Работа за лекари в Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Stanimira21012
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Ное 02, 2016 4:33 am

Работа за лекари в Канада

Мнение от Stanimira21012 »

Здравейте, следя форума от скоро и съм впечатлена колко много информация има и се радвам, че има и отзивчиви хора, които дават подробни отговори на въпросите на други. Ето и моят въпрос :
Искам да попитам как стоят нещата с признаването на дипломите за лекари ? Дали ще има някаква промяна след отпадането на визите 2017 ? И дали ако имам Phd ще окаже положително влияние за процеса на признаване и намирането на работа ?
В момента ми остават по-малко 2 години до края на специализацията ми и си мислим с мъжа ми за Канада. Той е програмист в голяма фирма , с опит и на добра позиция, нямаме деца, и двамата сме до 35 години .
Аватар
pumpy
Мнения: 8738
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm
Местоположение: South Denver, CO

Re: Работа за лекари в Канада

Мнение от pumpy »

Ето това е ужасната измама с тези визи: отпадат туристическите такива. С тях все едно не може да се работи и живее в Канада.
Процедурата по получаване на право за пребиваване няма нищо общо с туристическите визи.
Относно практикуването на професия, която е регулирана, процеса е все същия: трябва да се приравни. Медицинската диплома се приравнява трудно, но ако си направила PhD, то няма трудни неща в този живот. Това от личен опит, защото аз съм приравнявал, но все още няма сила, която да ме накара да направя PhD. Подготви си 3-4-5 години, на учене и изпити, и след това пей сърце.
В моето село търсеха семеен лекар повече от две години и началната заплата беше 350к, така че сигурно си струва. Успех
"Pure vero et sancte servabo vitam meam et artem meam."
"Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство."
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11044
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: Работа за лекари в Канада

Мнение от optics »

Признаването е трудно - изпити. Допълнително е трудно и от това че ако се провалиш следващия път е след година. Аз не съм лекар но преди години такъв ми беше разказвал.За признаването - нито визите нито титлите биха имали значение. За намирането на работа PhD-то ще е от полза ако кандидатстваш за професорски позиции. В тоя случай ще е важно да имаш в биографията и teaching experience.
Оппа, докато съм писал и Pumpy ме изпреварил.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Stanimira21012
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Ное 02, 2016 4:33 am

Re: Работа за лекари в Канада

Мнение от Stanimira21012 »

Благодаря за бързите отговори,
В България, който не е поискал , не е изкарал докторантура. Става доста лесно, поне по мои наблюдения и на колеги. Разбира се има редица облекчаващи фактори, особено ако работиш на мястото където ти се провежда докторантурата.
Чувала съм, че приравняването е доста трудно и отнема време.
Идеята ми беше да работя нещо близо до медицината, каквото и да е, или във фармацевтична фирма или като сестра , докато уча за приравняване. Знам, че в други страни е възможно да останеш във сферата, макар и на позиции с по-ниско ниво на квалификация, Надявам се, че има подобни варианти за работа . Мъжът ми не мисля, че ще има такъв проблем с намирането на работа. Поне така се надяваме :)
Аватар
Zvezdichka
Мнения: 156
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 12:59 am
Местоположение: Montréal, QC

Re: Работа за лекари в Канада

Мнение от Zvezdichka »

Здравейте!
Ще ви разкажа какво научих досега в сферата на медицината, а и не само.
1. В Квебек СЕГА без учене не става /без сферата на информационните технологии/. Бихте могли да си намерите работа, но няма да отлепите от минималната заплата, а ще ви наемат и ползват като квалифициран служител. Дали това би удовлетворило някого за дълго?
2. Лекари и учители не са признати в Квебек. В другите провинции и САЩ е различно, но тук - НЕ.
Тук всичко е по строги правила и процедури, които се спазват., а не ги заобикалят.
В момента посещавам курс за преориентация на лекари / всички са хора около 40 год. - медици, със специалност и със стаж - само аз не съм доктор /, завършили извън Квебек.
Преориентация! Защо ли?!?! Повечето са напълно наясно, че няма никога повече да могат да практикуват тук. Други /като хирурзи и т.н./ със сълзи на очи таят някаква надежда.
И това е действителността сега. Преди години, може да е било различно.
За стоматолозите има повече шанс, но отново приравняването отнема много години, и много пари. Реалистите директно се преориентират. И варианти има много.
Ще цитирам една докторка от Румъния. Тя си е екивалирала дипломата, преминала е всички изпити, член е на ордера на лекарите.......това й е отнело повече от 5-6 години, и въпреки всичко, не може да работи като лекар. Казва , че причината е и във възрастта й /тя е над 50 год/. Това тук за начало на лекарска кариера не се приема. Това казва тя, която ври в материята от години. Казва, че се дава шанс на младите лекари, които са завършили тук. И от това, което виждам, съм склонна да й вярвам.
Мъжът й обаче е успял след всичко да си намери работа. Или по техни данни един на 10 успяват.
Междувремнно тя завършва магистратура в областта на Трудовата медицина, но отново не може да работи по специалността, защото тази специалност тук стои по-различно от това, което тя си е представяла. И е абсурд да пробие, без стаж в някой завод, например.
Отчита го като грешка това образование.

3. Какво да учим тогава? Това е личен избор. И зависи от това какво искаме да работим.
-отново медицина - забравете! Толкова са малко местата, че емигрант не може да се класира. Защото дипломата му за средно образование няма същата тежест, както дипломите от престижните колежи тук, които имат коефициенти. Може да пробвате обаче.
-сестринство - тук се включват доста професии и е добър избор. Сестрите са на степени, с много отговорности и високи заплати /накрая на кариерата се взема максималната заплата - това ни го наблегнаха/.
Но трябва да имате магистратура по това. И тази магистратура се надгражда последователно - първо трябва да сте мед. сестра, после да учите за бакалавър, после за магистър. Не може да заобиколите процедурата. Естествено и стаж искат. И викоси оценки от бакалавъра, за да продължиш за магистър....и препоръки и т.н. Изобщо ученето тук е сериозна работа, и трудно би се съчетало с работа на пълен работен ден.
Това не е само лично мнение, а споделено от доста хора, всичките учили висше образование в чужбина и тук. Чувството тук като учите е че , все едно постоянно сте в сесия. И като прибавим, че нещата се случват на чужд език, и постоянно се набляга на граматиката и на това да не се плагиатства........Надявам се, че добивате представа за какво става въпрос.

Забележка. Ако решите да учите за сестра, трябва да започнете отначало, и да не показвате дипломата за лекар, защото рискувате да ви отхвърлят дори от колежа. Има такива случаи. Това е конфликт на интереси, който те избягват. Защото може да се окажете в ситуация, в която можете и знаете много повече от лекаря, но нямате право да действате, защото вие там не сте лекар. А сте изпълнител. Мисленето на сестрата и на лекаря е различно и преценете дали може да се промените.
После, като завършите, също трябва да криете дипломата, защото кой лекар ще ви вземе за сестра, ако знае, че сте лекар.

Фармацевтите в това отношение са най-облагодетелствани. Те практикуват като техници /колеж/ докато екивалират дипломите си и придобият право от ордера да практикуват като магистри.

-Администрация в здравеопазването - тук има много варианти. Но отново има наслагване, стаж, препоръки.....и се тръгва от съответната професия.
За медицински секретар искат искат съответното образование! За архивист, за управление на мед.досиета.......просто тук за всичко има правила и те са различни от нашите. Без да сте ги учили, няма как да ги знаете. А без да ги знаете, няма да ви звемат на работа.

4.В САЩ и другите провинции можело да се практикува като помощник на лекаря, и то веднага с чуждата диплома, но в Квебек, това е невъзможно, защото няма такава професия. Много от лекарите, казаха, че биха се преместили, ако дълго не успеят да се реализират.

5.Фармацевтичните фирми - наемат служители, които са работили години в световни фармацевтични гиганти. Иначе, това че сте доктор, едва ли ще помогне.

6.Докторантурата - тя ще плаши работодателите и ще ви казват, че сте прекалено квалифицирана за поста. А това тук е основен мотив за отказ. Ще се наложи да не я показвате, защото тук дори само университетските степени ги плашат, камо ли докторските.
Ако решите преподавателска кариера обаче, тогава е друго. Но имате ли стаж?
Тук чуждите дипломи, които не са подплатени със стаж, не тежат особено. Те ги признават, на държавно ниво, но на практика работодотелите не ги фаворизират.


7.Изводи:
Тук се говори за професии, а не за образование. И какво ще учиш, зависи от това, което искаш да работиш.
Тук има големи разлики в това какво изпълнява даден професионалист, с това , което си представяме или знаем ние.
Пазарът на труда е скрит на 80 % и без вътрешен човек, труууудно се влиза.
Високите квалификации много плашат работодателите, защото са свързани с високи заплати и конфликт на интереси.
Трябва да се целим в ниски позиции и да пълзим нагоре, след като се запознаем с организацията из основи. Иначе ще падаме бързо и отвисоко.

Не искам никого да плаша или да обезкуражавам. Нещата не са нито черни, нито розови. Те са реалните за ситуацията в Квебек. Така, че бъдете реалисти и имайте предварителни планове А, В, С и т.н. какво и как ще правите тук и откъде ще тръгнат доходите ви. Каква е крайната ви цел и какви стратегии ще предприемете за да я постигнете? Тук всичко е стратегия, никой не прави нещо просто ей така, защото коства много време, усилия и пари.
Също какво е нивото на езиците? Тук в здравната сфера трябва да си биленг.
Плановете са градят на много проучване - изчитане на описание на професии, описание на учебни програми , разглеждане на сайтове на болници и др. здравни организации, университети и колежи. И възможни реализации след това, бъдещо търсене.
Мога още да продължа, но не искам да ви отегчавам.
Ще кажа само още, че тук е много хубаво и си струва да направите усилията. Че те ще ви подкрепят много повече, отколкото сте били подкрепяни някога, но вашата работа няма да свършат. Че тук ще ви предоставят прекрасни условия и помощ за да успеете. И за всичко има варианти! Само трябва да да го пожелаете и да тръгнете по пътя!
Успех!
Док.Виена/досие- 23.11.2011/12.06.12г
TCFQ B2/C1, B2/C1- 27.09.2012
Изчакв.интервю- 26.11.12г
Покана/сертификати- 25.03.14/03.06.2014
Нова Скотия/Баркодове- 18.07.14/16.10.2014
Медиц.- 26.08.15/04.09.2015
Покана визи- 06.01.16/21.01.2016
Полет- 18.06.2016
Аватар
Koko
Мнения: 8032
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Работа за лекари в Канада

Мнение от Koko »

Stanimira21012 написа:Благодаря за бързите отговори,
В България, който не е поискал , не е изкарал докторантура. Става доста лесно, поне по мои наблюдения и на колеги. Разбира се има редица облекчаващи фактори, особено ако работиш на мястото където ти се провежда докторантурата.
Чувала съм, че приравняването е доста трудно и отнема време.
Идеята ми беше да работя нещо близо до медицината, каквото и да е, или във фармацевтична фирма или като сестра , докато уча за приравняване. Знам, че в други страни е възможно да останеш във сферата, макар и на позиции с по-ниско ниво на квалификация, Надявам се, че има подобни варианти за работа . Мъжът ми не мисля, че ще има такъв проблем с намирането на работа. Поне така се надяваме :)
Проблема с намирането на работа започва с въпроса - какъв статут имате в Канада? Смятате да кандитаствате за имиграция или се надявате че след отмяната на туристическите визи за Канада, това по някакъв начин ще ви помогне да придобиете имигрантски статут?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Работа за лекари в Канада

Мнение от ablood »

Zvezdichka написа:В Квебек СЕГА без учене не става /без сферата на информационните технологии/. Бихте могли да си намерите работа, но няма да отлепите от минималната заплата, а ще ви наемат и ползват като квалифициран служител. Дали това би удовлетворило някого за дълго?
Това са глупости.

Диплома работа не намира. Ако си смотан няма да ти помогне. Ако не си смотан и без диплома "ще отлепиш" от минималната заплата в пъти.

Няма спор, че дипломата отваря много врати, но отнема време, сметките си текат и нямаме половин век трудов стаж пред себе си за експерименти. Не сме на по 16. Добре е да знаеш какво искаш и да имаш ясни планове преди да запишеш.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
pumpy
Мнения: 8738
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm
Местоположение: South Denver, CO

Re: Работа за лекари в Канада

Мнение от pumpy »

Zvezdichka написа:Здравейте!
Ще ви разкажа какво научих досега в сферата на медицината, а и не само.
Аз, като един от малкото хора с "доктор" пред името си тук, ще напиша личен опит:
1. В Квебек СЕГА без учене не става /без сферата на информационните технологии/. Бихте могли да си намерите работа, но няма да отлепите от минималната заплата, а ще ви наемат и ползват като квалифициран служител. Дали това би удовлетворило някого за дълго?
На минимална заплата съм работил първите 2 седмици в Канада, като имаме предвид, че започнах работа на 5 ден след кацането.
2. Лекари и учители не са признати в Квебек. В другите провинции и САЩ е различно, но тук - НЕ.
НИКЪДЕ в Северна Америка не се признава "директно"
Тук всичко е по строги правила и процедури, които се спазват., а не ги заобикалят.
В момента посещавам курс за преориентация на лекари / всички са хора около 40 год. - медици, със специалност и със стаж - само аз не съм доктор /, завършили извън Квебек.
Преориентация! Защо ли?!?! Повечето са напълно наясно, че няма никога повече да могат да практикуват тук. Други /като хирурзи и т.н./ със сълзи на очи таят някаква надежда.
Това е личен избор - няма такъв филм "са наясно". Аз вярвам, че системата се опитва да пречупи податливите, за да отбере тези, които си струват. Познавам и двата вида чуждоквалифицирани зъболекари и лекари(предали се и борили се)
И това е действителността сега. Преди години, може да е било различно.
Винаги е било така, но тревата на съседа е винаги по-зелена;
За стоматолозите има повече шанс, но отново приравняването отнема много години, и много пари. Реалистите директно се преориентират. И варианти има много.
Ще цитирам една докторка от Румъния. Тя си е екивалирала дипломата, преминала е всички изпити, член е на ордера на лекарите.......това й е отнело повече от 5-6 години, и въпреки всичко, не може да работи като лекар. Казва , че причината е и във възрастта й /тя е над 50 год/. Това тук за начало на лекарска кариера не се приема. Това казва тя, която ври в материята от години. Казва, че се дава шанс на младите лекари, които са завършили тук. И от това, което виждам, съм склонна да й вярвам.
В моето село търсиха лекар в продължение на години за начална заплата от 350к. Всеки сам си избира...
Аз лично търся зъболекар за повече от 2 години, началната заплата е повече, от колкото на лекаря, до сега не съм успял да намеря (янкой, който да си струва)

Мъжът й обаче е успял след всичко да си намери работа. Или по техни данни един на 10 успяват.
Зависи от средата, но в моята е около и над50% успеваемост.
Междувремнно тя завършва магистратура в областта на Трудовата медицина, но отново не може да работи по специалността, защото тази специалност тук стои по-различно от това, което тя си е представяла. И е абсурд да пробие, без стаж в някой завод, например.
Отчита го като грешка това образование.

3. Какво да учим тогава? Това е личен избор. И зависи от това какво искаме да работим.
-отново медицина - забравете! Толкова са малко местата, че емигрант не може да се класира. Защото дипломата му за средно образование няма същата тежест, както дипломите от престижните колежи тук, които имат коефициенти. Може да пробвате обаче.
-сестринство - тук се включват доста професии и е добър избор. Сестрите са на степени, с много отговорности и високи заплати /накрая на кариерата се взема максималната заплата - това ни го наблегнаха/.
Но трябва да имате магистратура по това. И тази магистратура се надгражда последователно - първо трябва да сте мед. сестра, после да учите за бакалавър, после за магистър. Не може да заобиколите процедурата. Естествено и стаж искат. И викоси оценки от бакалавъра, за да продължиш за магистър....и препоръки и т.н. Изобщо ученето тук е сериозна работа, и трудно би се съчетало с работа на пълен работен ден.
Това не е само лично мнение, а споделено от доста хора, всичките учили висше образование в чужбина и тук. Чувството тук като учите е че , все едно постоянно сте в сесия. И като прибавим, че нещата се случват на чужд език, и постоянно се набляга на граматиката и на това да не се плагиатства........Надявам се, че добивате представа за какво става въпрос.
Е това ме уби - защо изобщо е необходимо да се набляга на такова нещо и да ни прави впечатление ?

Забележка. Ако решите да учите за сестра, трябва да започнете отначало, и да не показвате дипломата за лекар, защото рискувате да ви отхвърлят дори от колежа. Има такива случаи. Това е конфликт на интереси, който те избягват. Защото може да се окажете в ситуация, в която можете и знаете много повече от лекаря, но нямате право да действате, защото вие там не сте лекар.
Това е базирано на усещането на чужденцте, че местните са "тарамбуки и от нищо не разбират" Бил и в двете позиции тук и едва когато аз имах чуждестранен зъболекар за сестра, осъзнах колко съм бил НАХАЛЕН в началото на живота ми в Канада
Мисленето на сестрата и на лекаря е различно и преценете дали може да се промените.
Това е ОСОБЕНО важно, но не само за различна професия, а ИЗОБЩО за живота в Канада

Успех!
"Pure vero et sancte servabo vitam meam et artem meam."
"Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство."
Аватар
Zvezdichka
Мнения: 156
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 12:59 am
Местоположение: Montréal, QC

Re: Работа за лекари в Канада

Мнение от Zvezdichka »

ablood написа:
Zvezdichka написа:В Квебек СЕГА без учене не става /без сферата на информационните технологии/. Бихте могли да си намерите работа, но няма да отлепите от минималната заплата, а ще ви наемат и ползват като квалифициран служител. Дали това би удовлетворило някого за дълго?
Това са глупости.

Диплома работа не намира. Ако си смотан няма да ти помогне. Ако не си смотан и без диплома "ще отлепиш" от минималната заплата в пъти.

Няма спор, че дипломата отваря много врати, но отнема време, сметките си текат и нямаме половин век трудов стаж пред себе си за експерименти. Не сме на по 16. Добре е да знаеш какво искаш и да имаш ясни планове преди да запишеш.
Никъде не съм написала, че единствено дипломата ще ви намери работа. Навсякъде изреждам куп условия, обаче вие си вадите думи от контекста и си пишете..... Ставаше въпрос, че точно дипломата ще ви отвори вратите и ще ви запознае с нужните хора, и всички добре ме разбраха, ама си е друго така да си се позаяждаме ...
А квалификациите ви като: глупости, смотан и не смотан - нека другите да преценят.
Док.Виена/досие- 23.11.2011/12.06.12г
TCFQ B2/C1, B2/C1- 27.09.2012
Изчакв.интервю- 26.11.12г
Покана/сертификати- 25.03.14/03.06.2014
Нова Скотия/Баркодове- 18.07.14/16.10.2014
Медиц.- 26.08.15/04.09.2015
Покана визи- 06.01.16/21.01.2016
Полет- 18.06.2016
J&V
Мнения: 140
Регистриран на: Вто Сеп 20, 2011 3:23 pm
Местоположение: Québec City

Re: Работа за лекари в Канада

Мнение от J&V »

[quote="Stanimira21012"]Благодаря за бързите отговори,
Идеята ми беше да работя нещо близо до медицината, каквото и да е, или във фармацевтична фирма или като сестра , докато уча за приравняване. Знам, че в други страни е възможно да останеш във сферата, макар и на позиции с по-ниско ниво на квалификация, Надявам се, че има подобни варианти за работа .

И аз да се намеся по темата с личен опит. Смятам, че имате доста погрешна представа за медицинската сестра в Квебек. Тука нейният статут не е на "каквото и да е" (разбирай неуспял лекар). Та, ако си мислите, че с медицинска диплома от България, ще започнете да разботите "каквото и да е" в медицината, като медицинска сестра, определено не сте на правилния път. Професията на това т.нар. "какво да е" също е регламентирана и изисква доста време учене. Най-възможното за един лекар, докато се мъчи да приравни каквото има, е професията на préposé aux bénéficiaires, което работи в старческите домове, които са в изобилие. Не е на минималната заплата, но е да речем на два долара над нея минимум и 6-7 максимум. Познавам и съм работила с доста медицински сестри, които предпочитаха да редят документи в процеса на цифровизация по болниците за тези пари, отколкото да бършат дърти задници по резидансите (старческите домове). Да не говорим, че това поколение от дърти мъргази, най-нетолерантно към непознати акценти, може да ви вмирише сериозно живота и без да бършете задници. Извинявайте за грубия език, но това е реалността. Има и хора, които успяват, но зависи какво си готов да дадеш в замяна. И това в никакъв случай не са пари. Да не говорим, че в края на цялата тази галимация, може да се окаже, че оценките ви не са достатъчно добри и да има място за вас само в някое затънтено място, дето поставят диагнозата постфактум. На ваше място, със статут на лекар от България, бих сменила дестинацията. В Европа дипломите от България имат повече шанс отколкото тук.
Друг е въпросът, колко ще учите докато работите, защото ученето тук изисква доста време и е трудно съвместимо с работа, осигуряваща що-годе прилични доходи.
И още нещо, да останеш на ниска позиция, въпреки квалификацията си, е по-трудно, отколкото да бъхтиш с години. Дори е съсипващо в определени моменти.
Най-страшното, което може да ти се случи, е да разправяш на хората от БГ как си лекар в Канада, а никога да не стигнал дори до "какво да е"-то на областта. Аз имам конкретен пример за такъв случай и като се сетя за него ми става тъжно.
Аз се опитвам да приравня диплома в област, която не е медицинска и ако в началото имах идея колко ще е тежко, нямаше да се захвана. Да не говорим, че първоначалната идея да търся стаж без значение в някой диарбекир, вече не ми се струва добра. Единственото, което ме мотивира, е работата на ниска позиция със зле подготвени хора на горния етаж.
Извинявайте за лошия пост, но мисля, че е по-добре да го вземете под внимание преди личният опит да ви докаже, че той е реалистичен.
Успех!
DCS-Виена-23.05.2011г.
Акюзе-17.01.2012г.
Писмо изч. на интервю-15.06.2012г
CSQ-10.04.2013
Док.до Н.Скотия-07.05.2013г.
Баркодове-11.07.2013г.
Покана за медицински-04.09.2013г.
Визи - 02.10.2013г.

"Les courageux avancent, les peureux reculent!"
Аватар
Zvezdichka
Мнения: 156
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 12:59 am
Местоположение: Montréal, QC

Re: Работа за лекари в Канада

Мнение от Zvezdichka »

На минимална заплата съм работил първите 2 седмици в Канада, като имаме предвид, че започнах работа на 5 ден след кацането.
Коя година се случи това? В началото написах, че говоря за тази година.
И да заработиш на 5-ия ден от кацането е голямо изключение особено СЕГА. А вие го пишете сякаш е нещо нормално.
Ако греша, нека се включат и други заработили първата седмица.

НИКЪДЕ в Северна Америка не се признава "директно"
Подкрепям! Но все пак има разлики с другите провинции. Квебек са най-рестриктивни.

Това е личен избор - няма такъв филм "са наясно". Аз вярвам, че системата се опитва да пречупи податливите, за да отбере тези, които си струват. Познавам и двата вида чуждоквалифицирани зъболекари и лекари(предали се и борили се)

Хората са наясно със ситуацията си, защото са проучили и знаят с какво могат и с какво не могат да се борят.

Зависи от средата, но в моята е около и над50% успеваемост.
При стоматолозите, написах, че е по-различно отколкото при лекарите.

да не се плагиатства.......
Е това ме уби - защо изобщо е необходимо да се набляга на такова нещо и да ни прави впечатление ?

И аз това се чудя, защо постоянно ни го повтарят. Имам чувството, че когато предам нещо написано, половината от времето им отива по ровене, дали някоя фраза не е взета от някъде. А не да се съсредоточат, върху това какво съм написала.

Това е базирано на усещането на чужденцте, че местните са "тарамбуки и от нищо не разбират" Бил и в двете позиции тук и едва когато аз имах чуждестранен зъболекар за сестра, осъзнах колко съм бил НАХАЛЕН в началото на живота ми в Канада

Аз, като чужденка, изобщо не смятам местните за тарамбуки! Написах, че може да се окажете в ситуация..........
Което е напълно възможно, ако например сте гинеколог, и работите при женералист като сестра.
И тъй като местните не обичат да се конфронтират, предпочитат да си спестят бъдещи конфликти още от самото начало.

Мисленето на сестрата и на лекаря е различно и преценете дали може да се промените.
Това е ОСОБЕНО важно, но не само за различна професия, а ИЗОБЩО за живота в Канада
:y: Тук всичко е ПРОМЯНА. И основният въпрос е дали и колко сме готови за нея, защото горе добре го каза господинът - не сме на 16.
Все пак се надявам жената, която търсеше информация, да е придобила поне малко представа за това, което я очаква в професионален аспект при евентуална емиграция в Квебек.
Док.Виена/досие- 23.11.2011/12.06.12г
TCFQ B2/C1, B2/C1- 27.09.2012
Изчакв.интервю- 26.11.12г
Покана/сертификати- 25.03.14/03.06.2014
Нова Скотия/Баркодове- 18.07.14/16.10.2014
Медиц.- 26.08.15/04.09.2015
Покана визи- 06.01.16/21.01.2016
Полет- 18.06.2016
Аватар
pumpy
Мнения: 8738
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm
Местоположение: South Denver, CO

Re: Работа за лекари в Канада

Мнение от pumpy »

Zvezdichka написа: Зависи от средата, но в моята е около и над50% успеваемост.
При стоматолозите, написах, че е по-различно отколкото при лекарите.
Аз говорех за познатите ми лекари. Е добре де, не в Кебек, признавам си, но успеваемостта е над 50%. При поснатите ми стоматолози е над 80%. Въпрос на желание и ТРУД. А Кебек е просто стъпало по пътя към целта. Провинциалното правителство само си е избрало тази роля и аз не му се сърдя. Като ме не искат няма да стоя там. Плащането на 23% данъци не ме привлича особено все едно....
"Pure vero et sancte servabo vitam meam et artem meam."
"Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство."
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Работа за лекари в Канада

Мнение от ablood »

Zvezdichka написа:А квалификациите ви като: глупости, смотан и не смотан - нека другите да преценят.
Тоест стоиш зад думите си, че без учене "няма да отлепите от минималната заплата"? Не са глупости?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
10xalot
Мнения: 155
Регистриран на: Сря Яну 19, 2011 4:52 pm

Re: Работа за лекари в Канада

Мнение от 10xalot »

Stanimira21012, бях се отказал да пиша във форума, но вашият пост ме провокира.
Аз съм лекар като вас. Имам дълги години опит в България в две от световните фарма-компании, които имат представителства в Канада и в частност в Монреал, Кебек.
Върнах се в България преди два месеца, след 10 прекарни в Канада....
Познавам Zvezdichka лично. Тя е супер позитивен човек и по-важното в случая много добре информиран. Можете да се доверите на 100% на написаното от нея. Всичко е точно така, както го е написала.
Върнах се защото разбрах на място, че за хора като вас, мен и Zvezdichka единственото оправдание да останеш в Канада, е да инвестираш поне 3-4 години в здраво учение. Аз лично не бях готов да направя това. Защо, това е съвсем отделна тема.
Забравете да работите нещо и едновременно с това да учите, било то и за медицинска сестра. Имам и такива приятели в Монреал. И двете, обаче са били сестри и в България, а не като вас лекари.
В Канада за бяла работа като за човек като вас, искат съответен канадски опит, който пък е следствие от придобита вече канадска диплома.
Все пак, като идея от мен. Ако решите да инвестирате 3-4 години от живота си в учене, вариант за вас може да бъде John Abbott College в Монреал. Там можете да се сдобиете с диплома за парамедик. Записването за 2017 вече сте го изтървали, но ако побързате можете да се включите за новия випуск от септември 2018. И както вече разбрахте, трябва да сте задължително билингвална френски и английски.
И всичко това важи само ако сте със статута на Resident permanent. Туристическите визи са само за туризъм. С тях нямате възможност за нищо друго в Канада. Дано да съм ви бил от полза. Успех и късмет!
Документи Виена : 14.10.2011
Интервю : 15.11.2013
Документи Нова Скотия : 17.12.2013
Баркодове : 04.04.2014
Медицински : 12.05.2014
Повторни медицински :27.08.2015/ Направени - 01.09.2015
Покани за визи : 29.09.2015
Визи !: 27.10.2015
Аватар
pumpy
Мнения: 8738
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm
Местоположение: South Denver, CO

Re: Работа за лекари в Канада

Мнение от pumpy »

Върнах се защото разбрах на място, че за хора като вас, мен и Zvezdichka единственото оправдание да останеш в Канада, е да инвестираш поне 3-4 години в здраво учение. Аз лично не бях готов да направя това. Защо, това е съвсем отделна тема.
Това е нещо, за която човек ТРЯБВА да е готов още преди да подаде първите си документи за имиграция в Канада. Иначе според мен лично си ГУБИ времето, следвйки една неизпълнима мечта.
Преди много години (2000) един колега от випуска на жена ми един ден "изчезна". Появи се пак след месец и половина, тоест 45 дни и ни каза, че бил имигрирал в Канада ( тогава по федералната процедура това отнемаше години) и се отказал и се върнал защото:
1. не му признавали дипломата и не можел да работи като зъболекар; (наистина ли)
2. гейовете ходели за ръка по улицата; (най-добрия приятел на жена ми е гей, мой роднина също)
3. разбрал, че еврейте управляват света; (аз ли бях най-правилния човек да го сподели с)

Аз лично се ИЗСМЯХ ужасно грубо на тези му мнения и оттогава не сме се виждали и/или чували. Последното, което знаех за него е, че е супер щастлив зъболекар е едно благоевградско село.

Коментари на горното няма да правя, всеки си има глава на раменете и решава как и кога да я ползва.

БТВ като казвате по-горе учене: Днес, бидейки на 40, установявам, че няма по-голямо удоволствие от ученето. До сега съм инвестирал 4.5 години в учене в Северна Америка. След няколко месеца се прибирам вкъщи и се хващам да се подготвям за Master's of Public Health или MBA. Това ще ми отнеме още 3-4 години, но е супер развитие ако и когато имаш желание.
Предполагам, че някой, който прави докторантура, би трябвало да вижда живота по същия начин, но знам ли ?
"Pure vero et sancte servabo vitam meam et artem meam."
"Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство."
Публикувай отговор