Здравейте на всички! За да спестя писане, ще дам направо по същество. Виждам, че повечето от вас са доста ентусиазирани, което все пак е сериозна мотивация за реализирането на каквито и да е било мечти. Ще дам по същество направо, за да спестя празни приказки.
За да се реализирате ( добре да живеете дали в БГ или в Канада ), ако сте взели решение за имиграция към Квебек, то трябва задължително според мен: Перфектен френски, за да може да усвоите после квебекарския диалект (става с години) и английски разбира се, но и без призната квалификация няма да мине. Всеки си има различни изисквания, но за доходна работа - без призната диплома на прост език - няма да стане. В общия случай имам в предвид, че трябва да се учи в университет в Канада, независимо дали сме бакалаври или магистри от БГ, ако няма друга призната квалификация.
Не пиша празни приказки, част от семейството ми живее в Монреал от години и аз съм ходил много пъти за много време на гости. За това дайте да спретнем една тема за образованието - как се признава, как се учи и т.н. Моля, ако има хора с опит да споделят дали магистратурите се приравняват и дали направо можем да запишем магистратура в университета, който ни вълнува. Успех и здраве на всички.
За Монреал и Образованието
-
За Монреал и Образованието
Няма идеални моменти, а пропуснати възможности...
Re: За Монреал и Образованието
Има хора които си работят само с английски, други само с френски, разбира се най-голяма възможност за реализация имат тези с двата езика.
Повечето дипломи се признават от Мин. на образованието, но това не ти помага много при търсенето на работа особено ако нямаш прочутия кандски опит.
На теория ако ти признаят бак-а от БГ можеш да запишеш магистратура, но има доста формалности и понякога е за предпочитане да запишеш 1 година след бак в университета и получаваш сертификат за специалност, по-евтино и по-бързо.
Повечето дипломи се признават от Мин. на образованието, но това не ти помага много при търсенето на работа особено ако нямаш прочутия кандски опит.
На теория ако ти признаят бак-а от БГ можеш да запишеш магистратура, но има доста формалности и понякога е за предпочитане да запишеш 1 година след бак в университета и получаваш сертификат за специалност, по-евтино и по-бързо.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче