пазар на труда в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: пазар на труда в Канада

Мнение от roumensp »

Californian написа:ами ок явно аз съм изключението значи, щом плащам между 20 и 30 долара месечно. :)
За невярващите, на лични бележки ще получат сканирано копие от полицата ми :)
Ти първо кажи дали изобщо плащаш Collision и Comprehensive. Ако не плащаш, може да ти повярвм и без сканирано копие.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Californian написа:За невярващите, на лични бележки ще получат сканирано копие от полицата ми :)
Чудесно. И на кой точно от участващите в тази тема прати лична бележка - Павел, Марто, JohnSmith или мен?
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

miteto написа:
Californian написа:За невярващите, на лични бележки ще получат сканирано копие от полицата ми :)
Чудесно. И на кой точно от участващите в тази тема прати лична бележка - Павел, Марто, JohnSmith или мен?

Ами някой ми изтри мнението, съжалявам Митето, не си спомням да съм нагрубявал в него, но сигурно нещо друго против правилата без да знам съм написал в него.
Имаше линк към тема - кой каква застраховка плаща в щатите. :)

Хайде със здраве
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Еми, благодаря за нищо - явно няма да получим сканирана полица. А линка (към Гайко) го видяхме преди 2 страници още. Линкове да искаш в интернет, кой не е чувал за гугъл, той не може да ги намери... Със здраве и на теб и много ти благодарим, че ни отдели известна част от времето си да направиш скрийншотове и да търсиш линкове.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

miteto написа:Еми, благодаря за нищо - явно няма да получим сканирана полица. А линка (към Гайко) го видяхме преди 2 страници още. Линкове да искаш в интернет, кой не е чувал за гугъл, той не може да ги намери... Със здраве и на теб и много ти благодарим, че ни отдели известна част от времето си да направиш скрийншотове и да търсиш линкове.
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/ ... ost2757995
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Californian написа:
miteto написа:Еми, благодаря за нищо - явно няма да получим сканирана полица. А линка (към Гайко) го видяхме преди 2 страници още. Линкове да искаш в интернет, кой не е чувал за гугъл, той не може да ги намери... Със здраве и на теб и много ти благодарим, че ни отдели известна част от времето си да направиш скрийншотове и да търсиш линкове.
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/ ... ost2757995
Цитати от линка, който си дал:
Аз лично плащам малко под 30 долара застраховка за 5-6 годишна кола. Без никакви тикети или произшествия и т.н
Естествено говорим за минимум лиабилити.....изискващо се по закона...
Тук в Чикаго около 170-180 за 6 месеца за минимума, което си е 30 на месец.
Май бях прав. И след като ти зададох простия въпрос "Ти първо кажи дали изобщо плащаш Collision и Comprehensive", лесно можеше да ми отговориш "НЕ".
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Californian, oт Сан Франциско се преместихме в предградията, от там в малко градче, от там в други щати, очаква се включване от Мексико, частта от към Калифорния първо, след това и останалата. Ти наистина си неспасяем случай в плетенето на лъжи. Има ли някаква причина да го правиш или просто го играеш най-големия тарикат от Копривщица?
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

John Smith написа:Californian, oт Сан Франциско се преместихме в предградията, от там в малко градче, от там в други щати, очаква се включване от Мексико, частта от към Калифорния първо, след това и останалата. Ти наистина си неспасяем случай в плетенето на лъжи. Има ли някаква причина да го правиш или просто го играеш най-големия тарикат от Копривщица?
Нали вече ти отговори, че "някой просто си го могат". :rofl: Аз имах един познат дето беше пословичен с лъжите си за това с коя/колко жени бил спал. При него това си беше почти болестно състояние и не се е променил и до днес.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

roumensp написа: Аз имах един познат дето беше пословичен с лъжите си за това с коя/колко жени бил спал. При него това си беше почти болестно състояние и не се е променил и до днес.
Това е човещинка бе...Така се вдига рейтинга :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
7George

Мнение от 7George »

ivanko13 написа: Това е човещинка бе...Така се вдига рейтинга :D
Жените пък занижават силно бройките... истината е там някъде по средата. :P
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

7George написа:
ivanko13 написа: Това е човещинка бе...Така се вдига рейтинга :D
Жените пък занижават силно бройките... истината е там някъде по средата. :P
Ахахаха... Вярно... Те напоследък почнаха да се поотпускат повечко ама на времето ако ти е висока бройката такова цветущо определение получаваш ,че няма изтриване ... В същото време мъжът е герой :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
7George

Мнение от 7George »

ivanko13 написа: Ахахаха... Вярно... Те напоследък почнаха да се поотпускат повечко ама на времето ако ти е висока бройката такова цветущо определение получаваш ,че няма изтриване ... В същото време мъжът е герой :D
И ти си прав: сега са на мода отраканите каки и нежните сантиментални мъжленца, такъв е пазара на труда...
Paradisa

Мнение от Paradisa »

Изчетох цялата тема с надежда да науча нещо ново за канадския пазар на труда..а то какво било - разкази от едно време и какви ли не опити за доказване на противното, чак даже и хора си звъняха на приятели..ей..жаждата за истината е неуотоляема :lol: Аз не съм компентентна много да говоря за живота в Щатите, защото живях там преди 6 години и ей сега декември за 1 месец, но от опит на моето американско семейство - свекърът ми ( инженер, не компютърен) от август е съкратен, свекървата ( офис администратор и тя), в момента оцеляват на запаси за стари години. Съпругът ми с неговия приятел едвам оцеляха 1 година със фирмата им за строителство..и затова сега сме тук в Канада, защото щеше да си гладува в чакане на някаква работа...така че тези приказки за работа на 2-та седмица..при мен не минават също..освен ако е само за Кали и IT хорица, другите сфери издишат, както и хората в тях..американската ми леля преди 2 седмици също я съкратиха ( мед. сестра в Колорадо) и единият брат на мъжа ми в сферата на сейлс менеджер също едвам издиша...явно хората в Кали имат розови очила...защо компютри не учих..да си седя на топличко в Кали сега..ех! 8) Да уточня за инфо...говоря за Щата Минесота..е да не е Калифорния. Иначе аз мисля, че за др. нещица Калифорниеца не лъже..каква му е ползата да разтегля локуми, все пак времето е пари..и даже доказателсва от статистики и тн. да вади...Мъжът ми намира също разлики относно отношението в сферата на обслужване, ама той има какво да сравнява, на мен и най-дръвчещия ми се канадец пак ще е по-мил от среден българин...така че има много аспекти, когато човек сравнява две с три.
Документи до Виена (спонсорска процедура) : 08.08.2009
Permanent resident виза : 28.10.2010
Кацнала на Канадска почва : 14.01.2011

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
Paradisa

Мнение от Paradisa »

А това, че мъжете са герой поради бройката е само между вашите мъжки си среди за достойнство ;) и сега жените си опитват да си отмъщават, но това, което чета по форуми, мнения на разни познати, колеги и типично българки младежи ( не казвам приятели) много пъти са казвали как искат по-опитна кака...ама като тръгнат да се женят се пеняват как трябвала да бъде едва ли не момина сълза...е ни така ни иначе...Според мен за отраканите каки сега са виновни изложбените зали на моловете ( те са като музеи братче, била съм точно 2 пъти и то по принуда, не че толкова ми се ходеше на кафе в мола на София)...сериозно, как може иначе някоя кака да си купи сутиен и прашки за по 15о лв и блузе за по 200-300 лв....на дали със заплатка от 300-600 лв...Никога не съм пазарувала в Соф. молове и дори и да забогатея пак няма..по-добре да литна до Италия и да си купя същите парцалки за половин цена...Моловете окепазиха днешните каки..това си е! Жално ми е за морала и състоянието на днешната младеж....но разбира се има изключения..дано...дано...
7George написа:
ivanko13 написа: Ахахаха... Вярно... Те напоследък почнаха да се поотпускат повечко ама на времето ако ти е висока бройката такова цветущо определение получаваш ,че няма изтриване ... В същото време мъжът е герой :D
И ти си прав: сега са на мода отраканите каки и нежните сантиментални мъжленца, такъв е пазара на труда...
Документи до Виена (спонсорска процедура) : 08.08.2009
Permanent resident виза : 28.10.2010
Кацнала на Канадска почва : 14.01.2011

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Paradisa написа:А това, че мъжете са герой поради бройката е само между вашите мъжки си среди за достойнство ;) и сега жените си опитват да си отмъщават, но това, което чета по форуми, мнения на разни познати, колеги и типично българки младежи ( не казвам приятели) много пъти са казвали как искат по-опитна кака...ама като тръгнат да се женят се пеняват как трябвала да бъде едва ли не момина сълза...е ни така ни иначе...Според мен за отраканите каки сега са виновни изложбените зали на моловете ( те са като музеи братче, била съм точно 2 пъти и то по принуда, не че толкова ми се ходеше на кафе в мола на София)...сериозно, как може иначе някоя кака да си купи сутиен и прашки за по 15о лв и блузе за по 200-300 лв....на дали със заплатка от 300-600 лв...Никога не съм пазарувала в Соф. молове и дори и да забогатея пак няма..по-добре да литна до Италия и да си купя същите парцалки за половин цена...Моловете окепазиха днешните каки..това си е! Жално ми е за морала и състоянието на днешната младеж....но разбира се има изключения..дано...дано...
7George написа:

Има една поговорка....на кривите ракети....космоса им крив това ще кажа аз
Хубава Българска поговорка :)
Публикувай отговор