Коя банка предлага кредитна карта с най-много възвръщаемост?
- hadministratora
- Хабсурден
Re: Коя банка предлага кредитна карта с най-много възвръщаемост?
Да се тегли от кредитна карта (имам предвид като редовна практика, а не инцидентно) - тази глупост я има май само в България? Райфайзен си го предлагат това като вид кредит. Докато тук навсякъде ясно пише, че да, можеш да изтеглиш, но не е добра идея, защото е скъпо.

Тази година ми се отвори много пътуване, и като сметнах днеска, имам кешбек над 2%. 1.5% е гарантиран на практика, независимо къде и как пазарувам. Не е хард кеш, а пари към покупки на билети, хотели и т.н., но поне на мене ми е все едно.
Сега май дават нещо от рода на 100 долара в точки като се запишеш.
- ablood
- Обратна връзка:
Ето толва е смислен пост!
Мерсайз преуспял!
Мерсайз преуспял!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Виза Дивидент CIBC-1%,без годишни такси,но както писа оптикс 1% след първия транш от 1500$.
http://www.cibc.com/ca/visa/dividend-card.html
Дивидент Платинена -2%,обаче има 79$ годишна такса и там траншовете суми докато получиш реално 2% са доста по-високи.Струва си само ако имаш бизнес или наистина пазаруваш много и въртиш големи суми годишно.
http://www.cibc.com/ca/visa/dividend-platinum-card.html
Дивидент Платинена -2%,обаче има 79$ годишна такса и там траншовете суми докато получиш реално 2% са доста по-високи.Струва си само ако имаш бизнес или наистина пазаруваш много и въртиш големи суми годишно.
http://www.cibc.com/ca/visa/dividend-platinum-card.html
Тази карта подходяща ли е за новодошлиsmurfieta написа:Виза Дивидент CIBC-1%,без годишни такси,но както писа оптикс 1% след първия транш от 1500$.

- optics
- Модератор
todorovi написа:Тази карта подходяща ли е за новодошлиsmurfieta написа:Виза Дивидент CIBC-1%,без годишни такси,но както писа оптикс 1% след първия транш от 1500$.
Нека да правим разлика между възможното и пожелателното.
Ние тука споделяме хубави или лоши впечатления (мисля че предимно хубави), но за новодошли схемата е малко по-друга (и дискутирана в други теми).
За новодошли:
В общия случай новодошлия му блокират 500 долара и му дават карта с лимит 500 долара, което ще рече че никакъв кредит не му дават, а само карта с която да трупа история (тоест доверие). Като понатрупа - тогава идват по-хубавите неща.
Не забравяйте че тия карти (с имена на благородни метали) с хубавини обикновено искат някакъв минимален годишен доход, да речем 30К. Може и да е по-малко, както беше посочено, но задължително трябва да има някаква история.
Ако много ви трябва (както на мен ми трябваше за да спестя 800 долара от застраховка на кола под наем) може да опитате да се пазарите като блокирате живи пари - тоест аз ще ви дам залог 10К за да ми дадете тая карта. С интимната мисъл, че след като я използвате по предназначение - примерно един месец по-късно може да я закриете и да си получите блокираният кеш обратно. Аз я мислех тази идея, но не можах да я приложа. Те ми казаха - тази голд карта има 10К лимит (или 8 , не помня точно) така че, тъй като нямаш история, може да ти я дадем, само ако блокираш при нас (в CIBC) тия пари. Обаче аз ги нямах и нямаше откъде да ги взема. .... Тука оставяме място на Успелия да допълни "то е имало, ама толко ти е бил акъла"

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
За новодошли,които не искат да блокират пари е базовата карта на CIBC-виза класик.Дава се най-лесно като старт,обикновено в началото с лимит 500$,няма годишна такса,няма и никакви точки и други бенефити.Изискването ако работите е да имате 15К бруто годишно.Ако сте на социал обаче не става,но тук има друга опция-ако сте на социал и кофи,казвате на агента си в банката или на касиерката,че искате да попълните документи за виза класик-etudiant.Ученическите имат изискване само за 1500$ годишен доход.
http://www.cibc.com/ca/visa/classic-visa-students.html
http://www.cibc.com/ca/visa/classic-visa-students.html
Да сте на социал или безработни изобщо не зимайте виза 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Направо се учудвам на информираноста на Бай Ганьо в чужбина относно несъществени неща като това коя карта давала 1 % рефънд, точки и мили.
Абе вие ако бяхте насочили тези си усилия и информираност в друга насока да бяхте станали милионери.
Прилича ми като повечето шофьори на коли в Бг.
Всички разбират от Мерцедеси, БМВ-та, Ферарита, незнам си какви технически термини остносно двигатели и трансмисия но всички карат над 10 годишни бараки струваши 3000 - 5000 лева.
Така и с вашите познания относно кредитни карти.
Мили, точки и какви ли не карти имате, лошото обаче е че сте си насочили усилията в грешна посока даваща ви мижав ритърн са времето и усилята които сте отделили да се информирате.
Абе вие ако бяхте насочили тези си усилия и информираност в друга насока да бяхте станали милионери.

Прилича ми като повечето шофьори на коли в Бг.
Всички разбират от Мерцедеси, БМВ-та, Ферарита, незнам си какви технически термини остносно двигатели и трансмисия но всички карат над 10 годишни бараки струваши 3000 - 5000 лева.
Така и с вашите познания относно кредитни карти.
Мили, точки и какви ли не карти имате, лошото обаче е че сте си насочили усилията в грешна посока даваща ви мижав ритърн са времето и усилята които сте отделили да се информирате.

Шамар да е - аванта да е!
Като спомена ефективност, си помислих, че е добре да си уредим плащането за баса по бърз начин. Вместо да чакам до когато имам път към Отава, дай някой доверен човек в Торонто (даунтаун), който може да покледне една хартия някъде по обедно време. После ще се разберем как да ми пратиш парите - personal cheque или money order.
Като спомена ефективност, си помислих, че е добре да си уредим плащането за баса по бърз начин. Вместо да чакам до когато имам път към Отава, дай някой доверен човек в Торонто (даунтаун), който може да покледне една хартия някъде по обедно време. После ще се разберем как да ми пратиш парите - personal cheque или money order.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- optics
- Модератор
Ти си над тия неща, това го знаем. Чудя се дали водиш статистика на хората тук които още не са те подигравали, тъй като се броим на пръсти. Има вероятност обаче бройката да се свие до нула.Uspial написа:Направо се учудвам на информираноста на Бай Ганьо в чужбина относно несъществени неща като това коя карта давала 1 % рефънд, точки и мили.
Между другото аз карам барака, не разбирам нищо от ферарита, беемвета и прочие и не ми дреме кой как ще интерпретира тия два факта.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Отивам да взема един пуканки, че сега Хълца ще пусне филма "Мазно измъкване и отричане", който е втора серия на филма "Хълца голям го вади, когато си мисли че няма кой да му хване блъфа"speedy написа:Шамар да е - аванта да е!

Абсолютно подкрепяm Хъли, с риск да стана несиmпатична отново на mного народ! Не си заслужават усилията за 100-200$ рефънд! Новите иmигранти по-хубаво да се съсредоточат над проблеmа как по-бързо да си наmерят по-добре платена работа...вmесто да търсят далавера в точки и mили....Щото като си голтак в началото и обикновена карта ти стига, да отлежава за кредитно досие!...
...Това mи напоmня един колега, който на едно изложение се беше полакомил да сключи договор с една компания за аларми, само защото предлагали някакъв хипотетичен воаяж...Е накрая се чудеше как да се откачи от договора, а на воаяж така и не отиде...

Никой не е казал че е за новодошли.
Проучването отнема между 15 минути плюс още 15 минути за поръчване на картата. Ако приемем, че далаверата е $100, това прави доход от $200/час. За мен това е много отлично съотношение. След първата година става безкрайност.
За Успял явно е малко. Вероятно затова не казва нищо повече в тази тема.
Проучването отнема между 15 минути плюс още 15 минути за поръчване на картата. Ако приемем, че далаверата е $100, това прави доход от $200/час. За мен това е много отлично съотношение. След първата година става безкрайност.

За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Единствената причина човек да има кредитна карта е за да си плаща покупките онлайн
Е, и като сключи некой и друг договор, понякога се налага да плащаш през кредитна карта. Иначе, както хората в хамериката са установили, кредитната карта разглезва, създава чувството че имаш много пари, без всъщност да ги имаш, и в един момент вместо печалба от 100/час получаваш месечна лихва от порядъка на 19% (или я свалиха с 1-2 процента вече!!!!)