Абе то ти си се смей, смей и подигравай България - ама не забравяй че има едно такова нещо "карма" и нещо напоследък боговете много са се разсърдили:optics написа:За Албърта не знам как е, аз напоследък на всички патрЕоти им казвам да си стоят в малката и прекрасна България, щото в бютифул Би Си е много зле положението и ако и те дойдат ще стане още по-зле тъй че, дет викаше на Соколов тъста - на нас гении не ни трябват![]()
![]()
(щото нали ние се гърчим тука да разнасяме пица, а там е останал цветът на нацията - а този дето е напуснал по-погрешка - вече се връща)
![]()
Темата не е за Албърта и/или Канада - това вече сме го обсъдили - тъпанари и мизерници отвсякъде. Изключвам няколкото български мензиси, ама те много тук няма да го изкарат и ще се приберат скоро в Швейцария на Балканите.Panem et Circenses написа:........
Никога не съм твърдял, че България се развива благодарение на Еди Кой Си. За 25 години много управляващи се смениха, и ще се сменят, никой не е вечен. И няма кой знае какво значение кой управлява. Как живеем и ще живеем зависи от всички нас, не от някакъв си Цар, Генерал, Боко, Тошко и т.н.Ivan1007 написа: Вече ти писах май, че разсъждаваш точно като баба от село, дето не можеш да я у едиш, че ако комунистите не беха дошли на власт 1944-та у селото и пак щеше да има електричество и хлебарница.
Ясно е, че не стоите на едно място, ама го танцуватр като компарсита - две напред, една назад и после една надясно и две у лево. И аз съм работил в Албания барабар с куп канадци, австралийци, yнгарци, британци, норвежци и кви ли не. Пълно е с експатс по всички развиващи се държави.
Та посоката ви е правилна ама гледай Румъния че ви избяга, Швейцария и Германия са с няколко обиколки напред.
Аве румънците беха умрели от глад 1989-та и идваха в България да продадат нещичко та да купат нещо за ядене. Полша и те бяха глад и купони. Да не говорим за Литва, Латвия и Естония. И има голямо значение кой управляеа - в България на всички избори пак настъпвате мотиката. Ако не беше в ЕС отдавна и Албания да ви е изпреварилаjoro написа:Никога не съм твърдял, че България се развива благодарение на Еди Кой Си. За 25 години много управляващи се смениха, и ще се сменят, никой не е вечен. И няма кой знае какво значение кой управлява. Как живеем и ще живеем зависи от всички нас, не от някакъв си Цар, Генерал, Боко, Тошко и т.н.Ivan1007 написа: Вече ти писах май, че разсъждаваш точно като баба от село, дето не можеш да я у едиш, че ако комунистите не беха дошли на власт 1944-та у селото и пак щеше да има електричество и хлебарница.
Ясно е, че не стоите на едно място, ама го танцуватр като компарсита - две напред, една назад и после една надясно и две у лево. И аз съм работил в Албания барабар с куп канадци, австралийци, yнгарци, британци, норвежци и кви ли не. Пълно е с експатс по всички развиващи се държави.
Та посоката ви е правилна ама гледай Румъния че ви избяга, Швейцария и Германия са с няколко обиколки напред.
Като гледам Румъния е на нашето дередже, както цяла Източна Европа. Разликата между България и Чехия в момента е същата, каквато беше и преди 26 години. и през 1990 г. бяхме последни в Източна Европа. Другите държави в ЕС не стоят на едно място, и те се развиват.
То убаво им казваш, ама кво да кажеш на такъв като Хлебаря дето напуснали по недоразумение, вместо на Изток забили на Запад и вече деситилетия не могат да съберат пари да се върнат?optics написа:За Албърта не знам как е, аз напоследък на всички патрЕоти им казвам да си стоят в малката и прекрасна България, щото в бютифул Би Си е много зле положението и ако и те дойдат ще стане още по-зле тъй че, дет викаше на Соколов тъста - на нас гении не ни трябват![]()
![]()
(щото нали ние се гърчим тука да разнасяме пица, а там е останал цветът на нацията - а този дето е напуснал по-погрешка - вече се връща)
![]()
Румънците нямаха никакви дългове през 1989 г. Чаушеску върна до стотинка външния дълг и затова държавата обедня и стигна до глад и мизерия. Ние пък живяхме добре в периода 1980-1989 г. при стагнираща икономика и трупане на дълг от 15 милиарда долара за 10 години- по 1,5 милиарда всяка година. С поляците да се сравняваме- в Полша приватизацията на държавни предприятия приключи през 1994 г. В България започна през 1997 г. Основният проблем на българите е нихилизмът, култивиран в продължение на векове. Човек без самочувствие не може да успее в живота, психолозите го казват. Същото е и с народа- постоянното вайкане и оплакване пречат на развитието ни. Добре е, че в една част от българския народ този нихилизъм започва да изчезва. Дано този процес продължи и се засили.Ivan1007 написа: Аве румънците беха умрели от глад 1989-та и идваха в България да продадат нещичко та да купат нещо за ядене. Полша и те бяха глад и купони. Да не говорим за Литва, Латвия и Естония. И има голямо значение кой управляеа - в България на всички избори пак настъпвате мотиката. Ако не беше в ЕС отдавна и Албания да ви е изпреварила
Хайде хайде, тия приказки вече не са на мода в България. Все още някои хора си мислят, че България е в 90 години на миналия век. Да сравняваш България с Молдова и Украйна- ние и преди 2007 г. бяхме по-напред, преди Европа да почне да ни “бута“. А сърбите ги минахме през 2003 г., преди да влезмем в ЕС и три години след войната в Косово.Ivan1007 написа:Жорка,
Разликата е следствие на разликата в обществата и народите на България и Полша (не само).
В Полша не искаха комунизъм и комунисти и ги изметоха още 1989-та и затова приключиха с плана Балцерович преди България да се заеме с приватизация, която беше чиста проба пладнешки грабеж.
Българите пожелаха мутрокомунизъм и затова всичко отиде в ръцете на мутрите и комунистите и те си ви пасат и досега.
Целия бизнес е такъв - от Видин, през Банско, та до Варна, Пловдив, Бургас и София.
Затова и министър-председателя ви e мутра и комунист, който в нормална държава би се издигнал най-много до собственик на квартална месарница.
Та затова България се развива зле и ако не е бутана от ЕС щеше да е след Албания и Молдова.
И нема никакъв шанс да мръдне от последното място в ЕС - обществото не е болно ми направо е умряло. Хора има много хубави, ама сумарно не са народ, а мърша.
joro написа:Разликата между България и Чехия в момента е същата, каквато беше и преди 26 години.
Нали точно това ти обяснявам,.че защото никога не са били на мода,.затова сте на товя дередже.joro написа:Хайде хайде, тия приказки вече не са на мода в България.Ivan1007 написа:Жорка,
Разликата е следствие на разликата в обществата и народите на България и Полша (не само).
В Полша не искаха комунизъм и комунисти и ги изметоха още 1989-та и затова приключиха с плана Балцерович преди България да се заеме с приватизация, която беше чиста проба пладнешки грабеж.
Българите пожелаха мутрокомунизъм и затова всичко отиде в ръцете на мутрите и комунистите и те си ви пасат и досега.
Целия бизнес е такъв - от Видин, през Банско, та до Варна, Пловдив, Бургас и София.
Затова и министър-председателя ви e мутра и комунист, който в нормална държава би се издигнал най-много до собственик на квартална месарница.
Та затова България се развива зле и ако не е бутана от ЕС щеше да е след Албания и Молдова.
И нема никакъв шанс да мръдне от последното място в ЕС - обществото не е болно ми направо е умряло. Хора има много хубави, ама сумарно не са народ, а мърша.
...
В България и едно магаре да е на власт- само да не са комунисти и националисти.
защото този е с напукани ръце и каскет, което го отличава от самите насTtorontoo написа:Защо се делит хората на "вие" и "ние"?
Не разбирам идеята...всички сме еднакви.