celicata написа:
Мислим да подаваме документите скоро и ме интересува дали трябва всички да са
нотариално заверени ( дипломи за средно, висше, акт за раждане, свидетелство за
сключен брак и т.н). Относно превода ми е ясно че трябва да са преведени от заклет преводач. Другото което ме интересува е колко горе долу пари заминават по нотариуси, преводачи, такси за документи, медецински, задължителните пари за 3 месеца който ще ни трябват в Канада и самолетни билети. Не смятам уроците при частен учител. Знам че
няма как да е точна сметката но ориентировъчно поне да сме запознати. Става въпрос за двама души.
1. Всички дипломи /средно,колеж,висше/ и сертификати за допълнителна квалификация - нотариална заверка.Цената е 3,60 лв с ДДС на пъва страница и 2,40 с ДДС на всяка следваща от един документ / един документ означава - например за диплома - самата диплома е един документ, а приложението към нея е друг документ, т.е. дипломата е 2 стр. и приложението - 2 стр. - 3,60+2,40+3,60+2,40=12 лв./
2. Всички документи за трудов стаж / удостоверения от НОИ, трудови книжки, настоящ трудов договор, служебни бележки/ - нотариално заверени.
3. Актове за раждане, брак - само копия.
3. Паспорти - само копия.
4. Длъжностни характеристики, препоръки - копия.
Всички трябва да са преведени - цена 7 - 10 лв. в зависимост от броя страници и сложността на документа.
Такса за документи Виена - 390 CAD за водещия+150 CAD за придружаващия
Такси Букурещ -
http://www.canadainternational.gc.ca/ro ... x?lang=fraТакси медицински - има промяна - провери на сайта на МЦ "Вита" или в ДКЦ "Д-р И. С. Грийнберг".
Сумата за двама е 4030 CAD.
Самолетни билети - дал господ цени всякакви - от 400 до 1200 евро на човек - цената зависи от авиокомпанията и от това за след колко време се прави резервацията.
Желая ви успех!
P.S. Всичко това го има на официалната страница
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/index.html, както и тук в сайта /вижте статията Документи/, а и на още куп други места в нета. Моят съвет е да отделите време и да прочетете това, което ви интересува. И пак да питате, за ви се изясни всичко /защото със сигурност четейки ще изникнат въпроси и неясноти/.