Нашата рецепта

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Dessita

Нашата рецепта

Мнение от Dessita »

Как ли се взима интервю, толкова важно за семейството ни интервю? В един момент си помислихме, че сме скъсани...единствените скъсани от тази сесия....Успяхме, победата е много сладка, дадохме много от себе си...Благодарни сме горещо на г-н Оперман! Пред нас вече стои по-близо мечтата да станем един ден citoyen canadien, както и le courage de quitter notre terre natale et d`améliorer notre qualité de vie…Това по-скоро е разказ за тези, на които им предстои тази важна стъпка! Благодаря на всички от този форум, които четях и чета с удоволствие! УЧЕТЕ ФРЕНСКИ МНОГО-МНОГО-МНОГО!!!!!!!! Мисля още доста редове да споделя с вас, но преди това да попитам ПО-ВЕЩИТЕ относно попълненото от г-н Оперман в сертификата ми за селекция, дадайте ми повече яснота.!?!..8-ма точка Sexe F, Code C, дали това е областта на образованието, което те са преценили от дипломите ми, според Liste des domaines de formation de 2006 ? Както и по точка 12 – Classification nationale des professions. Le conseiller Jord Oppermann ми написа - 1431 Commis à la comptabilité et personnel assimilé. На съпруга ми и на детенцето ни тези графи са празни, само е попъллнен Sexe...Този факт не ни тревожи особено, но все пак е повод за неяснота. Аз по принцип залагах на преподавателската си диплома от СУ, както и на журналистическата практика...но, той ми поиска само дипломите по икономика и обърна повече внимание на колежанската. Явно само тя донякъде ще се котира евентуално в Квебек! И така продължавам по същество, за самото ни представяне. Претендирам за добри нива по френски и английски и ги защитих. С мен нещата минаха бързо, лесно и приятно. Интервюто е много строго, като по протокол и само по въпросите от Молбата ми за селекция. Защита на това, което си написал. След всеки мой отговор г-н Оперман слагаше по една голяма чавка с дебел черен фулмастер върху листата пред него – т.е. въпху Молбата ми, че съвпада и е подплътено с оригиналните документи. Всичко беше строго подредено – от първата точка до последната. Естествено имаше и въпроси на английски за мен. Беше му интересно откъде съм чела за Канада. Тук не пропуснах да се похваля и изброих всичко от което съм черпила информация: Regard de Canada /pour personnes qui demandent la citoyenneté canadienne /, des articles de Wikipedia, l`encyclopédie libre – Québec, Montréal, Apprendre le Québec / макар че той ни даде въпросната книжка накрая / , както и английския вариант – Learning about Québec, Permis de Conduire – véhicule de promenade, La Charte des Droits et Libertés de la personne de Québec, L`Autorisation d`enseigner, изискванията на MELS – тяхното МОН, TV5, RFI, носехме две папки с job оферти в различни области...При съпруга ми нещата бяха трудни. Той бе заявил ниво 1/1 на френски и мисля че се справи. При него нямаше никакви въпроси на английски, а той там все пак бе писал високи нива. В началото тръгна добре, но заучените фрази не вървяха. Нямаше измъкване, имаше и по-философски въпроси като контра на зазубреното...Всъщност мъжа ми не ходи на курсове, аз вкъщи му преподавам по един канадски учебник, набор на майките ни, но железен - Cours de Langue et de Civillisation Francaises – G. Mauger . Успяхме да минем първо ниво, което е безкрайно малко...но продължаваме. И така, бяхме все пак на интервю, а не на изпит! А и аз съм водещата. Съвет от мен – УЧЕТЕ ФРЕНСКИ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ! Пожелавам на всички – Connaissances linguistiques F на Сертификата за Селекция и да не спират да учат френски!
В очакване на Годо...
Аватар
mastika

Мнение от mastika »

А честито :beer: :beer: :beer: :partytime: :partysmiley:
Да знаеш , че има и варнати таз сесия - което прави УСПЕХАВИ по- голям :wink: . Стегаите док. за Букерещ че времето си лети.
Нема, нема току си $#% майката.
Описание на гейзер от прост човек
http://vbox7.com/play:c94fc5bb
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Тези Connaissances linguistiques F много да не ви радват, щото мой приятел - англофон, мина по процедурата за Квебек по понятни причини, и го изкараха франкофон...Той, разбира се, може да каже Мерси и Бонжур...
Така че кво пише в сертификата хич да не ви грее, щото после и да го развяваш и да не го развяваш при пристигането си тук, нема особена полза...
Това го казвам за отрезвяване на мозъците - разбирам, че е голямо щастие да минеш интервю и да си на една крачка по-близо до мечтите си, обаче внимавай какво си пожелаваш, за да не те стигне...
Успех!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
chinois

Мнение от chinois »

С F в полето Connaissances linguistiques се иска много смелост за да отидеш да искаш КОФИ. :lol: Не е невъзможно обаче. :lol:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Re: Нашата рецепта

Мнение от IvHaydu »

Dessita написа: ...един канадски учебник, набор на майките ни, но железен - Cours de Langue et de Civillisation Francaises – G. Mauger...

CiviLisation е по-правилно... :D
И великия учебник на Гастон Може някак си не е канадски...
:wink: Успех!
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
chinois

Мнение от chinois »

Що се отнася до
"1431 Commis à la comptabilité et personnel assimilé"

това е code de la Classification nationale des professions (CNP) :lol:

иди го търси и виж какво си
http://jobfutures.ca/cnp/consultez-prof ... -cnp.shtml
chinois

Мнение от chinois »

IvHaydu написа:
Dessita написа: ...един канадски учебник, набор на майките ни, но железен - Cours de Langue et de Civillisation Francaises – G. Mauger...

Това е долна клевета! :lol:
Той е точно за канадци , които отиват във Франция! :lol:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

chinois написа:
IvHaydu написа:

Това е долна клевета! :lol:
Той е точно за канадци , които отиват във Франция! :lol:
:D :D :D :D :D
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
chinois

Мнение от chinois »

tuborg, grolsch, labatt :lol:

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Светло пиво!!!
0.39 с бутилката, 0.32 - без...
Ех, къде са ми детските книжки...пардон, бири...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Странджата

Мнение от Странджата »

Ванйо , имаше и бая плесенясали , но кебапчетата беха почти като от Капитан петково време :wink:
Dessita

Мнение от Dessita »

БЛАГОДАРЯ ВИ СЛАДУРЧЕТА! СЕГА СЪПРУГЪТ МИ Е ВЕЧЕ ПО-СПОКОЕН, ЗАЩОТО ЧЕСТНО КАЗАНО СЕ ЧУВСТВАХМЕ МАЛКО СМАЗАНИ СЛЕД ИНТЕРВЮТО!
В очакване на Годо...
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Dessita написа:БЛАГОДАРЯ ВИ СЛАДУРЧЕТА! СЕГА СЪПРУГЪТ МИ Е ВЕЧЕ ПО-СПОКОЕН, ЗАЩОТО ЧЕСТНО КАЗАНО СЕ ЧУВСТВАХМЕ МАЛКО СМАЗАНИ СЛЕД ИНТЕРВЮТО!

Десита,
бъдете смели,
Канада ви чака!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
tini

Мнение от tini »

Честито Dessita! Успех и напред!Много се радваме за вас!
Изпратени DSC - 15.01.2007 г.
Интервю - 28.08-успешно
Монреал-10.05.2008 г.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Честито, Десита! Личи си ,че си доста оправна дама и не се съмнявам изобщо в успеха ти. :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Публикувай отговор