Дата и час: Чет Сеп 20, 2018 2:19 pm

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Юли 13, 2014 4:58 pm 
Offline

Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 11:22 am
Мнения: 214
Местоположение: Ottawa
clairee,
това за обхвата на професиите беше изискване преди време, вече отпадна. Сега просто би ти донесло или не определен брой точки. Както си го написала е - важното е да събираш точките. Успех!

_________________
DCS Montréal - 29.10.2012
AR 5.3.2013
Доп. докс - 1.10.2014
сертификати - 10.1.2015
Sydney,NS - 5.2.2015
Баркод - 12.6.2015
Мед. изследвания 14.8.2015
Покана за визи 19.8.2015
Визи 24.9.2015


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2014 4:52 am 
Offline

Регистриран на: Съб Юли 12, 2014 12:13 pm
Мнения: 306
Много ти благодаря! А може ли да не бъдеш одобрен, въпреки че си събрал достатъчно точки по субективни причини? Сигурно звучи наивно въпросът ми,но все още информацията ни е само на теория, а има неща, които няма къде да ги прочете човек.

_________________
06.11.2015 - DCSQ reçu
02.12.2015 - ouverture du dossier
08.04.2016 - adresse modifiée
28.04.2016 - CSQ émis
09.05.2016 - accusé de réception
18.05.2016 - CSQ reçu
13.06.2016 - dossier fédéral
21.10.2016 - IUC
22.11.2016 - IVM
29.11.2016 - VM


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2014 12:21 pm 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Мнения: 8981
Местоположение: Victoria, BC
clairee написа:
Много ти благодаря! А може ли да не бъдеш одобрен, въпреки че си събрал достатъчно точки по субективни причини? Сигурно звучи наивно въпросът ми,но все още информацията ни е само на теория, а има неща, които няма къде да ги прочете човек.


Може. Служителят може да прецени, че въпреки че събираш точки не си подходящ имигрант.

_________________
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 26, 2014 11:28 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 6:32 am
Мнения: 2837
Местоположение: Sibir
optics написа:
clairee написа:
Много ти благодаря! А може ли да не бъдеш одобрен, въпреки че си събрал достатъчно точки по субективни причини? Сигурно звучи наивно въпросът ми,но все още информацията ни е само на теория, а има неща, които няма къде да ги прочете човек.


Може. Служителят може да прецени, че въпреки че събираш точки не си подходящ имигрант.



Т.нар. липса на адаптивност!

_________________
Разработка на потребителски и фирмени уеб страници. Фирмен дизайн - визитки, бланки, флайъри и др.
RAD Tree
Канадски и Български номер на атрактивни цени!
Имиграция в Квебек. Имиграция в Канада.
Сертифицирани преводи.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Апр 28, 2015 4:14 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Май 04, 2011 4:12 am
Мнения: 145
Извинете, но заглавието на темата е "Как да имигрирам в Канада? Какво следва като пристигна там?", мислех че ще има нещо по темата, изчетох 3 страници - заяждане последвано от няколко въпроса как да се емигрира, не намирам нищо по въпроса Какво следва като пристигна там? и аз не знам какво очаквам да пише, но като че ли нещо с това заглавие не е наред?


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Апр 28, 2015 7:08 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm
Мнения: 7984
kamy написа:
Извинете, но заглавието на темата е "Как да имигрирам в Канада? Какво следва като пристигна там?", мислех че ще има нещо по темата, изчетох 3 страници - заяждане последвано от няколко въпроса как да се емигрира, не намирам нищо по въпроса Какво следва като пристигна там? и аз не знам какво очаквам да пише, но като че ли нещо с това заглавие не е наред?


Всъщност темата има за цел да насочва към статиите във Викито на форума, прегледай този раздел:

http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 1%82%D0%BE

_________________
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Авг 29, 2015 10:46 am 
Offline

Регистриран на: Вто Авг 18, 2015 4:05 pm
Мнения: 2
Здравейте,
С половинката ми (нямаме брак) искаме да емигрираме в Квебек. Имаме две деца и от скоро се водим, че живеем на един адрес. Сестра й е там повече от 10г. и ние също имаме желание да се преместим там. Направих теста, както посочих себе си водещ кандидат и получихме положителен резултат. Относно френския език и двамата сме начинаещи и ще трябва да започнем от А и В. Жена ми е на 38г., а тази година ноември месец аз правя 34г., което при текущите условия означава, че имаме малко повече от година за кандидатстване.
Моля за съдействие относно:
Поредност на документите, които следва да съберем;
Формуляри, които следва да се попълнят;
Кога се заплащат таксите?;
Канадски работодател може да ми изпрати договор за работа, но не по специалността. Това взема ли се предвид.

Ако питанията ми не са за тази тема, моля да ме насочите към темата, в която мога да намеря отговорите.
Продължавам да чета темите във форума.

Предварително благодаря за съдействие.

Поздрави,


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Авг 29, 2015 11:11 pm 
Offline

Регистриран на: Вто Сеп 20, 2011 3:23 pm
Мнения: 127
Местоположение: Québec City
teddysotirov написа:
Здравейте,
С половинката ми (нямаме брак) искаме да емигрираме в Квебек. Имаме две деца и от скоро се водим, че живеем на един адрес. Сестра й е там повече от 10г. и ние също имаме желание да се преместим там. Направих теста, както посочих себе си водещ кандидат и получихме положителен резултат. Относно френския език и двамата сме начинаещи и ще трябва да започнем от А и В. Жена ми е на 38г., а тази година ноември месец аз правя 34г., което при текущите условия означава, че имаме малко повече от година за кандидатстване.
Моля за съдействие относно:
Поредност на документите, които следва да съберем;
Формуляри, които следва да се попълнят;
Кога се заплащат таксите?;
Канадски работодател може да ми изпрати договор за работа, но не по специалността. Това взема ли се предвид.

Ако питанията ми не са за тази тема, моля да ме насочите към темата, в която мога да намеря отговорите.
Продължавам да чета темите във форума.

Предварително благодаря за съдействие.

Поздрави,

Там, където сте си правили теста с положителен резултат, там е и всичката необходима информация, която ще ви даде отговорите, които търсите. Това, че водещият кандидат е на 34, не ограничава периода на кадидатстване до една година. Има хора минали процедурата на повече от 34 години. Не искам да ви отказвам, но преди да предприемете каквото и да било, добре помислете. Процедурата е дълга, животът тук в началото няма нищо общо с живота, за който имате представа от сегашната ситуация на сестрата на жена ви, която живее тук вече 10 години. Има огромна разлика между това да дойдеш тук на 25 и на 35.
Договорът с работодател, бил той реален или не, няма да ви интегрира мигновено и няма да ви сдобие със статута и самочувствието на някой, който живее тук от 10 години.
За да покриеш минималните нива за език, една година е допустим период, само ако наистина толкова ти е писнало и си мотивиран до лудост. Аз ги постигах след около година и половина и никога няма да си простя компромисите, които направих със семейството и себе си.
Друг е въпросът, че наличието на някой, който ще ти уреди договор и ще те приюти в началото не решава всичките ти проблеми в последствие. Ако сте от галениците на работодателите, които са свикали да получават много, а друг да работи, по-добре си запазете статуквото. Вицът, който циркулира из нета, за чесането на т....те тук, няма нищо общо с реалността. Идването тук е скъпо удоволствие, в аспект морален и материален. Дори при висока възвращаемост на инвестциите (къща, нова кола, почивка в Мексико, демонстрирани от сестрата на вашата съпруга), не гарантира по-добро статукво. Откакто съм тук, разбрах едно за българите-имигранти - "совите не са това, което са". В никакъв случай не ви разубеждавам, просто си помислете добре.
Наскоро се опитах да обясня на един кебекар какво е усещането в началото, когато дойдох тук. Единственото, за което се сетих спонтанно беше, че това е като да скочиш и да не ти се отвори парашутът..... Добре си помислете и късмет!

_________________
DCS-Виена-23.05.2011г.
Акюзе-17.01.2012г.
Писмо изч. на интервю-15.06.2012г
CSQ-10.04.2013
Док.до Н.Скотия-07.05.2013г.
Баркодове-11.07.2013г.
Покана за медицински-04.09.2013г.
Визи - 02.10.2013г.

"Les courageux avancent, les peureux reculent!"


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Авг 30, 2015 4:03 pm 
Offline

Регистриран на: Вто Авг 18, 2015 4:05 pm
Мнения: 2
J&V,
Благодаря за откровения отговор и напътствията. Много е важно хората да казват нещата такива, каквито са. В този живот трябва да се борим и да следваме мечтите си. Знам, че няма да е лесно, но ако не опитам после ще се виня цял живот защо не го направих.

Още веднъж благодаря.

Поздрави,


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2016 8:27 am 
Offline

Регистриран на: Съб Юли 12, 2014 12:13 pm
Мнения: 306
http://www.lapresse.ca/actualites/polit ... -servi.php

_________________
06.11.2015 - DCSQ reçu
02.12.2015 - ouverture du dossier
08.04.2016 - adresse modifiée
28.04.2016 - CSQ émis
09.05.2016 - accusé de réception
18.05.2016 - CSQ reçu
13.06.2016 - dossier fédéral
21.10.2016 - IUC
22.11.2016 - IVM
29.11.2016 - VM


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Мар 11, 2016 3:33 am 
Offline

Регистриран на: Чет Мар 10, 2016 5:03 pm
Мнения: 5
Здравейте,искам да запитам когато се здобиеш с многократна виза за канада може ли да тръгнеш след 3 месеца примерно ?Благодаря ви!!!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Мар 11, 2016 11:15 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 12:59 am
Мнения: 156
Местоположение: Montréal, QC
Многократната виза има валидност. Примерно 6 мес., 1 год. и т.н. В този срок можете за влизате и излизате в страната неограничен брой пъти. Предполагам, не бъркате тези пътувания и заминаването като емигрант?

_________________
Док.Виена/досие- 23.11.2011/12.06.12г
TCFQ B2/C1, B2/C1- 27.09.2012
Изчакв.интервю- 26.11.12г
Покана/сертификати- 25.03.14/03.06.2014
Нова Скотия/Баркодове- 18.07.14/16.10.2014
Медиц.- 26.08.15/04.09.2015
Покана визи- 06.01.16/21.01.2016
Полет- 18.06.2016


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Мар 11, 2016 5:30 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm
Мнения: 7984
Denko77 написа:
Здравейте,искам да запитам когато се здобиеш с многократна виза за канада може ли да тръгнеш след 3 месеца примерно ?Благодаря ви!!!


Денко, наистина не е лошо да уточниш за каква точно виза питаш, Звездичка вече ти е отговорила за многократна по-горе, но за такава наистина ли става дума?

_________________
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Мар 12, 2016 1:13 pm 
Offline

Регистриран на: Чет Мар 10, 2016 5:03 pm
Мнения: 5
Да за многократна става въпрос , просто мисалта ми е да си извадя виза и когато ми кефне да тръгна да се върна и т.н ,,,,,чувам, че сега се била издавала м.виза докато ти е валиден з.паспорт ,тоест ако ми остава валидност 3 г до края на валидноста!!!благодаря ви за одговорите!!! :y:


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Мар 12, 2016 1:24 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 12:59 am
Мнения: 156
Местоположение: Montréal, QC
Denko77 написа:
Да за многократна става въпрос , просто мисалта ми е да си извадя виза и когато ми кефне да тръгна да се върна и т.н ,,,,,чувам, че сега се била издавала м.виза докато ти е валиден з.паспорт ,тоест ако ми остава валидност 3 г до края на валидноста!!!благодаря ви за одговорите!!! :y:


Шапка ви свалям, ако успеете да получите 5-годишна многократна входна виза за Канада! Тогава ще можете да си пътувате когато ви кефне :clap:

_________________
Док.Виена/досие- 23.11.2011/12.06.12г
TCFQ B2/C1, B2/C1- 27.09.2012
Изчакв.интервю- 26.11.12г
Покана/сертификати- 25.03.14/03.06.2014
Нова Скотия/Баркодове- 18.07.14/16.10.2014
Медиц.- 26.08.15/04.09.2015
Покана визи- 06.01.16/21.01.2016
Полет- 18.06.2016


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов