Skapi saforumnitzi!!!!!
ytre triabva da pyskam taksite za Viena ..Molia da mi kajete kak stoi vaprosa sas mejdynarognite 4ekove za izpra6taneto na symata ...ot foruma kato se varnah nazad popro4etoh niakoi ne6ta no ne mi e iasno samo razbrah 4e po bankov pat ima golemi taksi za bankite a edin 4ek stryva okolo 9$...koi go izpra6ta tozi 4ek bankata ili az i na kakav adres/na tozi li na koito se izpra6tat dokymentite /abe vaob6te ne mi e iasno..i koi ot dvata na4ina e za predpo4itane-bankovia ili 4rez 4ek..blagodaria vi predvaritelno
Сега ще ти кажа при мен как стана плащането с чек :
Отидох в банката(която искаш) платих си сумата чрез чек и си написах на един лист следната информация:
Motif de paiement : Frais d'examen de la demande de
Фамилия, Лично Бащино – Дата на раждане(пример 31/12/76) adresse: Bulgarie, град, rue Номер Име_на_улицата Пример: Ivanov, Ivan Petrov - 31/12/76 adresse: Bulgarie, Sofia, rue 13 Ivan Vazov
Ако имаш съпруг(а) се попълва същата информация и за него(я)
Bénéficiaire : Gouvernement du Québec
chèque de banque № ………………………… <-тук се попълва номера на чека
После си направих ксерокопия за всеки случай, прикрепих с кламер чека за листа с горното инфо и всичко това заедно с попълнените документи ги изпратих във Виена.
Общо взето те си знаят в банката(поне в моя случай) както да правят.
Po-dpbria variant spored men e izpra6tane na 4ek, vmesto prevod po smetka. Az li4no taka napravih. Ne vsiaka banka oba4e izdava 4ekove v kan. dolari. Az polzvah "Biohim" na "Orlov most". Tam slujitelkite sa naiasno s protsedurata i stava mnogo barzo. V grafata ' osnovanie za pla6tane" niama dostata4no miasto za obiasnenia, zatova pisah samo "DCS"( a i drugi predi men- pokazaha mi kopia na 4ekove, izdavani na drugi po tazi protsedura). 4eka triabva da e za suma, ravna na daljimata taksa, a taksata za izdavane na 4eka mislia 4e be6e 9 euro. 4eka zaedno s popalnenite formi se izpra6tat vav Viena. Uspeh
"Фамилия, Лично Бащино – Дата на раждане(пример 31/12/76) adresse: Bulgarie, град, rue Номер Име_на_улицата
Пример: Ivanov, Ivan Petrov - 31/12/76 adresse: Bulgarie, Sofia, rue 13 Ivan Vazov
Ако имаш съпруг(а) се попълва същата информация и за него(я) "
Формата на датата не трябва ли да е Година/месец /дата или т'ва няма значние???(освен ако колегата не е 30та година )
Как да обясня на служителката що е то сертифициран банков чек, защото ми казват че няма такова понятие????