Language police
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Language police
Ооооооххх... Какво болезнено измъкване.....
Несравними били, безвремеви...
Вторият ред на поста ми е ясен въпрос, касаещ десетилетия. Не 140 години. Мога да те постна как се възмущаваш от замърсяването на българския с чуждици, в т. ч. турцизми.
Сякаш допреди 30 години турцизмите са били по-малко?
Несравними били, безвремеви...
Вторият ред на поста ми е ясен въпрос, касаещ десетилетия. Не 140 години. Мога да те постна как се възмущаваш от замърсяването на българския с чуждици, в т. ч. турцизми.
Сякаш допреди 30 години турцизмите са били по-малко?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
За разведряване на обстановката
http://www.cbc.ca/thisisthat/blog/2012/ ... languages/"
В крайна сметка идеята беше да се посмеем на идиотизмите. Никой не си мисли ,че ще променим закона с писане по форумите.
В крайна сметка идеята беше да се посмеем на идиотизмите. Никой не си мисли ,че ще променим закона с писане по форумите.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
- ablood
- Обратна връзка:
Бил казал френски на кучето да се отдръпне и то го било погледнало с пълно неразбиране.IRA написа:За разведряване на обстановката

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
А моля ти се , тия са от вашите. Шо ни ги пращате? Все едно си имаме малко 

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
- ablood
- Обратна връзка:
Крими, има ли нужда да замърсяваме форума, като ти задавам един и същ въпрос още 494 пъти?
Знаеш, че няма да спра, преди да си отговорила.
Помниш какво стана, когато се изцепи, че имаш "исторически и археологически доказателства", че майката на Кирил и Методий била българка. После 20 страници бега по тъча.
Знаеш, че няма да спра, преди да си отговорила.
Помниш какво стана, когато се изцепи, че имаш "исторически и археологически доказателства", че майката на Кирил и Методий била българка. После 20 страници бега по тъча.
надявам се, че си се поровил добре, за да научиш, че по-горното е вярно ... обаче отбелязвам, че имаш завидна памет ... това трябва да е било някъде 2009-2010
що се отнася до "въпроса" ти относно правилността на бг език, не мисля, че ще го обсъждам точно с теб, точно тук, камо ли точно сега
Имаше един потребител, който ти намекна преди малко, че далеч не си този, който може да повдига тази тема ("учи-уши").
Пий една бира и си казвай, че постоянството не винаги е признак на висша интелигентност

що се отнася до "въпроса" ти относно правилността на бг език, не мисля, че ще го обсъждам точно с теб, точно тук, камо ли точно сега

Имаше един потребител, който ти намекна преди малко, че далеч не си този, който може да повдига тази тема ("учи-уши").
Пий една бира и си казвай, че постоянството не винаги е признак на висша интелигентност

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- ablood
- Обратна връзка:
krimon написа:Супер си е Закон 101! Завиждам им на кебекуата, че успяват вече 35 години да го налагат успешно. Уважават се, уважават езика си, имат достойнство да отстояват себе си и ценностите си. Аз съм ЗА такъв закон в България, че вече на нищо направиха българският език, както писменият, така и разговорният (изобилства бедният ни език на чуждици, англицизми, турцизми и все повече на циганизми).

Ок, почвам.
- roumensp
Mнозинството в Канада е решило да избере Стивън Харпър, нали така ?krimon написа:мнозинството в Квебек е решило да избере Полин Мароа, нали така
...............................
Остава да достигнеме до консенсус, че 40 плюс още 300 милиарда за военни цели на правителството са значително по-безумни за харчене от парите на данъкоплатците от 5 милиона /за френски език/ и 50 милиона за застраховка при загуба на работа

- Bistra
- Напуснал форума
Ама с тоя потребител сте си като 2 капки вода, бре! Все едно една майка ви е раждала.krimon написа:Имаше един потребител, който ти намекна преди малко, че далеч не си този, който може да повдига тази тема ("учи-уши").
Чакай, че и аз се залутах из дебрите на (пара) психологията.

http://www.youtube.com/watch?v=7aAjzUhGkgI"
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

прав сиroumensp написа:Mнозинството в Канада е решило да избере Стивън Харпър, нали така ?krimon написа:мнозинството в Квебек е решило да избере Полин Мароа, нали така
...............................
Остава да достигнеме до консенсус, че 40 плюс още 300 милиарда за военни цели на правителството са значително по-безумни за харчене от парите на данъкоплатците от 5 милиона /за френски език/ и 50 милиона за застраховка при загуба на работа

- roumensp
Прав съм и затова отново ще гласувам за консерваторите и Харпър.
Освен в "La belle province", соцът не се радва на особена популярност в останалата част на Канада.
На който не му харесва, да се отцепи.
Освен в "La belle province", соцът не се радва на особена популярност в останалата част на Канада.
На който не му харесва, да се отцепи.

Имам приятели българи в Алберта, които много харесват Квебек и никак Стивън Харпър. Вече познавам деца от 3 семейства, които учат в МакГил, други, които си пращат децата да учат френски език по обменната федерална програма - за лятото в Квебек. Общо взето, за разлика от тук драскащите "албертчани", са на мнение, че е добре да го има Квебек, та да подобри културният пеизаж на Канада - да даде вид на нещо по-различно от "концентрационен лагер със засилено охранване", както пишеше едно време батето
И като гледам в съседната тема удоволствията на Сър Марто - да ходи да се наплюска в някакъв грил бар
Истина си е, че освен големият мол в Едмънтън и ходене по ресторанти, няма какво да се прави ... като изключим Банф, планината и ските, но това едва ли е за форумните "светила" от въпросната провинция 

- roumensp
Аз също имам приятели, чиято дъщеря учи в МакГил, а синът ни е във French Immersion, но това все още не означава, че предпочитаме Квебек.
Но иначе съм съгласен, че е добре, че го има Квебек, разнообразието никога не вреди.
Но иначе съм съгласен, че е добре, че го има Квебек, разнообразието никога не вреди.