В пътнически чекове - комисионната е малка, сигурни са, а в Монреал ще ги смените без комисионна и дори дават по-висок курс за тях отколкото ако сменяте кеш.
Ние си ги пренесохме кеш. Малко ги разнасяхме в началото докато си открием сметка, но няма никави проблеми. По принцип е хубаво в началото винаги да си носиш и всички документи, че никога не занеш какво ще ти поискат. Парите ни бяха в канадски долари. Ако имате американски долари можете да си ги пренесете с карта ВИЗА или Мастеркард. В архива на форума има доста информация и мнения по въпроса
Moje i cash, moje i v patnichesko chekove. Za 1000 USD taxata v Bulbank e 5$, a tuk se obmeniat bez komisionna.
No kakto si precenite, v cash shte gi mislite samo prez tcialoto patuvane, a to e dalgo i umoritelno. A pak i vse pak zavisi ot sumata.
Lek pat i uspeh
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Зависи колко имате...ако са над 20 000 е по-добре или в чекове или с международна дебитна карта...така няма да се притеснявате по митници и да искате разрешително за износ или за произход на парите...ако са по-малко най-добре е кеш...даже и да ни ги разнасяте с вас...тука не е България и надали някой ще ви влезе в къщата...
Napalno podkrepiam Plamen. I drugo, ako sa v kesh tuk ima bura iz centara, koito smeniat bez komisionna. Ako vi interesuva, moga da vi dam adresite i telefonite.
Dobar variyant beshe s poimenni chekove.Bulbank raboti s Td bank(Toronto Dominion),moje da si napravite chekovete napravo v CAD.Tuk otivate v klon na bankata i vednaga shte vi otvoryt smetka.razpolagate s parite si ,kakto namerite za dobre.Nie postapihme taka i ne se pritesnyavahme,che nosim pachka s pari,zashtoto kolkoto i da sa malko,hich ne e komfortno da se razhojdash taka(spored men).Da utochnya,che tezi chekove struvaha 9 USD-izdavaneto im,i ako gi izgubite,nikoi ne moje da gi kashira,zashtoto sa si na vashe ime.
Tova e koeto napravihem nie-poluchi se dobre.
pozdravi