за 4-5 години в моята фирма спокойно можеш да взимаш 70к $miteto написа:Ако имаш предвид ИТ, разликата определено не е 10 пъти, по-скоро 2-3 пъти. ИТ е един от малкото браншове където разликата в заплащането м/у България и Канада (или Западна Европа) е доста малка.Kan_Tangra написа:И най-накрая да вземат да се гордеят с някакви по-малко смешни заплати.
И в крайна сметка аз като кандидатствам за работа, не ходя да гледам какви са сградите и колко мола има в района. Гледам колко се плаща, как са колегите, обстановката и други такива неща. В бг все още плащат 10 пъти по-малко. За много сходни месечни разходи.
SFBG82 спомена за 1000 евро/месец с 1-2 години опит. Макар и да не съм убеден, че все още дават толкова пари само с 1 година стаж, но с 4-5 години без проблеми ще се намери 1000-1200 евро на месец в ИТ фирма (западна, или работеща за западния пазар). Може и повече, не знам със сигурност.
За да бъде 10 пъти разлика, значи че в Монреал дават заплати от 12,000 евро на месец (15000 CAD) за ИТ специалист с 4-5 години стаж - което е много далеч от истината. То и в Силиконовата Долина сигурно няма такива заплати за дивелъпъри, които не влизат в графата "best of the best"
Ето това е невероятна грозота. На тази снимка е изманипулирано много добре, но ако беше го заснел само от една пряка по-назад, тоест от Неофит Рилски и в кадър се виждаха и всички околни сгради, картинката щеше да е гротеска, каквато всъщност е на живоSFBG82 написа:![]()