Образование в Канада.

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Iris

Re: Образование в Канада.

Мнение от Iris »

The worst mistake people do is that they listen half, understand quarter and speak double...
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

[quote="Iris"]Loi 101 au cégep: plein de bon sens
http://www.cyberpresse.ca/opinions/2011 ... n-sens.php

La loi 101, hier et aujourd'hui
http://www.cyberpresse.ca/place-publiqu ... urdhui.php[/quote

А някакъв коментар? Или просто ни информираш?
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
JustM

Мнение от JustM »

Изобщо искаш ли да учиш нямаш никакъви грижи.
Здравейте,

Бих искала да попитам т.к. се интересувам от обучение в чужбина, в частност Щатите/Канада каква е практиката да се отпускат заеми за образование. Ситуацията е такава,че аз не съм нито resident нито нищо. Просто искам да знам какви биха били възможностите да уча в кулинарно училище и да се платят таксите със заем, който да се изплаща следващите години. Разгледах Canadian Student Loan Program за международни студенти, но заемите се отпускат само за американци или канадци. Въпросът ми е има ли практика за европейски студенти да се отпускат заеми? Благодаря предварително за отговорите.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

JustM написа:
Изобщо искаш ли да учиш нямаш никакъви грижи.
Здравейте,

Бих искала да попитам т.к. се интересувам от обучение в чужбина, в частност Щатите/Канада каква е практиката да се отпускат заеми за образование. Ситуацията е такава,че аз не съм нито resident нито нищо. Просто искам да знам какви биха били възможностите да уча в кулинарно училище и да се платят таксите със заем, който да се изплаща следващите години. Разгледах Canadian Student Loan Program за международни студенти, но заемите се отпускат само за американци или канадци. Въпросът ми е има ли практика за европейски студенти да се отпускат заеми? Благодаря предварително за отговорите.
Тъй като не си resident, няма как да ползваш провинциалните програми. Не можеш да вземеш и т.н. "Personal Student Loan", защото канадска банка няма да даде кредит на човек, който не е PR/гражданин на Канада (може и да дават на американци, не съм сигурен). Защо не вземеш заем от българска банка, а търсиш навън ?
Публикувай отговор