Има ли нужда от консултант(адвокат)?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
swetyya

Има ли нужда от консултант(адвокат)?

Мнение от swetyya »

Имам намерение да си подам документите за имиграция, става въпрос само за мен, а аз сум студентка и завършвам бакалавър.Имам ли шанс ?И ако е така ще ми трябва ли помощ или можеш всичко сам.Определено имам опит с документи и визи.Но ми се вижда малко несигурно без да имаш опит да си популниш поне първите документи.
Много ми е приятно да открия колкото и да отричаме че винаги българите успяваме да си помогнем! Предполагам, че на повечето наясно вече с процедурата моите въпроси ще им се сторят тъпи, но пък полезни на други!!!
Мерси на всички знам че се иска време да отговаряш на всички!!! :D
Аватар
dog

Мнение от dog »

Можеш да се справиш сама. Ако знаеш френски нямаш проблеми. Няма нужда да плащаш на някой огромни суми само за да ти попълни и да ти подаде документите, на интервюто се явяваш сама, адвокати не се допускат.
Чети внимателно и ако имаш въпроси питай смело.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Няма да е лошо да понатрупаш малко трудов стаж - минимума за кандидатстване беше 6 месеца.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Koko

Re: Има ли нужда от консултант(адвокат)?

Мнение от Koko »

swetyya написа:Имам намерение да си подам документите за имиграция, става въпрос само за мен, а аз сум студентка и завършвам бакалавър.Имам ли шанс ?И ако е така ще ми трябва ли помощ или можеш всичко сам.Определено имам опит с документи и визи.Но ми се вижда малко несигурно без да имаш опит да си популниш поне първите документи.
Много ми е приятно да открия колкото и да отричаме че винаги българите успяваме да си помогнем! Предполагам, че на повечето наясно вече с процедурата моите въпроси ще им се сторят тъпи, но пък полезни на други!!!
Мерси на всички знам че се иска време да отговаряш на всички!!! :D
От консултант/адвокат няма нужда, но наистина не е лошо първо добре да прецениш колко добре покриваш изискванията - обърни внимание на това което е написала Индипендънт - освен образование има и изискване за поне някакъв мининимален трудов стаж.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

След 16.10.2006 изискването за минимален стаж мисля, че отпадна.
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Аватар
pepino

Мнение от pepino »

Също е много важно какъв бакалавър ще станеш!!! Какво учиш? Преди да започна процедурата бях като теб - нищо не знаех, даже и френски. Моето мнение е, че няма нужда от посредници(адвокати, консултанти). Който ни играй, ни пичели(Хр.Стоичков)
Публикувай отговор