Няма наоколо руснаци, които цял живот да ти налагат модел за поведение или български тъпанари, които гласуват да се върне светлото минало под руски ботуш. Само това стига, само това + гореизброеното.

Големи глупости ръсиш, feather.български тъпанари, които гласуват да се върне светлото минало под руски ботуш
Не знам какво е мрамори, ама явно и ти живееш в някакъв Квебек и Монреал дето Танграта не го е виждал.ablood написа:В нашият двор сме имали многократно мрамори, еноти и зайци, но най-голямата изненада беше лисицата която срещнах между блоковете в Ст. Лоран - Монреал.Ivan1007 написа:Зайците, катеричките, пойните птици в двора ми, сърните, койотите, бобрите, гъските, дивите патици в парка в милионен град.
Какво е социал?feather написа:Не знам, защо никой не спомена това?
Дават социал, поне докато си стъпиш на краката. А на някои - цял живот.
За сравнение в съседна на Канада държава не дават.
Kan_Tangra написа:Е, няма да споря!
В Канада тоалетните са напред.
Все пак повечко се яде, и повечко .. да де.
Всъщност по моловете и в бг тоалетните са безплатни, но за разлика от Канада не се налага да стои народа заклещен в мола. Все пак нито зимата е 9 месеца, нито мола е единствената атракция.
Всъщност, във всяко поне малко читаво заведение тоалетните също са безплатни и си има тоалетна хартия.
Вярно, че в парковете няма особено много, или са платени, но няма пълно щастие.
Който го е страх да не се насере, да не ходи в гората! (нали такава беше поговорката?)
Сърни и койоти има най-вече в Калгари. В Монреал и Торонто няма.
То това само подсказва колко диво е едно място. Те сърните и чакалите не ходят по питомното.
То и като бях на пампорово видях и даже снимах една сърна. А и мечки и вълци има, но не ги засякох.
А по равнините, и особено около бургас има огромни ята щъркели и пеликани.
Аз за 11 години в Канада щъркел не съм виждал. Човек не може да си свали мартеницата.
Нещо не вирееят май, нищо че е много хубав климата.
А кенгуру виждал ли си?Kan_Tangra написа:Аз за 11 години в Канада щъркел не съм виждал. Човек не може да си свали мартеницата.
Бе не съм, ама тук в Бг има ферми за щрауси.MrGeek написа:А кенгуру виждал ли си?Kan_Tangra написа:Аз за 11 години в Канада щъркел не съм виждал. Човек не може да си свали мартеницата.
Да, правилно, и в бг е така ... в супермаркетите.Ivan1007 написа:Какво е социал?feather написа:Не знам, защо никой не спомена това?
Дават социал, поне докато си стъпиш на краката. А на някои - цял живот.
За сравнение в съседна на Канада държава не дават.![]()
Чувал съм, че на Изток от Онтарио можело да се живее на него, ама в Албърта не става.
Единстеената социална помощ, която съм ползвал докато си стъпя на краката бяха талони за такси да ходя на работа няколко дена, когато стачкуваше градския транспорт, а аз нямах още кола.
Харесва ми, че в магазините като се съберат повече от 2-4 човека на опашка веднага се обаждат и отваря нова каса.
Знам, знам Тангра и в България е така. Миналото лято дъщеря ми и нейна приятелка от Канада пожелаха да пътуват сами с влак от София, вместо с нас с кола - екзотика.В 16:30 касиерката на централна гара сложила табелка "15 минути почивка" и затворила гишето на което имало поне 15 човека опашка.
Иди та им обяснявай на момичетата ... не знам какво може да се обясни изобщо - и двете са студентки и работят part time retail
В Сф на всичките спирки има електронни табла, и изписват последователно всички минаващи номера на автобуси, с минутите, след които ще дойдат. Вероятно също имат ГПС-и в автобусите. Адски е удобно.jet написа:* Няма чалга и в градския рейс
* ТТС знаеш кога ще дойде до минута (със SMS или апп на телефона) - имат GPS-и в автобусите/трамваите
* По пътищата (особено магистралите) завоите са с постоянен радиус в целия завой - като навиеш волана на входа - * Полицаите наистина всяват респект - по над 2м високи и яки.
За мармоти говоря, ама телефонът ми ме поправя.Ivan1007 написа: Не знам какво е мрамори, ама явно и ти живееш в някакъв Квебек и Монреал дето Танграта не го е виждал.