може би ще се получи малко дълго писание , но съм пред дилема , Има реален шанс веднага след Нова годена да съм във Ванкувър , защо так , как и къде мисля , че е друга тема

По същество - на 30 год. съм , жена ми също , имаме дете на 1 година . Английски знаем - 1 година САЩ , 1 година Англия и Езикова гимназия .Наясно съм , че първата година поне, ще трябва да работя примерно 60 часа някаква мижава работа за 11 - 12 CAD, за да издържам семейството , а жена ми да гледа детето . Пари в нас ще имаме достатъчно в случай на нужда . Възниква обаче въпроса за след това . Аз лично виждам пред себе си 2 варианта :
1. Записвам някакъв колеж, магистратура, нещо си - след 2 - 3 години вече си намирам нормална работа . Реално ли е това ?
2. Имам някакви познания по C# - определено не на 5 курсник завършил СУ и IT гений, а и съм работил малко, само freelance и само в България това . Да наблегна на това ?
3. Може би да се захвана с нещо друго - умения имам /Висшето ми от България няма да помогне - хуманитарни науки, пък и аз тне искам да се занимавам/ . Въпросът е какво , как , за колко време мога да стигна някакъв стандарт.
А да работата не ме плаши , схватлив съм, дори в САЩ и Англия успях да се издигна макар и само 6-7 месеца след пристигането ми там.
Та дайте съвет какво да правя .