Проблеми на митницата в БГ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
some

Мнение от some »

Ade da ne otvariame duma za katadziite sia che she stane strashna.
Kak vi se struva priakor na katadzia deto mu vikaha Mitio 5-te leva?
I tuka ne stava duma za "mi kato si plashtate", stava duma za "daj 5 leva i begaj".

Tova se naricha korupcia. Bulgarina chesto govori za korupcia pri politicite ama ne praj smetka che toj sam ia sazdava vav ezednevieto si.
I tuka Miteto e prav che dokato ima takiva deto plashtat she ima i "Ko she prajm sia?"

Pa na kakvi pazarlaci za sumi sam bil svidetel, "kapala charshi" repa da iade. Golemi targovci sa tva bulgarskite katadzii.

Nekoj po gore spomena che bulgarskite sluziteli samo si izpalniavali zadalzeniata - da ama kogat trebe da ti napravat gadno ta da moze da sa veliki.
Kogato triabva da ti pomognat s informacia ili da ti ulesniat zivota, migom gi zabraviat.

A prostotii ot chinovnici kato v BG oshte nikade ne sam vidial.
Аватар
dobri4uk

mmm daa

Мнение от dobri4uk »

BTW .. бре нещо не ги разбирам тия дето се отказват от бг гражанство( паспорт и се регистрират като чужденци)..живяли 25-30 години в БГ продали нивата, дошли в Канада живяли 2-3 години и се връщат в БГ с канадския паспрт , глътнали въздух, показват паспорта и се чудят, защо като се казват Иван Петров , митриничаря или който и да е на летището го пита : Ти си българин нали .. и защо като видят надутия вид на доскорошния Ганю , същите му свъсат вежди
и го бъзикат" И сега квооо...., к'во ще првим"... или пък тоя дето внесъл 8 бутилки вино пък е в час как се прави домашна бира...и к'ви са цените или пък кого да попита за тях
И как си готов да се откажеш от българско гражднство и плюеш назад, където ти е родата..и РОДИНАТА
На това му се вика Ганю от село...

BTW абе това "Бебе в Канада "не се ли роди вече...още ли седи тая тема.... интересува ме как се ражда бебе в Трите реки..може би е по различно :beer: :lol: :lol: :lol: :lol:
DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
bateto

Мнение от bateto »

брато без да те дърпам за опашката ,обаче аз ако съм паспортна проерка и ми се появи някой подобен поканатчен българин и ми се направи на интересен,особенно ако ми парадира с новта си националност независимо дали е регистриран в ванковер или калхари ше го сритам межд карачките и ще му дам да разбере ,че аз където съм срал той сега пасе.
извинявам се за нецензурният речник,обаче с новопоканатчените българи друга оправия няма.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:...
извинявам се за нецензурният речник,обаче с новопоканатчените българи друга оправия няма.
Абе Батка, що все си мисля, че ти си съвсем от новоизлюпените такива или нещо се бъркам. Там имаше преди време некви екшън истории с едно Ауди А6 и изобщо приключения на тема как се става поканатчен българин. :lol: :rotfl: :rotfl:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Боже, боже-е-е, кога ще слезеш да си събереш верисиите :roll: ?!?

:lol: :lol:
Obey gravity ... It's the law!
bateto

Мнение от bateto »

toй ще слезе,ама ти да не излезеш в отпуска. :D
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

bateto написа:брато без да те дърпам за опашката ,обаче аз ако съм паспортна проерка и ми се появи някой подобен поканатчен българин и ми се направи на интересен,особенно ако ми парадира с новта си националност независимо дали е регистриран в ванковер или калхари ше го сритам межд карачките и ще му дам да разбере ,че аз където съм срал той сега пасе.
ми то затова не си там"брато",господ на бодлива крава рога не дава,затова сега въртиш геврека из прериите :twisted: :twisted: :twisted:
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Аватар
perah

Мнение от perah »

Нещо във връзка с темата :

Гол охлюв в пратка с гъби от България паникьоса митническите власти в САЩ

Службата за граничен контрол определи българския вредител като огромна заплаха за американското земеделие, информира Българската редакция на радио "Дойче веле"
28.07.2006
Американската митническа и гранична служба съобщава за опасен вредител, заловен в товар с гъби, внесен от България, информира Българската редакция на радио "Дойче веле" (DWelle.de), а подробности съобщава кореспондентката им във Вашингтон Соня Каникова.

Новината била оповестена тази седмица от отдела по земеделието на службата за граничен и митнически контрол на САЩ (CBP.gov) в Сиатъл, които открили в пратка с гъби от България изключително вреден вид гол охлюв.

Охлювът, идентифициран от специалистите като вида Лехмания никтелия (Lehmania nyctelia), се смята за крайно агресивен вредител. Според експерти той се храни с огромни количества полезни растения и може да унищожи насажденията на големи площи.

Намереният в българската пратка гол охлюв е разпространен в Европа, Северна и Южна Африка, Австралия и Нова Зеландия, но не съществува в Aмерика.

Пратката със злощастните пресни гъби е пристигнала по въздуха от България през Лондон и е била предназначена за вносител в Калифорния. Тя е съдържала 62 кутии с гъби, които са пренесени в контейнер.

Службата за граничен контрол определи българския гол охлюв като огромна заплаха за земеделието в САЩ. Той бил открит в контейнера след разтоварването на кутиите.

Според съобщението на граничната служба живият вредител е бил заловен и изпратен за изследване в Националната служба за идентификация във Филаделфия.

В случаите когато намереният вредител е непознат в САЩ вид, който се смята за опасен за американското земеделие, цялата пратка трябва или да се подложи на фумизация със специални вещества, да бъде унищожена или върната.

Заловеният български гол охлюв бил обявен за единствен по рода си опасен екземпляр, който е стигал някога до Aмерика, затова пратката с гъби е била унищожена.

Видът Лехмания никтелия се прехранва с листа от дървета, храсти, зърнени култури и оранжерийни растения. Той може да пренася болести от едно на друго растение и да причини големи щети по различни зеленчуци или цветя.

В случката с охлюва се намеси и директорът на Сиатълската гранична служба, който заяви, че сред всички заплахи за Aмерика заплахата за нейното земеделие е една от най-големите, и похвали специалистите за тяхната експертна работа, довела до прихващането на този опасен вредител.

Службата за митнически и граничен контрол на САЩ е част от Министерството на вътрешната сигурност (DHS.gov), чиято главна задача е да опазва страната от терористи и нелегален внос на оръжие.
If you aren't the star of your own life, you're the supporting player in someone else's.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Божеееее! Тия пък от едно охлювче ли се стресират така!!! Сигурно и премии са им раздали :twisted:
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Dino
Модератор

Лицемерие

Мнение от Dino »

Същите тези власти сигурно не знаят, че американци са разпръснали първите колорадски бръмбари в България - през периода на студената война и то със знанието/съдействието на тогавашните си представители в България.
И сега ще ми се правят на ощипани и ще вдигат врява до небесата...

Даниел
Vision without action is a daydream.
Action without vision is a nightmare.
ts

Re: Лицемерие

Мнение от ts »

Dino написа:Същите тези власти сигурно не знаят, че американци са разпръснали първите колорадски бръмбари в България - през периода на студената война и то със знанието/съдействието на тогавашните си представители в България.

Даниел
Е дай сега да пускат българските голи охлюви!?... Ти видя кво направиха в България - съсипаха земеделието, икономиката, образованието...
speedy

Re: Лицемерие

Мнение от speedy »

Dino написа:Същите тези власти сигурно не знаят, че американци са разпръснали първите колорадски бръмбари в България - през периода на студената война и то със знанието/съдействието на тогавашните си представители в България.

Даниел
Сигурно не знаят, защото не е вярно. Колорадският бръмбар е в Европа от началото на 20 век.

Слуховете по комунистическо време бяха много ценно нещо. Казваха че американците пускали и въшки от самолети. Предполагам, че всяка въшка е имала лазерно насочване или поне прилична GPS система, за да уцелят главоте на второкласниците.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Като споменахме въшки, та се сетих, че сестра ми имаше бизнес в училище и направи доста добри пари :lol:
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
speedy

Мнение от speedy »

Леля Екимка написа:Като споменахме въшки, та се сетих, че сестра ми имаше бизнес в училище и направи доста добри пари :lol:
Търговски представител на ферма за въшки?
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Нееее! Учила ги е да пишат, въшките де, след като така или иначе са спътник на първолаците, барем да са полезни. :lol: Между другото, моя малкия и тук успя да хване въшки. :rotfl: Нещо им бил развален GPS-а, та се стоварили в Канада. :dent:
Let it go...
Заключено