Точно така!Leda78 написа: Инвестицията в тази идея (и финансовата, и психологическата) не е малка, така че си заслужава да се бори човек.

Точно така!Leda78 написа: Инвестицията в тази идея (и финансовата, и психологическата) не е малка, така че си заслужава да се бори човек.
Поли, надявам се, че няколкото човека, които бяха негативни във форума, не са те отказали да ни пишеш какво се е случило. Не им се връзвай, те просто са разочаровани от тази действителност, от която всички се опитваме да избягаме, вие също предполагам и са изпаднали в състояние на крайност. Затова не виждат разликата между хората, които се опитват да измамят системата, за да виснат на социал в държава с по-висок стандарт, и хората, които имат всичко останало - езици, култура, пари, образование, но просто не са работили като "готвачи" и един ден в живота си... (и дори преди да се запътят към Канада, това, че не са били "готвачи" им се е струвало позитивен фактpolina_trendafilova написа:След броени дни ще разберем дали сме се притеснявали напразно.
Не бъркай едната ситуация с тази на Поли, в която има явен опит да се "заобиколи" процедурата. Момчето си го е написал:mortigur написа:Мисля, че преди година имаше подобен случай на едно момче тук из форума. Не му стигаха точките 65 и го бяха извикали на интервю. След като вече сте нагласили стаж и всичко, уговаряйте се със съпруга си да мажете наред и смело.
http://goo.gl/dwZUh"
А, относно това:bvutov написа:Според мен имат възможност да дават субективно точки на кандидатите, но това може да стане само след интервю. В случая при мен ме извикаха, защото не ми стигат точките. Документите са ми безупречни, няма съмнение по тях. Консулът ми каза на интервюто, че ще ми даде най-висока позитивна оценка.
mufc написа:...Полина не си ли правите сметка, че заради такива като вас опитващи се да минат метър само правите мръсно на кандидатите с чисти и истински кандидатури?
Защо не съжалихте, когато сте ги пращали документите към Сидни!...>...Такива хора не правят положително впечатление със сигурност от където и да го погледнеш.
Koko написа:Прав си за това че заради хора със нередовни документи сега канадските имиграционни власти наистина проверят доста по-стриктно какво изпращат кандидат-имигрантите като съпъстващи документи.
Касиопея написа:Не знам дали ме отвращава повече факта, че в последно време попадам на все повече хора, готови да излъжат за да получат това, което искат или факта, че без абсолютно никакво притеснение го споделят тук, търсейки подкрепа...>...Ние балъците да правим всичко, както трябва, да трупаме години стаж, да учим езици, да се явяваме на изпити за сертификати...>...пак около нас да е пълно с хора, които вярват, че безчестията им винаги ще остават ненаказани.
Правилно са се изразили колегите, и имат пълното право да негодуват срещу явно потъпкване на правилата на процедурата. Въпреки, че съм по Квебекската програма мога да заявя, че забавянията по едната и другата процедура се дължат не само заради увеличението на кандидат имигрантите, а и заради увеличената бройка на кандидатите, които искат да подведат проверяващите с "достоверността" на документите си.pumpy написа:Относно лъжата и имиграцията - всяко нещо, рано или късно ще си дойде на мястото. Днес си излъгал в документите, утре ще излъжеш за социала, в други ден за нещо друго, докато дойде деня, в който ще кажеш, че Канада не става за нищо и се прибереш обратно. Защото не си научил най-важния урок в тази процедура - борбата с трудностите, а от тях бол тука...
Безгрешни хора няма, днес тя е в това положение, утре ще си ти!martatabs написа:Признат грях половин грях, ама след дъжд качулка, както и да е....
Поли, за да си признае, че е излъгала значи ножа е опрял до кокала! За съжаление 90 % от хората в БГ действат на този принцип. Когато нещата достигнат логичният си завършек, тогава всички казват Олелеееее!!! Защо да се мисли предварително, като може и да не се наложи?!smt написа:Поли за да си е признала, че са излъгали означава, че не се гордее с това. !:
Ако не беше ключово нямаше да го изискват!!!Leda78 написа: Така чеее... нека не съдим хората. Ако само стажа им е липсвал, както казах, не мисля, че е толкова ключово.
Явно много добре знаеш как е било преди.....polina_trendafilova написа:Здравейте
Нашето интервю мина неуспешно.
получихме добър урок от Букурещ а той е че не трябва да се лъже. Убедихме се че се прави някаква проверка защото ни казаха общо взето "нашето проучване установи разминаване в данните които сте ни представили" и ни казаха че проблема е свързан със стажа на съпруга ми.
Не се сърдим на никой защото проблема си го направихме ние... в смисъл ние сме си виновни защото мислехме че ще ни се размине по някакъв начин.
В деня на нашето интервю хората преди нас също получаваха откази така че нещата са много по-различни от преди.
Повече никога няма да правим такава грешка.
В тоя ред на мисли и визите могат да махнат.....Leda78 написа:Е, всички сме чели, че е имало момент, в който не са проверявали толкова обстойно. Плюс това информацията от НОИ вече явно е публично достояние, защото последния път, в който говорих с една банка за кредитна карта и ги попитах защо не ми искат трудов договор и т.н., те казаха - ние ще си извадим всичко от НОИ, не се притеснявайте.
На какво основание те си вадят разни неща от НОИ? Аз не съм разрешавала... Щом всяка банка и още по-лошо - всеки кредитен инспектор - може да провери в НОИ, защо да не може Посолството в Букурещ... Преди искаха от банките трудови договори, извлечения от работодатели и т.н., сега да не мислите, че банките просто раздават кредити на поразия без да проверяват... Нищо подобно, даже са по-строги условията, но просто проверяват от друго място, което няма нищо общо с кредитоискателя..
Затова си мисля, че ако всичкия ти трудов стаж е на светло, имаш реална трудова книжка с всички работни места вътре, които отговарят на тяхната проверка, ще махнат писма от работодатели и т.н. по някое време, когато се усетят, че в БГ нещата са се попроменили...
Leda78 написа:ХахаНа мен лично проблемът не ми е визата, а възможността легално да работя в Канада. Заради това се подлагаме на цялото упражнение...