? И още една молба, ако имаш сигурен и изтестван майл адрес на консулството, ще съм много благодарен ако го постнеш или го дадеш на ЛС.
А относно това с отбелязването докъде съм стигнал с образованието - има си графа предвидена за нещо подобно ли? Да си призная честно не съм гледал още документите, но първо искам да събера максимално подробна и точна информация, защото мислим сами да си ги попълваме и искаме да избегнем всякакъв вариянт за грешки. Благодаря предварително :)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Мар 16, 2010 5:44 am 
Offline

Регистриран на: Вто Мар 16, 2010 5:20 am
Мнения: 1
Здравейте,имам въпрос относно съвместното съжителство.Тъй като имаме дете на 2г.и 3м.,но нямаме брак,а лошото е,че не съм сменяла и адресната си регистрация и се водим на различни адреси.Искаме да пуснем документите през май,собразено с френския,но достатъчно ли ще е ако сега сменя адресната си регистрация,или е по-добре да сключим брак?


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Мар 16, 2010 6:15 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Фев 16, 2009 4:31 pm
Мнения: 997
адресна регистрация искат 1 г.
като е с дете не знам как е
бегом към съвета :) що народ сме оженили тука ;) :rofl:

_________________
emilcho написа:
Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Мар 16, 2010 8:25 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 7:40 am
Мнения: 1285
Местоположение: MTL
tonakis написа:
А относно това с отбелязването докъде съм стигнал с образованието - има си графа предвидена за нещо подобно ли? Да си призная честно не съм гледал още документите, но първо искам да събера максимално подробна и точна информация, защото мислим сами да си ги попълваме и искаме да избегнем всякакъв вариянт за грешки. Благодаря предварително :)

Има кратки обяснения в началото на формуляра и едно от тях, касаещо въпроса за образованието казва: "Indiquez le titre du diplôme ou, à défaut, celui de l’attestation de la dernière année scolaire réussie." Ориентировъчен превод без претенции за 100% точност: "Посочете степента на дипломата, а при липса на такава - на уверението за последната завършена учебна година."
Съветвам те първо да си избереш човек (учителя ти по френски), с когото ще попълваш молбата, да прочетете хубаво самите документи, инструкциите тъм тях и нашата статийка във вики. И едва след това, ако са останали неясноти, да питате във форума или да пращате мейли.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1933 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 129  Следваща

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов