Canadian Dream

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
apple

Re: Canadian Dream

Мнение от apple »

Californian написа:
Ми, че моя опит е най-точен за новите емигранти, защото аз съм си баш нов емигрант в Канада и такъв ще си остана до живот, щото за 2-3 месеца видях какво е - и да ти кажа предпочитам си Америка.
Единствените които са избягали от Америка за Канада - са или тези които не са могли да останат тук заради визови проблеми или такива които не са успяли да си намерят хубава работа в Америка.
А Митето да дойде и да види дали е научна фантастика това което го говоря. :D
Каква научна фантастика като тука къщите каквито в Торонто са 400-500к тук са 120к а за 300к ще си вземеш 3-3,5скф с всичките екстри. Чакай пак да дам пример...

Ето това е живот на широко...Тексаски разкош...

http://www.zillow.com/homedetails/8120- ... 2458_zpid/

Аз не съм била в щатите, но въпреки това ги предпочитам. Но разбира се нямат програма като канадската, за да може човек да влезе и се установи легално. За лотария "зелена карта" е излишно да се коментира... Все едно да чакаш печалба от тотото. Май 12 години или 15 пускахме и йок файда. Теорията на вероятностите не ни захапа нито веднъж... Та мен няма нужда да ме убеждаваш в предимствата. Обаче ти наистина си противоречиш съвсем наскоро друга песен беше запял и това ми е странното??? И без това като категория личност си представител на крайния материализъм и консумеризъм, така че стой си там където е по-изгодно и вече си постигнал добра основа. Защо се самоизтезаваш с тези циклично проявявани колебанния? :?:
Последно промяна от apple на Пет Апр 05, 2013 2:15 pm, променено общо 2 пъти.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:Аз имам 1 спалня в повече
Имаш и 6 месеца зима в повече сравнено с Тексас :D
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Bistra написа:
Californian написа:Забележете колко е лота и се замислете вие в какви лотове живеете.
Да, лота е внушителен. То поле ли бе да го опишеш! :D Мисли и за поддръжката също! Или ти затова ще правиш повечко деца? Като едно време...да помагат в кърската работа. ;)
Иначе къщата не е нищо особено. Аз имам 1 спалня в повече и годината е 95-та не 66-та. :)

И пак бъркаш, не ми се гледа статистики, дали е по-голям от Монреал но мога да се обзаложа, с този темп на разтеж дето виждам в момента след 20 години този град ще е доста по-голям от Торонто. Пък Монреал няма и да го споменавам. Нали се сещаш, че може да е село ама е близо 30милионно село. :P Пък ти може и да си в град ама си в я има я няма 5милионна провинция. :P
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

miteto написа:
Bistra написа:Аз имам 1 спалня в повече
Имаш и 6 месеца зима в повече сравнено с Тексас :D
Да, ама карам ски...не си губя времето. :P
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

apple написа:Аз не съм била в щатите, но въпреки това ги предпочитам. Но разбира се нямат програма като канадската, за да може човек да влезе и се установи легално. За лотария "зелена карта" е излишно да се коментира... Все едно да чакаш печалба от тотото. Май 12 години или 15 пускахме и йок файда. Теорията на вероятностите не ни захапа нито веднъж... Та мен няма нужда да ме убеждаваш в предимствата.
Ще им намериш и на щатите кусур набързо, ако заживееш там ;) Тия просяци и дебелаци дето те дразнят в Канада да не мислиш, че там ги няма?
Като вземеш канадско гражданство, можеш сравнително лесно да изкараш TN виза и после може да има вариант да останеш за постоянно, ако това ти е целта.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Californian написа: И пак бъркаш, не ми се гледа статистики, дали е по-голям от Монреал но мога да се обзаложа, с този темп на разтеж дето виждам в момента след 20 години този град ще е доста по-голям от Торонто. Пък Монреал няма и да го споменавам. Нали се сещаш, че може да е село ама е близо 30милионно село. :P Пък ти може и да си в град ама си в я има я няма 5милионна провинция. :P
Какво говориш? Ний в наше село сме стотина човека и всички сме баджанаци.
Абе, френска му работа...какво да ти обяснявам! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

miteto написа:
apple написа:Аз не съм била в щатите, но въпреки това ги предпочитам. Но разбира се нямат програма като канадската, за да може човек да влезе и се установи легално. За лотария "зелена карта" е излишно да се коментира... Все едно да чакаш печалба от тотото. Май 12 години или 15 пускахме и йок файда. Теорията на вероятностите не ни захапа нито веднъж... Та мен няма нужда да ме убеждаваш в предимствата.
Ще им намериш и на щатите кусур набързо, ако заживееш там ;) Тия просяци и дебелаци дето те дразнят в Канада да не мислиш, че там ги няма?
Като вземеш канадско гражданство, можеш сравнително лесно да изкараш TN виза и после може да има вариант да останеш за постоянно, ако това ти е целта.

Това е истина - В Торонто особенно е доста по-европейско пък за Монреал да не говорим, хората не са едри и дебели. Но може би това не е до страна - защото и в Бостън е по-близо до Монреал и Торонто пък си е Америка.
Просто тук на юг е така - защото сега ще ти обясня, всеки ден ям като прасе - по ресторанти за почти без пари днес платих 9 долара заедно с бакшиша - супи, салати, хляб и някакво друго пилешко.
Абе изобилие е точната дума. Аз станах от 184 паунда в Калифория, преди да се преместя на 204 паунда за по-малко от година, представи си. :$ Направо ме е срам.
То бива бива разхищение, консуматорство, пазарувам и хвърлям, щото после не ми се яде, или си купувам неща дето не ми трябват после, абе ужас ужас.......така бързо да се измериканчи човек не е на хубаво. :$
Определено Калифорния никаква Америка не е - Тексас е истинската Америка за който иска да види Америка. :rofl:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

204 паунда - ми ти си колкото едната кълка на някоя Тексаска кака бе, младеж :D
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

apple написа:

Аз не съм била в щатите, но въпреки това ги предпочитам. Но разбира се нямат програма като канадската, за да може човек да влезе и се установи легално. За лотария "зелена карта" е излишно да се коментира... Все едно да чакаш печалба от тотото. Май 12 години или 15 пускахме и йок файда. Теорията на вероятностите не ни захапа нито веднъж... Та мен няма нужда да ме убеждаваш в предимствата. Обаче ти наистина си противоречиш съвсем наскоро друга песен беше запял и това ми е странното??? И без това като категория личност си представител на крайния материализъм и консумеризъм, така че стой си там където е по-изгодно и вече си постигнал добра основа. Защо се самоизтезаваш с тези циклично проявявани колебанния? :?:

Ако се замислиш, това е една от причините тук да е по-хубаво, защото ако беше като в Канада щяха да се изсипят куп хора с бакалаври и магистри и от там.....и цени по-високи и заплати по-ниски - ще се ИзКелифорничи полужението което е зле ако си от позицията да си вече вътре.

Честит Петък, явно не само на мен не ми се бачка следобед. 8)
apple

Мнение от apple »

miteto написа:
Не съм казала, че ги няма същите простотии и мизерии, но поне имаш по-добри шансове за работа, по-достъпни цени и определено по-добър климат ако си подбереш внимателно щатчето... Да дам пример с мои познати, които още година нямат, а пича си стана пак камионаджия/тираджия какъвто си беше и в БГ, а тук за същото освен, че трябва да се явиш на изпит и да се набуташ яко в хилядарки трябва и да си живял три години минимум и да си шофьорствал през това време... Гавренето с канейдиън експириънс и изискване за всякакви курсчета да се набуташ да им плащаш също са местен патент... Изобщо сравнения много могат да се правят... Нищо няма да изкарвам, щото не съм първа младост да се подюря след 3 години да се местя пак наново с рисковете на непостоянен статут и липса на местен опит. А и тия врътки са за несемейни. Нямам такива цели вече, семейството ми е по-важно и от американски, и от канадски или квито и да било други мечти... Предпочитам си завръщане в БГ! ;) Всяко нещо с времето си, обаче ...
apple

Мнение от apple »

И нещо, което съзнавам, че ще взриви недоволството на някои съфорумци, но не мога да се въздържа да го споделя... Това е мнението на канадец живеещ в БГ от няколко месеца, повлиян по един или друг начин от нашето семейство... без значение кой е, какъв е и за какво се бори в живота... Просто част от мнение, което днес получих, останалото е лична информация... Въпреки, че това е по темата "Намерили България"!
.....yes indeed, obecham Bulgaria! It is different however, not in so many bad ways... The economy can certainly improve, but the culture is unlike anything I've ever experienced and it's certainly grown on me.

For instance, seeing the kids play outside is very refreshing Unlike in the Western World, where most of the little ones are constantly pre-occupied with some form of technology.

The lifestyle as a whole, is very chill - not rushed. It has taken me some time to acclimatize to the more laid-back atmosphere... it's all good now.

My new job is great! The school is in a nice building with state-of-the-art learning technology..... Lek Den!
:clap:
За всеки случай....
Chill

1. to calm down
2. cool, tight, wicked, sick, sweet, nice, etc.
3. to hang out
4. to be easy going
5. a little bit cold
6. its ok
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Това е типичен Polite Reply в Кандски стил От космоса се вижда..

този израз:
It is different however, not in so many bad ways
ти казва всичко

Канадец никога няма да тръгне да плюе и да набляга на негативното..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
apple

Мнение от apple »

ivandaman написа:Това е типичен Polite Reply в Кандски стил От космоса се вижда..

този израз:
It is different however, not in so many bad ways
ти казва всичко

Канадец никога няма да тръгне да плюе и да набляга на негативното..
Щом казваш? А защо стои там? Мислиш, че му плащат по-добре ли? :lol: Усещането за живот е друго и ти го знаеш...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Леле как можа да го забуташ там? :o
Грях ти на душата! :lol:
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Bistra написа:Леле как можа да го забуташ там? :o
Грях ти на душата! :lol:

Има много жени там. Същото е и по Филипините, Тайланд и където се сетиш. Канадци и Американци много се търсят по 3тия свят. :D А съответно и те търсят жени от там, защото са по-послушни и нямат общо с тукашните. :)
Заключено