Защо избрахте Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Джовани, сега ако кажеш и колко плащаш на хората си, мога сериозно да се замисля да ти пратя едно ЦВ :wink:
jovani

Мнение от jovani »

Нямам работници на този етап - аз сам съм си и работник, и началник (но не и собственик на бизнеса :)). До момента съм на мнение, че ако наемам хора, бих наел само няколко човека, дето познавам от преди, но те не са в Канада - така имам по-добър контрол над дейността :). Ако имам късмет може и да стигнем до наемане на повече хора, но бих ги избирал според квалификациите, а не според това от къде идват.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
myha

Мнение от myha »

jovani написа:За Митко: на мен не ми се "наложи" да избирам 3-тият вариант - просто така се стекоха обстоятелствата, а има и елемент на оценка на риска (можех да се откажа още тогава, и сега можеше и да съм по-добре - не знам, но ако се бях отказал вероятно никога нямаше да ме одобрят, ако кандидатствам пак). Тогава бях и на 29 години и разсъждавах по друг начин - всичко ми изглеждаше много лесно (от мястото на което бях) и не виждах как може да не успея с идеите си (после видях и това :)).
А за тези, чиято цел са само "многото пари" - на тях това, къде живеят няма да им помогне с нищо, ако нямат представа как да си направят парите - освен ако не намерят мястото, където "парите растат по дърветата" - това място в една известна книжка се наричаше "Страната на глупците", до колкото си спомням.

eiiiiii jovani vzema da prekaliavash ne yseshtash li ????
Vseki ima svoi vijdania ,nie akal ot tebe neshtem:)
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

jovani написа:но бих ги избирал според квалификациите, а не според това от къде идват.
Мчи аз нали зат'ва викам ЦВ, то от него си личи квалификацията, не от цвета на чашата ми за кафе :P
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdrasti Jovani

Nikoga ne sam iskal da obidja njakogo, nai malko teb.

Tova che horata ti prastat lichni saobstenja pitaiki za rabota e mnogo hubavo.
Pri men napravo idvat mestni rodeni tuk kanadtsi s resumeta, no kakvo ot tova.

Edinstvenoto mi pitane bese za tselta, prosto az njamah konkretna takva kogato tragvah za Canada.

I ne se saglasih s tvardenieto

първо ви трябва цел, а държавата е средство, не цел
Dali Canada e dobra ili losa za novi idei, dali ima bedni i bogati, dali ima bezrabotitsa ne bese spora.

Spora bese za tslite.

I naistina pak ne razbiram ne moze li tezi finansovi programi da se pisat ot BG primerno zasto ti trjbva chuzdo grazndanstvo.
Poznavam mnogo programisti koito si gi pisat, prodavat ot BG ili drugade primerno.

Samia ti bese kazal che mnogo nesta sa prosti i logichni, az tova pravja opitvam se da bada logichen a ti go namiras za ataka, che veche i kontrataka ima.

Pozdravi

Hullboy
Pincher

Мнение от Pincher »

poznai zashto:
zashtoto e:
BIG EMPTY COUNTRY.............. :shock: :beer: :beer: :beer:
samo za tova............ :beer: :beer: :beer:
plus bira na korem.............. :beer: :beer: :beer:
jovani

Мнение от jovani »

Хълбой,

Извинявай ако съм те засегнал, но съм "докачлив" на тази тема. Сега - за бизнеса знаеш, че едно е да си на "място", а друго е извън него - ако ги пиша програмите от БГ, това значи, че друг ще дърпа конците с клиентите на друго място. На този етап това, че в Северна Америка друг дърпа конците в моята работа ме устройва - тези хора си имат връзки и т.н., но пък аз съм се загледал на други места.

Знаеш, освен всичко друго, че има и т.нар. "съпорт" и други неща, за които ми е необходим документ за да пътувам свободно - преди не беше ясно в БГ какво ще се получи с членството и е ЕС, въпреки че познавах един от съветниците на ЕС за БГ (беше приятел на шефа ми) и той ми намекна през 2001 година, че БГ ще бъде приета през 2007 или 2008 (знам как ви звучи това сега - спестете си приказките, на който му идват на ум).

Сега, ако има още неясности: опитайте да си отговорите сами на някои въпроси, използвайки вашият разум - това, което правя не е "черна магия" и го правя, защото "така се прави", не защото съм си го намислил.

Поздрави
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
jovani

Мнение от jovani »

<quote>
Мчи аз нали зат'ва викам ЦВ, то от него си личи квалификацията, не от цвета на чашата ми за кафе
</quote>

Ами като решим да наемаме ще пусна една обява във форума, ако искаш.
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

<боза/>
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

:)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
jovani

Мнение от jovani »

:)
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdrasti Jovani

Tozi posting nezvisimo che e kratak kazva poveche ot tezi dalgite koito napisa predi tova.

Tselta e jasna iskal si kanadsko grazdanstvo za da mozes da patuvas I rabotis svobodno po tselia svjat.
Tova zvuchi logichno.

Tova da si po blizko do klientite veche ne se broi sled kato si prodal idejata, sega drug darpa kontsite, sobstvenika tozi na koito si prodal idejata.

Gledas kam Evropa, no pak ne si tam. Mai I tam drug ste se nalozi da darpa kontsite sled kato fizicheski ne si tam.

No pak za smetka na tova ste postignes osnovnata si tsel grazdanstovo. Koeto zvuchi dosta po dobre ot kolkoto
имах и все още имам някои революционни идеи за туй-онуй,
Mislja che vsichko e jasno I razbrah tselta.

Zelaja ti uspeh vav vsichki nachinania

Pozdravi

Hullboy
jovani

Мнение от jovani »

Благодаря ти Хълбой - желая ти и на теб успех във всички твои начинания.
jovani

Мнение от jovani »

Здравейте пак - прочетох още веднъж всички диалози, защото на мен нещо не ми "звучеше" целият "разговор" за какво се води... Но с последното мнение на Хълбой си мисля, че това, което му е било интересно на него е че е предположил, че аз имам в предвид някаква незаконна операция. Надявам се, не съм прав, но ако това е така - искам само да допълня, че аз съм "опериран" от такива идеи - както обичам да казвам "Успял съм да живея по един много хубав и честен начин до този момент и не мисля да си развалям добрите навици и занапред". Много хора са ме питали дали мога да направя някаква "далавера" в моята професия - отговорът е, че никога не съм взимал на сериозно това - след като мога да си изкарвам добри пари с труда ми и да правя хората около мен щастливи, защо ми е да крада - лесно спечелените пари лесно се и харчат, а после какво ще правя?

Още веднъж ви желая всичко най-добро и се надявам да разберете, че на мен дори и да ми намекне някой за нещо "незаконно" няма и да го осъзная - такова ми е възпитанието, предполагам.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Джованоти, с мен хич не се захващай, аз не съм се смяла на теб а на Хулбой, с неговата така услужлива логика и тоталния разбор до подлог, сказуено и вреемена, за малко да му пратя и Баба Илийца за един нов, осъвременен анализ.
Нечестни работи няма да правиш, ние такива неща не обичаме, само ако подочуеш така в твоите среди коя компания ще се вдига на борсата, или пък ако извадиш някой революционен продукт, прати ми само тикерчето на лс, може и само на мен :D ...
Пък ние тука ще ти обадим ако има някоя интересна госпойца да инвестираш в нея, така де, трябва някой да ги харчи тези пари :roll: ...
Циганите - на Сатурн !
Заключено