DRUGATA CANADA

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
some

Мнение от some »

Na social moze da se zivee i oshte kak.
Znaesh li kolko nashi sanarodnici pa da ne govorim za nashi bivshi съюзници го гледат като манна небесна.
Друг е въпроса, кой с колко се задоволява.
Що се отнася до месомелачката Канада за която някой беше споменал, ами един местен много точно го каза един ден като му обяснявах защо ми харесва тук.
Викам му например как може човек всичко по телефона да си урежда едва ли не и колко по бързо е отколкото в България.
Той ми каза така: "Да но стреса тук е по-голям, защото от the guy който е отсреща на телефона се очаква да ти го свърши в тези по-кратки срокове."
Така че всичко си има цена.
Ей Коле то и на Български съм можел да пиша бе.
Добре че без да искам смених иначе голем мързел сам да превключвам :)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

hehe
da, за тукашния стрес си е вярно
абе теми от този сорт са неразрешими
виж, за писането на кирилица - това е конкретно нещо...и не е толкова сложно макар че е амлко аноинг
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
danini

Мнение от danini »

точно така е, имат си приюти като поне двузвездни хотели, с храна и дрехи, но не искат да отидат там
Не е вярно. Бездомните ги канят в Sheraton i Marriot, ама те- Не, не щем. Ама стига глупости, вие минавали ли сте покрай такъв приют, че ви заприлича на хотел? Я дайте някоя снимка на такъв 2-звезден хотел-приют, стана ми интересно :shock:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Pepon написа:
"Don't steal - government doesn't like competition."
:lol: :lol: :lol: Tova e mnogo yako, Pepone! :beer:

Shte si go zapisha v kolekciyata s lyubimi nadpisi. Edin profesor mi kaza, che vidyal sledniyat sticker, koyto sashto me nakefi maksimalno: Somewhere in Texas, there is a small town and it's missing its idiot. :lol:

A, inache sas social welfare jiveyat dosta hora, no mizerno estestveno.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Pepon

Мнение от Pepon »

Ami gradski, za tam kadeto sme nie, stickera e podhodiasht.
BTW edin canadec mi go dade.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Yanus

Мнение от Yanus »

Мого яка тема :lol: ,само тука всички кандидат емигранти ще намерят истината :shock: . А както знаем всеки си има своята истина.... :wink:
danini

Мнение от danini »

Canuck:
A, inache sas social welfare jiveyat dosta hora, no mizerno estestveno.
Ей това за съжаление е много тъжно. Такава богата държава, а много от поданиците й живеят мизерно. Сърцето ме заболява, когато ги виждам. А и непрекъснато се събират помощи за бедните - ей сега се е развихрила кампания за United Way. Фирмата в която работя дава луди пари за тези каузи, а и от нас служителите събират. Защо ли не вярвам че United Way помага на бедните, а по-скоро обогатява мафиотите, стоящи зад такива организации
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

danini написа:Canuck:
Защо ли не вярвам че United Way помага на бедните, а по-скоро обогатява мафиотите, стоящи зад такива организации
imenno
za това не давайте на юнайтед уей
давайте на познатите ви който са го закъсали и толкова.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Е държавата ли е виновна, че живеят мизерно?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
danini

Мнение от danini »

Е държавата ли е виновна, че живеят мизерно?
А ти как мислиш? Ако хората сами са си виновни за беднотията, то това важи и за България тогава - хората в България сами са си виновни, че са бедни.
А къде по дяволите отиват огромните данъци, които ми се удържат от заплатата?
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Мда всеки сам си е виновен ако е беден, иначе става комунизъм - всички са бедни.
Lub0 for President!
###############
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Чакай ти държавата да те оправи, данъците отиват за олимпийски стадионни, метро на село, летище още по-на село, регистър на огнестрелните оръжия... ето ти няколко безумни проекта на стойност над 1Б всеки
Lub0 for President!
###############
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdaveite

Prav e Lubo. Koi kakvoto si go napravi.
Dori tuk darzata ti e osigurila zastita na profesjata. Ot teb se iska samo da stignes do profesiata. S drugi dumi da se obrazovas.

I za da ne sam golosloven davam primer.
Na magistrala da si vizdal ili chul da se darpat s vaze kakto v BG. Zabraneno e. Njama takova nesto.

Eto sigurna rabota za tezi deto darpat koli.

Kato ti se razvali nesto v kassti po elektro Ne vikas bai Ivan saseda a vikas spetsialist. Zastoto kato ti izgori kastata za da ti pltjat ot zastrahovkata iskat da vidjat koi e rabotil, predi da platjat. I ako e bai Ivan pipal njama plastane. Eto ti rabota za Elektro.

Da e razreseno da si smenjas masloto i opravjas kolata na ulitsata kato v BG. Pak ne e. Eto rabota za servisa.

Taksita : broikata koli se opredelja ot obstinata. Ot vreme na vreme uvelichavat broikata. Otivas na targ ima publichen zrebii.Zapisvas se che iskas da uchastvas. Ako spechelis eto ti rabota garantirana.Ako ne karas za njakoi koito e spechelil i si dava kolata pod naem. Ne moze vseki da stava taksi kato v BG.
I da ne se znae kolko koli ima.

V moja biznes na finansovi uslugi sasto ima iziskvanja njama da spomenavam tochno kakvi, no ne moze taka vseki da si otvrja finansovi kasti i da stava kakto v BG. Da falirat i da zavlichat horata. Da gi zabluzdavat s 3 - 4 koloni s tsifri po tablata.

Ako tova ne ti e dostatachno koeto e napravila darzavata Canada to az ne znam kakvo poveche moze da napravi.

Dava ti i studentski zaem da se obrazovas ako ne moze da si nameris rabota s tvoite kachestva. V BG dava li ti njakoi takav zaem. NE.

Tova che njakoi gleda na tozi zaem kato zarobvane , zatavane si e negov problem. Navsjkade po sveta parvo trjbva da se obrazovas predi da pochne s da pechelis dobre.
Ako si uchil ama taka che da ne moze da se prodades, znachi nesto ne e nared.
Ili tezi deto sa te uchili sa palni nekadarnitsi ili problema e v teb

Ako pak ne ti se uchi te chaka fabrikata.

A che i Canada pravi gluposti s danatsite e sasto vjarno.

Primeri koito Lubo posochi sa chast, az ste dobvaja
oste:

Confederation Bridge koito svarzva PEI s kontinentalnata chast na Canada.

Napraven s darzavni obligatsii prodadeni na naivnitsi, Toja most e nai losata investitsia v Canada. Ot gledna tochka na vazvrastaemost. I tsena. No tova e bilo uslovieto na PEI da se prisaedeni kam Canada.

Letisteto Mirabel. Zemjarta sa ja izkupuvali ot chastinitsi na super visoki tseni. Sled tova da se postroi . Za da go zatvorjat 20 godini po kasno poradi nerentabilnost.
Ako bese chastnik taka li stese da postapi.

No tova e na makroikonomichesko nivo. Koeto njma nisto obsto s izbora da daden individ, za obrazovanie i realizatsia, v zivota.

Pozdravi

Hullboy
danini

Мнение от danini »

Koi kakvoto si go napravi.
Dori tuk darzata ti e osigurila zastita na profesjata. Ot teb se iska samo da stignes do profesiata. S drugi dumi da se obrazovas.
В такъв случай излиза, че многото мизерстващи на социални помощи, всъщност ги мързи да се образоват? А ще има ли подходящи работни места за тях, ако го направят? А може би на държавата всъщност са й нужни необразовани поданици, които си слушкат и търпят игричките на властта, като в замяна си получават дажбата помощи :wink:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

danini написа:
Koi kakvoto si go napravi.
В такъв случай излиза, че многото мизерстващи на социални помощи, всъщност ги мързи да се образоват? А ще има ли подходящи работни места за тях, ако го направят? А може би на държавата всъщност са й нужни необразовани поданици, които си слушкат и търпят игричките на властта, като в замяна си получават дажбата помощи :wink:
и гласуват за либералите - именно
Заключено