Привет съфорумци,
Някой може ли да ме насочи към преводаческа фирма във Варна, където да дам документите си за превод (дипломи, актове за раждане и пр.). Как вървят цените на стр./ документ? Искаха ли ви отделно такса за поставяне на печата под превода? Попаднах на фирма, където ми поискаха 140 лв. за 3 бр. трудови книжки- една на мъжа ми и 2 мои (в едната има попълнени само 2 реда с няколко цифри все пак). Като цяло става дума за общо 10 стр. А4 (като знаете колко е рехава информацията и не става дума за свързан текст, а по-скоро за преписване на цифри). Тази цена ми изглежда абсурдна , та за това се интересувам. Все пак става дума за 3 еднакви документа, в които се сменят само цифри и дати, нали?
Лично аз използвах Транслингва.Като цени е приемливо целия пакет документи а те са доста при мене да не ги изброяваме излезе близо 300 лв.А печата си влизаше в цената.В последствие копие можеш да си направиш без печат за мижави парички.
Je respecte ton avis, mais c'est pas le mien donc c'est pas le bon.
За преводи използвам www.prevodi.bg ,цената доколкото си спомням беше около 9 лева на страница за неспециализиран превод /без превод на юридически и технически наименования/ и около 11-12 лева на специализиран.Имат офиси до Адвокатската градинка и зад ЗК "Тракия".Ползвал съм и "Стеди" и от тях съм доволен.Не искат допълнително пари за печати.Имай предвид,че дори текста да е три реда на страница или да е само цифри,пак се таксува като цяла машинописна страница...
Аз също ползвах услугите на Транслингва. На страница е 7 лв, правят и отстъпки ако документите са много!
Допълнително пари за печати не вземат, всичко си влиза в услугата на превода.
19.12.2008 - Документи Букурещ
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
Благодаря за инфото. Аз се ориентирах към "Тидорино" на ул. Скайлер 5 (над подлеза Шипка в затворената уличка в посока Общината)- срещу 8 лв/ на стр (таксуват на символ и излиза изгодно).