Забавяне на accusee -то

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
al_bulgaria

Re: Забавяне на accusee -то

Мнение от al_bulgaria »

Според мен след въвеждането на изискване за прилагане на документ удостоверяващ знанията по френски и отпадането на мисията във Виена процедурата ще стане като федералната - без интервю, документи директно в Канада и т.н....
kristian31

Мнение от kristian31 »

al_bulgaria написа:Според мен след въвеждането на изискване за прилагане на документ удостоверяващ знанията по френски и отпадането на мисията във Виена процедурата ще стане като федералната - без интервю, документи директно в Канада и т.н....
Абсолютно подкрепям мнението ти.И аз така мисли,че ще стане,но все пак това е само мнение,нека видим Канадските служители какво мислят.
DCS 17-11-2011
VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.
hristoe77

Мнение от hristoe77 »

незнам какво ще става с тая процедура ама пожелажам на вси4ки весело изкарване на празника :party: :party: :party: дано коледа донесе на всеки по нешто акезе покана виза кои каквото иска и дано жси4ко се нареди от догодина :clap: успех на всички
Документи Виена : 11.08.2011
Интервю : 09.04.2013
Документи Нова Скотия : 4.06.2014
Баркодове : 29.08.2014
Медицински : 07.09.2015
Покани за визи: 22.09.15
Визи: 03.10.15
al_bulgaria

Мнение от al_bulgaria »

kristian31 написа:
al_bulgaria написа:Според мен след въвеждането на изискване за прилагане на документ удостоверяващ знанията по френски и отпадането на мисията във Виена процедурата ще стане като федералната - без интервю, документи директно в Канада и т.н....
Абсолютно подкрепям мнението ти.И аз така мисли,че ще стане,но все пак това е само мнение,нека видим Канадските служители какво мислят.
Най-логично е.
От икономическа гледна точка е перфектния вариант за канадците. Ще спестят пари от какво ли не - цялата мисия във Виена, интервюиращи, курсове по френски за новопристигнали емигранти .... :)
Аватар
Icoman

Мнение от Icoman »

Само едно не мога да ги разбера тия канадци,
защо им е тази мисия във Виена и тези интервюта в София, като си имат съвсем
легално представителство в Букурещ?! Поради същата причина, защо за федералната
процедура искат документите в Канада, а не в Букурещ?
Документи Виена - 16.12.2011
Accusse - 20.04.2012
Вкл.в листа на чакащи интервю-11.09.2013
Интервю 05.06.2014- Успешно !!!Счупен принтер...Очакване на сертификати по пощата.
Получени!!!
Документи NS-09.07.2014
Медицински- 09.09.2015/25.09.2015
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Никой за последните 2 месеца не е получил акюзе...това,наистина вече е притеснително... :tmi:
Все едно процедурата замръзна....
Само да вметна,че миналата година между Коледа и НГ точно кандидатите за мартенската сесия се хвалеха с покани за интервю...
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
plamen

Мнение от plamen »

Misho76, няма смисъл допълнително да се изнервяме по празниците. А и първият похвалил се, е получил писмо на 03.01.2011.
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... =1&t=40749"
Весела Коледа.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

plamen Дано да си прав!Имаше по-назад пост от хора,които са вече в Канада и поканата им е дошла точно за Бъдни Вечер.
Незнам за какво изнервяне говориш,защото поглеждам подписа ти и виждам,че сте получили акюзе в общи линии след месец от подаването си.
Е,ние точно след НГ правим 6 месеца от подаването на документите и нищо.Все се надяваме,вече не мрънкаме както на повечето им се струваше,но и да ти кажа честно вече незнам какво точно чакаме.
Едва ли примиренческата позиция е решение.Поне според мен.
Хиляди прогнози как ще тече процедурата на подалите след промените,но като гледам до този момент и при тях няма движение т.е. поне едно писмо за TCFQ или IELTS примерно....
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Мишо, не че не се изнервям и аз от това чакане, обаче ми писна да поглеждам в темата с надежда (като видя, че някой е писал) и да се оказва, че са поредните оплаквания от забавяне и т.н. Дайте да не пълним темата с излишни коментари, които с нищо не помагат.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

karelia79 OK :y: спирам!И аз се опитвам да побутна темата с надежда,че все някой е получил каквото и да е инфо за забавянето,но уви!Явно всеки сам си действа и в тази насока.
Само искам да те попитам и теб за допълнителните документи за Виена.Те ли изискаха нещо....
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Мишо, не са ни изисквали никакви документи. И ние, както и повечето от форума нямаме ни вест, ни кост от Виена. Просто аз се явих на ТСФК, защото исках да видя накъде съм. Освен това се оказа, че част от бланките, които бяхме изпратили са били стари. Затова решихме да им пратим резултата от ТСФК, заедно с актуалните бланки.
Това е.
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

На 1 януари пратих запитване до мадам Шрайбер, в което запитване и споменах, че валидността на чека е до края на този месец и дали има развитие по моята кандидатура. Както и очаквах получих автоматичен отговор
Nous accusons réception de votre courriel et vous en remercions. Votre dossier sera cependant traité ultérieurement. Nous vous prions de ne plus nous contacter sauf en cas de confirmation ou désistement aux entrevues.
Вчера обаче получих лично съобщение от мадам Шрайбер:
Monsieur,

Ma collègue a encaissé votre chèque avant qu'il ne perde sa validité.
Cependant nous n'ouvrirons un dossier à votre nom et vous enverrons un
accusé de réception qu'au moment ou nous allons aboutir aux dossiers
reçus début août (tel que le votre). Donc prière de patientere encore.

meilleures salutations
...така че, ще чакам... ;)
jjj

има ли офис във Виена ??????????

Мнение от jjj »

подадохме документите си във Виена на 27.03.2011 от 11.2011 се опитваме да се свържем с тях по телефона и когато избера имиграция и т.н. ми се включва тел. секретар. Полудях и започнах да званя в Монреал от кадето ми казаха че ми е направено досие и да изчакам ако не да се свържа пак с Виена. След което изпратих мейл до Виена без отговор. От 12.2011 до днес през 2-3 дена званя във Виена на този скапан секретар и днес се обадих пак в Монреал - за малко да ме отсвирят но в крайна сметка ме свързаха с един пич който ми обясни че ОФИСА във Виена ще се мести или нещо от сорта. В момента няма работещ офис във Виена. Попитах г-на на кого да изпращам информация във връзка с мойта апликация и той беше много любезен и ми даде номера на досието и още някакъв друг номер и ме посъветва ако имам нещо да изпращам да го пратя в Монреал. М/у другото на 1.02.2012 сме на интервю за зелена карта. Явно е по лесно да спечелиш зелена карта отколкото да ти отворят досие във Виена.
ПС моля не дразнете чичкото в Монреал сигурен съм че тази година ще завалят добрите новини!!!
ЧНГ и стискайте дупета спасението идва!!!!
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Марто, сори, ама явно всички това ще правим... Ще чакаме... И докато чакаме май няма да е зле всички да изкараме по някой сертификат за всеки случай... :!:
Полет - 16.06.2014 г.
naskoAH

Re: има ли офис във Виена ??????????

Мнение от naskoAH »

jjj написа:подадохме документите си във Виена на 27.03.2011 от 11.2011 се опитваме да се свържем с тях по телефона и когато избера имиграция и т.н. ми се включва тел. секретар. Полудях и започнах да званя в Монреал от кадето ми казаха че ми е направено досие и да изчакам ако не да се свържа пак с Виена. След което изпратих мейл до Виена без отговор. От 12.2011 до днес през 2-3 дена званя във Виена на този скапан секретар и днес се обадих пак в Монреал - за малко да ме отсвирят но в крайна сметка ме свързаха с един пич който ми обясни че ОФИСА във Виена ще се мести или нещо от сорта. В момента няма работещ офис във Виена. Попитах г-на на кого да изпращам информация във връзка с мойта апликация и той беше много любезен и ми даде номера на досието и още някакъв друг номер и ме посъветва ако имам нещо да изпращам да го пратя в Монреал. М/у другото на 1.02.2012 сме на интервю за зелена карта. Явно е по лесно да спечелиш зелена карта отколкото да ти отворят досие във Виена.
ПС моля не дразнете чичкото в Монреал сигурен съм че тази година ще завалят добрите новини!!!
ЧНГ и стискайте дупета спасението идва!!!!
jjj каква е тази зелена карта ? За Щатите ли е ?
DCS-Виена-18.05.2011
Полет- 28-29.06.2015 София-Атина-Монреал
Заключено