Към NaviD
-Жилището за 4 члена може да е 4 1/2 за 600-650 долара.
-С храната малко по-полека и без алкохолец
-кола смятам не е задължително да се купува.
Не заблуждавай хората.
- Ела и ми покажи жилище за 4 човека за 650 КАД в Онтарио, толкова струва бечлер ап. Което представлява само една стая с кухня която дори не е преградена и няма врата. Толкова е в Отава, в Торонто 700 + $. А Клисуров каза че може и там да иде.
В Монтреал е сигурно на майна си Райна на южния бряг ако изобщо има за 650 $ ап. с три спалнии. ( за 2 деца по една стая и за родители )
- Стойте гладни и не пиите алкохол ви казва Навид. За това ли дойдоха хората от БГ?
Ти виждаш ли я г-жа Клисурова директорката и г-н Клисуров бизнесмена с многото имоти в БГ да стоят гладни и да не билизват алкохол?
Аз не ги виждам.
- Пътувайте с метрото казва Навид. В меторото са студенти, безработни, бежанци от Сомалия незнаещи език , и такива на които са им взели книжката за аклкохол. Мен ме е гнус да пипна дръжките в метрото.
Ти виждаш ли г-жа директорката в метрото с бежанците от Сомалия?
Тези деца ще искат да ги заведеш на рожден ден на другарче, на парти, на кино и пак всички в метрото? - не им завивждам на тези родители.
Без кола си ограничен в избор на работа, забавленя, принуден си да пазарувш в кварталня магазин за да не носиш на ръка в който магазин е по скъпо с 30 % от други места като Костко примерно. След 10 000 $ похарчени за храна което ще стане след 1.5 години 30 % са 3000 което е цената на евентуалната кола, а предимствата които си имал с нея ги забравяте.
От сега ви казвам на г-жа директорката няма да и хареса Канада ако се прави както казва Навид.
Това не е подобряване на стандарт, това е влошаване както казва Батето и иска да си ходи в БГ за да си го повишава.

Отделно без да си бил в Монтреал, Торонто, Оттава от къде знае новия емигрант къде е по добре за него ? Аз лично за първите 3 месеца обиколих и 3- те града за по 2-3 дена. Ей така да видя, да се разходя и да реша къде е най добре за мен.
Поне тези 3 града съветвам да се обиколят за да се реши ако се идва в източната част на Канада. Иначе става като една съфорумничка която е в прериините провинции, никога не е била на изток но твърди че там в прериите е най хубаво което е меко казано несериозно.
Като се местите от 10 000 км, и харчите 20 000 $ докато се установите по добре похарчете още 1000 $, пропътуваите още 1000 км. ( Монтреал, Торонто, Оттава ) и решете.
Тази разходка между тези 3 града може да е решаваща дали ще ви хареса Канда или не.
Какво като имате някой познат в Монтреал?
Града в който кацате нищо не значи. Моя най близък е в Торонто там кацнах но на мен не ми хареса там още от 1-ви ден. Можех да стана пратнйор с него там. Тои има добър бизнес, но като не ми харесва реших да се оправям сам там кадето ми харесва повече вместо да се насилвам да харесвам нещо кето не ми харесва.