Няколко въпроса за Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
mitaka84

Няколко въпроса за Квебек

Мнение от mitaka84 »

Здравейте всички от мене аз съм нов в този форум и ви поздравявам за добрата работа. Искам да попитам няколко въпроса преди да си изпратия документите, което планувам след около 2 месеца и половина:
1. Относно трудовия стаж - аз съм от строителен техникум и имам 13 клас завършен Геодезия и ще използвам дипломата ми от средното да кандидаствам(имам и магистър геодезия) защото стажа който имам е по време на следването ми и четох че няма да ми го зачетат заради горе споменатото. Въпроса ми е следния като работих в първата ми работа което продължи 4 години бях на граждански договор но ми е плащано през цялото време нямам пропуск, ще мога ли да представя само документ от фирмата че съм работил там?
2. Работих в една геодезическа фирма в период от 8-9 месеца обаче не ме осигуряваха и се чудия дали може да си взема бележка че съм бил на неплатен стаж?
3. В момента се намирам в САЩ с временна виза която ще ми изтече в края на Август и ще се връщам може ли да пратия документите от тука и да опомена че съм в САЩ и че по времето докато ми се разгледат документите аз ще съм се върнал обратно в БГ?
4. Относно езиците: Скоро ще се явявам да изкарам IELTS, но проблема е че имам минимални знания по френски почти никакви, мислите ли че ще ме откажат заради малкото знания по френски(като си правя проверката на техния интернет страница ми казва че мога да продължа напред въпреки че слагам че незнам никакъв френски)?
5.Мислите ли че ще съм живял 2 години в САЩ ми помага по някакъв начин(за жалост в САЩ нямам стаж по специалноста)?
6. Те имат 2 варианта на мойта специалност GEODESY(4 years bach) и Surveying and Cartography(secondary edu 10-13 years) аз покривам и 2те но нямам стаж за първото, дали съм разбрал правилно че мога да се класирам?
7.Колко точки трябва да имам на IELTS за да бъда разпознат като Advanced?
8. Трябва ли да пратия оргинално заверените преводи на дипломите или мога да пратия копия?

Малко инфо за мене аз съм на 26г.,завършил съм средно в строителен техникум и после завърших ВИАС,работил съм през 5те години(всичките ми работи са били в геодезически фирми) докато учих и после дойдох във САЩ. Ако имате някакви въпроси питайте ме спокойно. Мерси много за помоща, четох доста от ваще коментари и вършите страхотна работа.
Аватар
azzura

Re: Няколко въпроса за Квебек

Мнение от azzura »

За IELTS слушане - над 6,5 ; говорене - над 7.0 ; четене с разбиране и писане -над 6.0, за да си advanced level.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Малиииии...........накъде е тръгнал българският език, малииииииии.......... :(
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
mitaka84

Мнение от mitaka84 »

Мерси за отговора по въпроса за ielts. А относно за къде е тръгнал Българският език щом си в сайт за емиграция може би ти знаеш по добре !
Публикувай отговор