Викат ни на интервю

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
smt

Re: Викат ни на интервю

Мнение от smt »

Leda78 написа: Инвестицията в тази идея (и финансовата, и психологическата) не е малка, така че си заслужава да се бори човек.
Точно така! :y: :)
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Аватар
tototo

Мнение от tototo »

Полина,как мина интервюто
Leda78

Мнение от Leda78 »

polina_trendafilova написа:След броени дни ще разберем дали сме се притеснявали напразно.
Поли, надявам се, че няколкото човека, които бяха негативни във форума, не са те отказали да ни пишеш какво се е случило. Не им се връзвай, те просто са разочаровани от тази действителност, от която всички се опитваме да избягаме, вие също предполагам и са изпаднали в състояние на крайност. Затова не виждат разликата между хората, които се опитват да измамят системата, за да виснат на социал в държава с по-висок стандарт, и хората, които имат всичко останало - езици, култура, пари, образование, но просто не са работили като "готвачи" и един ден в живота си... (и дори преди да се запътят към Канада, това, че не са били "готвачи" им се е струвало позитивен факт :)) Естествено, че е по-добре да не се лъже за такива неща, но в случаите с Федералната процедура, където стажа е едно от условията, които нито ти осигуряват работа, нито нищо, и е абсолютно условно, все пак важно е, че притежавате всички останали условия. Те са мерило за бъдещия ти успех и интеграция - това, че знаеш език, че си работил каквото и да е, че имаш мотивация, пари и т.н., а не стажа, който и без това там никой не ти признава (поне така пише в този форум) ЗА мен стажа е просто начин да ограничат и насочат потока...

Все тая, отклоних се от темата. Исках да кажа, че смятам, че да поемете този риск не ви е било лесно и ви стискам палци.

Затова, заради тези като нас, които ви подкрепяме, пиши как е минало... :) Толкова малко информация идва от като обратна връзка от хора, подали документи след промените, че би било от полза със сигурност. Пък може и ако не дай си боже резултата е негативен, да споделим идеи какво да правите...
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

По принцип гледам да не се бъркам в материя, която не ми е понятна, тоест Федералната процедура.
Изчетох всички коментари...
mortigur написа:Мисля, че преди година имаше подобен случай на едно момче тук из форума. Не му стигаха точките 65 и го бяха извикали на интервю. След като вече сте нагласили стаж и всичко, уговаряйте се със съпруга си да мажете наред и смело.
http://goo.gl/dwZUh"
Не бъркай едната ситуация с тази на Поли, в която има явен опит да се "заобиколи" процедурата. Момчето си го е написал:
bvutov написа:Според мен имат възможност да дават субективно точки на кандидатите, но това може да стане само след интервю. В случая при мен ме извикаха, защото не ми стигат точките. Документите са ми безупречни, няма съмнение по тях. Консулът ми каза на интервюто, че ще ми даде най-висока позитивна оценка.
А, относно това:
mufc написа:...Полина не си ли правите сметка, че заради такива като вас опитващи се да минат метър само правите мръсно на кандидатите с чисти и истински кандидатури?
Защо не съжалихте, когато сте ги пращали документите към Сидни!...>...Такива хора не правят положително впечатление със сигурност от където и да го погледнеш.
Koko написа:Прав си за това че заради хора със нередовни документи сега канадските имиграционни власти наистина проверят доста по-стриктно какво изпращат кандидат-имигрантите като съпъстващи документи.
Касиопея написа:Не знам дали ме отвращава повече факта, че в последно време попадам на все повече хора, готови да излъжат за да получат това, което искат или факта, че без абсолютно никакво притеснение го споделят тук, търсейки подкрепа...>...Ние балъците да правим всичко, както трябва, да трупаме години стаж, да учим езици, да се явяваме на изпити за сертификати...>...пак около нас да е пълно с хора, които вярват, че безчестията им винаги ще остават ненаказани.
pumpy написа:Относно лъжата и имиграцията - всяко нещо, рано или късно ще си дойде на мястото. Днес си излъгал в документите, утре ще излъжеш за социала, в други ден за нещо друго, докато дойде деня, в който ще кажеш, че Канада не става за нищо и се прибереш обратно. Защото не си научил най-важния урок в тази процедура - борбата с трудностите, а от тях бол тука...
Правилно са се изразили колегите, и имат пълното право да негодуват срещу явно потъпкване на правилата на процедурата. Въпреки, че съм по Квебекската програма мога да заявя, че забавянията по едната и другата процедура се дължат не само заради увеличението на кандидат имигрантите, а и заради увеличената бройка на кандидатите, които искат да подведат проверяващите с "достоверността" на документите си.
А що се отнася до коментарите на Павел и mortigur, където единия си мисли, че без да лъжеш и мамиш не би се справил в Канада, а другия бърка същността на темата с Холокоста и ползва източници, които сам не може да разбере...ги оставям без коментар.
smt

Мнение от smt »

Поли за да си е признала, че са излъгали означава, че не се гордее с това. Колко са хората, които ще сгрешат и ще си признаят?! Тя търси нашата подкрепа, а не нон-стоп нападки от форума, та за това си мисля, че е по-добре да се прекрати дебата, кой колко лъже и т.н. :!:
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Признат грях половин грях, ама след дъжд качулка, както и да е....
smt

Мнение от smt »

martatabs написа:Признат грях половин грях, ама след дъжд качулка, както и да е....
Безгрешни хора няма, днес тя е в това положение, утре ще си ти!
Leda78

Мнение от Leda78 »

Не казвам, че е похвално, че са излъгали. Казвам, че са излъгали за нещо, което не е толкова ключово. То в инструкциите пише и че парите, които трябва да декларираш (за двама са 13801 долара!) не трябва да си ги взел назаем. Мога да се хвана на бас, че трудно ще намериш и един в този форум, който си има складирани в банка 20 000лв, които не ползва и чака да ги декларира за едно или за друго... Всички до един взимат назаем, внасят в банка, вадят стейтмънт и връщат парите. А докато заминат гледат да съберат поне половината от тези, за да могат да живеят първите месеци в Канада...

Така чеее... нека не съдим хората. Ако само стажа им е липсвал, както казах, не мисля, че е толкова ключово.

А и ако сте толкова примерни с документите, какво ви притеснява, че ще ги проверяват по-внимателно. Нека ги проверяват, вие нали няма какво да криете... Това, че се бави процедурата е друг въпрос, но това надали е заради Поли, по-скоро е заради хора, които много по-генерално се опитват да излъжат системата, а не с единия стаж, който повтарям - всъщност в Канада не ти носи никаква полза, защото никога не започваш да работиш директно по него, освен ако не си доктор, сестра или нещо подобно. За общите бизнес професии, например, стажа ти значи кръгла 0.

Много би било хубаво и лесно, ако животът е черно-бял, но за зло или добро той често е в други цветове. Не съди така генерално, защото наистина - днес е тя, утре си ти, а вдругиден може би аз :) Опитай се да погледнеш от чуждата гледна точка.
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Касиопея

Мнение от Касиопея »

smt написа:Поли за да си е признала, че са излъгали означава, че не се гордее с това. !:
Поли, за да си признае, че е излъгала значи ножа е опрял до кокала! За съжаление 90 % от хората в БГ действат на този принцип. Когато нещата достигнат логичният си завършек, тогава всички казват Олелеееее!!! Защо да се мисли предварително, като може и да не се наложи?!
Leda78 написа: Така чеее... нека не съдим хората. Ако само стажа им е липсвал, както казах, не мисля, че е толкова ключово.
Ако не беше ключово нямаше да го изискват!!!
Няма да съдим! Никого за нищо!!! Изказваме мнение, което понякога може да е уравновесено, стабилно, снисходително, разбиращо дори приятелски закачливо, но може да е и категорично, решително, крайно и безкомпромисно и всичко това се базира на принципите на отделния индивид, съчетани с емоционалното му състояние във въпросния момент и личната му гледна точка по въпроса!
Ролята на миротворец е кауза пердута - повярвай ми!

Марти,
Благодаря ти за това включване! Успяваш да кажеш всичко, както аз го чувствам, но не съм намерила нужното желание за да напиша! Само за това ти мнение съм изкушена да направя най-страхотния букет от Вангелис и да ти го изпратя да си го слушаш с кеф!

Споменах вече, че според мен не мога да съм обективна по тази тема (защото всеки луд си има номер и аз не правя изключение), но ме провокирате.
Тази вечер имахме удоволствието да сме в прекрасната компания на много скъпи наши приятели и те, хората, които познавам и ме познават от 100 години ми казаха, че теориите ми, мненията ми и позициите ми по важниТЕ житейски теми са крайни. Поредния знак, че нещо в мен е сбъркано!
Леда, миличка, можеш ли да ми кажеш, кога един отчайващ оптимист се превръща в един краен, безкомпромисен и нетолерантен човек, защото аз мога?! Когато е бил излъган стотици хиляди пъти, само защото винаги вярва в хората и никога не се съмнява в тях, а в следващия момент някакси, ей така от чистия въздух, е изтрезнял и си е казал: "Ей, защо АЗ трябва да играя ролята на селския идиот??????"

Няма да се отприщвам в разсъждения, защото ми избива на агресия! Срещу лъжата, лицемерието, сметкаджийството и всички онези нисши човешки качества, които от ранна детска възраст се опитвам да умъртвя в собствената си личност и да го набия в главите на децата ми от както са се родили!
Осъзнавам, че позицията ми е крайна, но тя ще си остане такава!
http://www.youtube.com/watch?v=bdoZEmiNXJY" onclick="window.open(this.href);return false;
polina_trendafilova

Мнение от polina_trendafilova »

Здравейте
Нашето интервю мина неуспешно.
получихме добър урок от Букурещ а той е че не трябва да се лъже. Убедихме се че се прави някаква проверка защото ни казаха общо взето "нашето проучване установи разминаване в данните които сте ни представили" и ни казаха че проблема е свързан със стажа на съпруга ми.
Не се сърдим на никой защото проблема си го направихме ние... в смисъл ние сме си виновни защото мислехме че ще ни се размине по някакъв начин.
В деня на нашето интервю хората преди нас също получаваха откази така че нещата са много по-различни от преди.
Повече никога няма да правим такава грешка.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

polina_trendafilova написа:Здравейте
Нашето интервю мина неуспешно.
получихме добър урок от Букурещ а той е че не трябва да се лъже. Убедихме се че се прави някаква проверка защото ни казаха общо взето "нашето проучване установи разминаване в данните които сте ни представили" и ни казаха че проблема е свързан със стажа на съпруга ми.
Не се сърдим на никой защото проблема си го направихме ние... в смисъл ние сме си виновни защото мислехме че ще ни се размине по някакъв начин.
В деня на нашето интервю хората преди нас също получаваха откази така че нещата са много по-различни от преди.
Повече никога няма да правим такава грешка.
Явно много добре знаеш как е било преди..... :tmi:
Taxation is theft.
Leda78

Мнение от Leda78 »

Е, всички сме чели, че е имало момент, в който не са проверявали толкова обстойно. Плюс това информацията от НОИ вече явно е публично достояние, защото последния път, в който говорих с една банка за кредитна карта и ги попитах защо не ми искат трудов договор и т.н., те казаха - ние ще си извадим всичко от НОИ, не се притеснявайте.
На какво основание те си вадят разни неща от НОИ? Аз не съм разрешавала... Щом всяка банка и още по-лошо - всеки кредитен инспектор - може да провери в НОИ, защо да не може Посолството в Букурещ... Преди искаха от банките трудови договори, извлечения от работодатели и т.н., сега да не мислите, че банките просто раздават кредити на поразия без да проверяват... Нищо подобно, даже са по-строги условията, но просто проверяват от друго място, което няма нищо общо с кредитоискателя..

Затова си мисля, че ако всичкия ти трудов стаж е на светло, имаш реална трудова книжка с всички работни места вътре, които отговарят на тяхната проверка, ще махнат писма от работодатели и т.н. по някое време, когато се усетят, че в БГ нещата са се попроменили...
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Leda78 написа:Е, всички сме чели, че е имало момент, в който не са проверявали толкова обстойно. Плюс това информацията от НОИ вече явно е публично достояние, защото последния път, в който говорих с една банка за кредитна карта и ги попитах защо не ми искат трудов договор и т.н., те казаха - ние ще си извадим всичко от НОИ, не се притеснявайте.
На какво основание те си вадят разни неща от НОИ? Аз не съм разрешавала... Щом всяка банка и още по-лошо - всеки кредитен инспектор - може да провери в НОИ, защо да не може Посолството в Букурещ... Преди искаха от банките трудови договори, извлечения от работодатели и т.н., сега да не мислите, че банките просто раздават кредити на поразия без да проверяват... Нищо подобно, даже са по-строги условията, но просто проверяват от друго място, което няма нищо общо с кредитоискателя..

Затова си мисля, че ако всичкия ти трудов стаж е на светло, имаш реална трудова книжка с всички работни места вътре, които отговарят на тяхната проверка, ще махнат писма от работодатели и т.н. по някое време, когато се усетят, че в БГ нещата са се попроменили...
В тоя ред на мисли и визите могат да махнат.....
Taxation is theft.
Leda78

Мнение от Leda78 »

Хаха :) На мен лично проблемът не ми е визата, а възможността легално да работя в Канада. Заради това се подлагаме на цялото упражнение...

Иначе - че има промяна в БГ, има. Дигитализирали са част от информацията, но чисто по български, това подозирам, че няма да облекчи нещата, а съвсем ще ги забатачи. Щом всеки кредитен инспектор може да има достъп до това каква ти е заплатата, дохода като цяло и т.н., а в работата те карат да подписваш 5 различни документа колко ще си конфиденциален относно схема на заплащане и сума на заплащане... значи отново нещо не е наред. Имахме си циливилизация както се казваше в една известна книга, сега си имаме дилигилизация...
pumpy

Мнение от pumpy »

Leda78 написа:Хаха :) На мен лично проблемът не ми е визата, а възможността легално да работя в Канада. Заради това се подлагаме на цялото упражнение...
:?: :?: :?:
Публикувай отговор