SOCIA PRI APRTAMENT V BULGARIA

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Lemony

Мнение от Lemony »

IvHaydu ot vsichko koeto si napisal ne vijdam nikakva razlika v nachina ti na mislene ot tozi na taka narechenite tarikati.Ne te poznavam, moje i da ne si takav chovek, no s prikazkite za zavista i za onia budalite deto vachkat i pr ostaviash tochno tova vpechatlenie.Niama nishto losho v tova da izkash da uchish,no arogantnostta s koiato zashtitavash tezata si naistina ne ti pravi nikakva chest.Izbral si gubeshta strategia za tova obshtestvo.
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Само не мога да разбера защо човек трябва да се опитва да докаже правотата си на всяка цена! Казваш си мнението, изтъкваш аргументи, спориш малко и това е! Обаче не се ли спре дотук, обикновено се стига до тоя такъв, пък оня онакъв и т.н. А на който не му харесва социала да не го взема или пък ако сте със ситизъншип се обърнете към вашия депутат. И толкова ли не се разбра, че всеки си има собствен път и всеки да гледа в собствената си чиния! Въпрос на вкус казал петелът и слязъл от патката!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Lemony написа:IvHaydu ot vsichko koeto si napisal ne vijdam nikakva razlika v nachina ti na mislene ot tozi na taka narechenite tarikati.Ne te poznavam, moje i da ne si takav chovek, no s prikazkite za zavista i za onia budalite deto vachkat i pr ostaviash tochno tova vpechatlenie.Niama nishto losho v tova da izkash da uchish,no arogantnostta s koiato zashtitavash tezata si naistina ne ti pravi nikakva chest.Izbral si gubeshta strategia za tova obshtestvo.
Не виждаш разлика между това - да седиш цял живот на социал и да си бачкаш на черно, и между това - да взимаш социал, докато започнеш да учиш??? Ами тогава не мога да ти помогна...
А приказките за завистта и за онези будалите, дето бачкат - не са мои, прочети внимателно! Не всяка дума, изписана от мен, е моя!
Дали стратегията ми е грешна или не - това не засяга другите участници, т.е. не те засяга. Пък и ти едва ли си мярка за правилната стратегия в обществото, поне не моя мярка.
Защитавам тезата, че социала е даденост, която е полезна, когато се ползва по предназначение. Ако и с това не си съгласен, може би твоята визия за това общество е объркана.
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Lemony

Мнение от Lemony »

IvHaydu написа:
Не виждаш разлика между това - да седиш цял живот на социал и да си бачкаш на черно, и между това - да взимаш социал, докато започнеш да учиш??? Ами тогава не мога да ти помогна...
А приказките за завистта и за онези будалите, дето бачкат - не са мои, прочети внимателно! Не всяка дума, изписана от мен, е моя!
Дали стратегията ми е грешна или не - това не засяга другите участници, т.е. не те засяга. Пък и ти едва ли си мярка за правилната стратегия в обществото, поне не моя мярка.
Защитавам тезата, че социала е даденост, която е полезна, когато се ползва по предназначение. Ако и с това не си съгласен, може би твоята визия за това общество е объркана.
eh Iv, i az ne moga da ti pomogna,ne zashtoto primerno ne iskam, ami zashtoto ti si zael takava otbranitelna pozizia i si gotov da napadnesh vseki s razlizhno mnenie.Niamam pretenziite da ti bada miarka,ne se pritesniavai.To s tova si izkazvane prosto pokazvash oshte vednaj , che ne si po-razlizhen ot tarikatite."Guzen negonen biaga".

PS.Ako az ne znam ezika na edna strana v koiato otivam shte obarna sveta da naucha maksimalno predi da otida, a sled kato veche sam tam niama da chakam plateno Cofi ili kakvoto se kazva tam a che napravia vsichko vazmojno prez tia 6 mesetza da sam si stapila na krakata, za da moga da ustoia na jestokata konkurencia.Inache sam out ot igrata!I drugo sled 4-5 godini v uchene tolkova che si potanal v dalgove s toia nachin na mislene(i to ne samo studentski dalgove) , che dori i da predpolojim che si namerish rabota po spetzialnostta sled kato zapochnesh da vrashtash zaemite shte vzimash malko poveche ot edin takav "budala" deto e zapochnal vednaga d raboti bez koi znai kakvi pretenzii.I az kato drugite spiram dotuk.
dakel1

Мнение от dakel1 »

Ми, аз пак не сам сагласна с теб! Твоята истина си е за теб!!!Има примери разни на стари емигранти- едни не са у4или и са успели, НО ДРУГИ ПАК СА УСПЕЛИ С У4ЕНЕ-но добре обмислено какво да е....! Така,4е истината е индивидуална и много разли4на! Резепти няма! И не моге да се каже, 4е ти си великата или пак еди кои си е великият!Айде 4ао! :cry:
Joy

Мнение от Joy »

Леле,Lemony,как с лека ръка окачествяваш хората! :roll:
"Арогантност,тарикатлък,будали и губеща позиция в обществото".... :shock:
И в същото време ще ни учиш на негубеща:който не си е стъпил за 6 мес. на краката е вън от играта! :lol: А за тези,които учат пък да не говорим! :lol: :lol:

Внимавай,че такива които във форума с лека ръка окачествяват и нападат хората, после много често в жива среща ги е срам и името си да кажат. Да ти дам ли конкретни примери?

Това за завистта аз го казах и мога да го повторя пак!
Достатъчно е само да се погледне на всяка тема за социала как наскачват сума ти народ да оклеймяват питащия (как не го е срам!) и повече доказателства не са нужни!

Ние губещите,дет сме вън от играта сме на това мнение! :lol:
А вие печелещите продължавайте да оклеймявате социала,ама гледайте в същото време никой да не разбере кой реален човек стои зад никовете ви! :D
dakel1

Мнение от dakel1 »

И пак повтарям:СТАР БГ. ЕМИГРАНТ НА СОЗИАЛ НЕ ПОЗНАВАМ!!!!!!! АКО НЯКОЙ ПОЗНАВА ДА КАЖЕ ! 8)
survivor

Мнение от survivor »

Zashto nyakoy ot ljubimite moderatori :D ne slozhi edno kljuche na temata, a?
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Lemony написа:
IvHaydu написа:
eh Iv, i az ne moga da ti pomogna,ne zashtoto primerno ne iskam, ami zashtoto ti si zael takava otbranitelna pozizia i si gotov da napadnesh vseki s razlizhno mnenie.Niamam pretenziite da ti bada miarka,ne se pritesniavai.To s tova si izkazvane prosto pokazvash oshte vednaj , che ne si po-razlizhen ot tarikatite."Guzen negonen biaga".

PS.Ako az ne znam ezika na edna strana v koiato otivam shte obarna sveta da naucha maksimalno predi da otida, a sled kato veche sam tam niama da chakam plateno Cofi ili kakvoto se kazva tam a che napravia vsichko vazmojno prez tia 6 mesetza da sam si stapila na krakata, za da moga da ustoia na jestokata konkurencia.Inache sam out ot igrata!I drugo sled 4-5 godini v uchene tolkova che si potanal v dalgove s toia nachin na mislene(i to ne samo studentski dalgove) , che dori i da predpolojim che si namerish rabota po spetzialnostta sled kato zapochnesh da vrashtash zaemite shte vzimash malko poveche ot edin takav "budala" deto e zapochnal vednaga d raboti bez koi znai kakvi pretenzii.I az kato drugite spiram dotuk.
Хахахаха, много филми гледаш за "жестоката конкуренция", "аут от играта" и т.н.
Ами бедните студенти - след 4-5 години учене, затънали в заеми...ужас!
Научи се да четеш и да разбираш какво казват хората, пък после прави анализи!
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
Аватар
Lemony

Мнение от Lemony »

JOY написа:Леле,Lemony,как с лека ръка окачествяваш хората! :roll:
И в същото време ще ни учиш на негубеща:който не си е стъпил за 6 мес. на краката е вън от играта! :lol: А за тези,които учат пък да не говорим! :lol: :lol:

Внимавай,че такива които във форума с лека ръка окачествяват и нападат хората, после много често в жива среща ги е срам и името си да кажат. Да ти дам ли конкретни примери?

Достатъчно е само да се погледне на всяка тема за социала как наскачват сума ти народ да оклеймяват питащия (как не го е срам!) и повече доказателства не са нужни!

А вие печелещите продължавайте да оклеймявате социала,ама гледайте в същото време никой да не разбере кой реален човек стои зад никовете ви! :D
Joy, oshte 4 dni sam v Montreal.Ela da se sreshtnem,da pogovorim za da vidish koi stoi zad nika.Kaji kade i koga.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

dakel1 написа:И пак повтарям:СТАР БГ. ЕМИГРАНТ НА СОЗИАЛ НЕ ПОЗНАВАМ!!!!!!! АКО НЯКОЙ ПОЗНАВА ДА КАЖЕ ! 8)
Аз познавам.
Но това не е от значение.
Просто повечето ги е срам или страх от това, че са на социал, и гледат да не обелват дума, сякаш крадат, а не получават законно суми от правителството на Квебек.
А че рецепти няма, пътища има много и че за всеки всичко е различно - 100% е така.
Евала и на хората, които работят, и на хората, които учат!
Аз лично нито съм тарикат, нито завиждам на някой. Колкото са по-добре хората около мен - толкова по-добре и за мен, мога да гледам и да се уча от успели хора.
Едва ли има някой за какво да завижда на мен.
Така че аз лично съм вън от играта (поздрав за Lemony :D ), опитвам се за стотен път да обясня на някои бетонни глави, че има и честни хора, които ползват социала, докато си намерят работа!
Само че явно това им разваля мирогледа и те не го чуват...
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Lemony написа:
JOY написа:Леле,Lemony,как с лека ръка окачествяваш хората! :roll:

Joy, oshte 4 dni sam v Montreal.Ela da se sreshtnem,da pogovorim za da vidish koi stoi zad nika.Kaji kade i koga.
Ами да дойда и аз, та като не ме четеш правилно, поне да ме чуеш, преди да ме наричаш тарикат, без да ме познаваш!
Това не е заяждане, предлагам сериозно.
Joy

Мнение от Joy »

Ооо,чудесно! Някой тук говореше за "водолази"...Те не били водолази. Умниците просто си сменяват никовете както им изнася...
За 4 дни ти е много рано още да даваш оценки кой вън и кой вътре в играта! Такива като теб напускат Канада прекалено рано за да им видим сеира!

Не се притеснявай,ще се видим и на живо! Аз не се крия зад измислени никове! Ако си признаеш кой си,ще се срещнем-Монреал е прекалено малък!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

survivor написа:Zashto nyakoy ot ljubimite moderatori :D ne slozhi edno kljuche na temata, a?
А защо да слага?
Нека се разберем един път завинаги за тоя социал, защото ми писна от едната страна да го нападат като глутница вълци бедно агънце, а от другата да мълчат като биени гъ*ове, с малки изключения.
Аватар
Lemony

Мнение от Lemony »

JOY написа:Ооо,чудесно! Някой тук говореше за "водолази"...Те не били водолази. Умниците просто си сменяват никовете както им изнася...
За 4 дни ти е много рано още да даваш оценки кой вън и кой вътре в играта! Такива като теб напускат Канада прекалено рано за да им видим сеира!

Не се притеснявай,ще се видим и на живо! Аз не се крия зад измислени никове! Ако си признаеш кой си,ще се срещнем-Монреал е прекалено малък!
Joy, neshto ne me razbra.Az ne jiveia v Montreal ,no sam tuk za praznitzite, kakto vsiaka godina.Chakam brat mi da se pribere v sabota s decata mi ot Bulgaria.Poneje niamam nishto spetcialno za pravene, zatova ti predlojih da se sreshtnem.Sashtoto predlojih i na bgmontreal da obsadim niakoi drug finansov vapros. :roll:
Tona ti i napisanoto za vodolazi i seir ne moga da razbera i ne moga da vzema otnoshenie.Ako vse pak reshish che mojesh da govorish normalno i priemesh predlojenieto mi, napishi LS.
Заключено