Абе, пристигат едни гладни емигранти на тумби, а за нас канадците няма бачкане квото трябва...Хм сега гледам и графиката за ънемплоймънта. Е добре де къде са заети тия хора като реално безработните не са намалели?

Абе, пристигат едни гладни емигранти на тумби, а за нас канадците няма бачкане квото трябва...Хм сега гледам и графиката за ънемплоймънта. Е добре де къде са заети тия хора като реално безработните не са намалели?
Най вероятно такава статистика би показала доста интересни неща. Официално коментара би бил отново, че пазара на труда е hidden в по голямата си част.dea написа:Замислих се дали има статистика какъв е процента на безработните сред емигрантите и сред местните или подобна такава по националности.
То ако има връзкарщина би трябвало да има и по-малко безработни канадци в сравнение с емигрантите.
dea написа:Замислих се дали има статистика какъв е процента на безработните сред емигрантите и сред местните или подобна такава по националности.
То ако има връзкарщина би трябвало да има и по-малко безработни канадци в сравнение с емигрантите.
И мен така ме учиха, само дето не в колежprace написа:В колежа ме научиха, че 70% от работните места са скрити. Трябва да ходиш и да ги търсиш.
hadministratora, нито е с връзки, нито е с networking, май. Било е задължение на консултата да те обслужи, т.е. да те изпраща на места, където "СИСТЕМАТА" (разбирай - работата му в сферата на социалните услугиhadministratora написа:И мен така ме учиха, само дето не в колежprace написа:В колежа ме научиха, че 70% от работните места са скрити. Трябва да ходиш и да ги търсиш.Аз може да се каже, че започнах работа с "връзки", защото поддържах "връзка" с един facilitator от един community centre и той ми изпращаше от време на време инфо за интересни позиции.
Мисля, че не е лошо все пак да се разграничат понятията връзки и networking, независимо че в известна степен се припокриват.
Ами, лошото е, че в България съм имала повече познати и роднини за намиране на работа.ZanzibarHero написа:hadministratora, нито е с връзки, нито е с networking, май. Било е задължение на консултата да те обслужи, т.е. да те изпраща на места, където "СИСТЕМАТА" (разбирай - работата му в сферата на социалните услугиhadministratora написа:И мен така ме учиха, само дето не в колежprace написа:В колежа ме научиха, че 70% от работните места са скрити. Трябва да ходиш и да ги търсиш.Аз може да се каже, че започнах работа с "връзки", защото поддържах "връзка" с един facilitator от един community centre и той ми изпращаше от време на време инфо за интересни позиции.
Мисля, че не е лошо все пак да се разграничат понятията връзки и networking, независимо че в известна степен се припокриват.![]()
![]()
) го е задължавала да те изпраща. Той също е имал "план" да гони. Иначе няма да бъде за дълго "консултатант".
Първият ми консултант, който много бързо напусна или бе уволнен, бе достатъчно откровен, като ме "консултира" да си намеря работа по начина, по който "... съм си намирал работа в България". От този момент загубих всякакви илюзии, че системата е малко-от-малко "справедлива" (ако има такова понятие, когато си на "трудовия пазар"). Не, че няма по-добри или по-слаби консултанти, но възможностите им, като цяло, са лимитирани.
hadministratora, prace, как сте си намирали работа в България? Може би това е пътят и в Канада? Как мислите?
Ми това е пътят в Канада, също като пътят в БГ. Само, че там му викат връзки и го плюят, а тука е нетуъркинг и е много готино нещо.ZanzibarHero написа: Първият ми консултант, който много бързо напусна или бе уволнен, бе достатъчно откровен, като ме "консултира" да си намеря работа по начина, по който "... съм си намирал работа в България". От този момент загубих всякакви илюзии, че системата е малко-от-малко "справедлива" (ако има такова понятие, когато си на "трудовия пазар"). Не, че няма по-добри или по-слаби консултанти, но възможностите им, като цяло, са лимитирани.
hadministratora, prace, как сте си намирали работа в България? Може би това е пътят и в Канада? Как мислите?