Забавяне на accusee -то
Re: Забавяне на accusee -то
След като си си блокирал картата, не знам какво ще чакаш. Ако не си си платил таксата за разглеждане, никой няма да ти отвори досие и съответно да ти разгледа документите. Така че следователно никой нищо няма да ти изисква от тук нататък.
Иначе канадците са обявили програма за легална имиграция, имат реорганизация в момента, затрупани са с кандидатури (които драстично са се увеличили в периода 2008-2011), имат срокове, които са доста по-дълги от година-две. Имат право да си преразглеждат политиката по селекция на нови имигранти. И аз не разбирам защо смятате, че са длъжни да се съобразяват с вашите искания и въжделения. В крайна сметка никой не ни е канил поименно да кандидатстваме по тази процедура и не ни е обещавал обработка за срок от 1 година например.
Конкретно в нашия случай: когато ние решихме да кандидатстваме за Квебек, сроковете, в които се обработваше една кандидатура до виза (т.е. общо обработката във Виена, интервютата и обработката в Букурещ), бяха средно 9-12 месеца. Ние подадохме документи на 01.03.2010 г с идеята да летим март-април 2011. Да, ама не - нямаше интервю есента на 2010-та и бяхме поканени за 03.03.2011. Минахме интервюто и веднага пуснахме документите за Букурещ. Чакахме почти 6 месеца за медицински (докато при предната сесия се получаваха до два месеца от подаване на докса), и в крайна сметка днес - 03.12.2011 получихме визите. Общо 1 г. и 9 м. Та плановете ни се разминаха с 1 година - и вместо март 2011-та ще летим март 2012-та. Но през това време не сме се оплаквали от чакането - напротив работихме, четяхме, учехме езиците и се подготвяхме за това, което ще ни чака там. И тази подготовка е доста важна - защото според мен получаването на сертификат за селекция и виза дори за кратко време, не е фактор за успех на канадска земя. Така че времето, през което се чака, трябва да бъде използвано целесъобразно.
Поради големия наплив и закриването на мисията във Виена, смятам, че ако имате желание да продължавате с процедурата, трябва да имате търпение - сроковете постоянно се удължават и ней-вероятно за хората, подали през 2011-та, процедурата ще продължи между 2 и 3 години. Ако не ви се чака - по-добре се отказвайте отсега, за да не си късате нервите за неща, които не зависят от вас.
Успех на всички, поели по този път!
Иначе канадците са обявили програма за легална имиграция, имат реорганизация в момента, затрупани са с кандидатури (които драстично са се увеличили в периода 2008-2011), имат срокове, които са доста по-дълги от година-две. Имат право да си преразглеждат политиката по селекция на нови имигранти. И аз не разбирам защо смятате, че са длъжни да се съобразяват с вашите искания и въжделения. В крайна сметка никой не ни е канил поименно да кандидатстваме по тази процедура и не ни е обещавал обработка за срок от 1 година например.
Конкретно в нашия случай: когато ние решихме да кандидатстваме за Квебек, сроковете, в които се обработваше една кандидатура до виза (т.е. общо обработката във Виена, интервютата и обработката в Букурещ), бяха средно 9-12 месеца. Ние подадохме документи на 01.03.2010 г с идеята да летим март-април 2011. Да, ама не - нямаше интервю есента на 2010-та и бяхме поканени за 03.03.2011. Минахме интервюто и веднага пуснахме документите за Букурещ. Чакахме почти 6 месеца за медицински (докато при предната сесия се получаваха до два месеца от подаване на докса), и в крайна сметка днес - 03.12.2011 получихме визите. Общо 1 г. и 9 м. Та плановете ни се разминаха с 1 година - и вместо март 2011-та ще летим март 2012-та. Но през това време не сме се оплаквали от чакането - напротив работихме, четяхме, учехме езиците и се подготвяхме за това, което ще ни чака там. И тази подготовка е доста важна - защото според мен получаването на сертификат за селекция и виза дори за кратко време, не е фактор за успех на канадска земя. Така че времето, през което се чака, трябва да бъде използвано целесъобразно.
Поради големия наплив и закриването на мисията във Виена, смятам, че ако имате желание да продължавате с процедурата, трябва да имате търпение - сроковете постоянно се удължават и ней-вероятно за хората, подали през 2011-та, процедурата ще продължи между 2 и 3 години. Ако не ви се чака - по-добре се отказвайте отсега, за да не си късате нервите за неща, които не зависят от вас.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Само да допълня, че тук има съфорумци, които са подали документи до Виена в началото на миналата 2010 и все още чакат покана за интервю. Или с други думи досиетата им още не са обработени за да бъдат повикани на интервю нищо , че до момента чакат почти 2 години.
Manchester United Football Club
малее, каква паника!
тука май някои хора говорят за различни неща. От 1/12/2011 молбата се подава с Сидни. Ама коя молба, бе хора....? demande de certificat de sélection du Québec или demande de résidence permanente? Ами за втората се отнася. Тъй че недейте да всявате паника у хората, които на 01/12 са изпратили документите във Виена. Там им е мястото - поне до март 2012 г.
Крокси, засега пускайте във Виена, но си следи постоянно за актуална информация
и нека хората, които са на етап Чакане на акюзе или предстоящо изпращане на документи за селекция да следят инфото в официалния сайт за имиграция на Квебек
предлагам да се преместим ей тук
azzura написа:На сайта на cic.gc.ca пише:http://www.cic.gc.ca/francais/immigrer/ ... de-qui.asp
Първо трябва да сте получили сертификата за селекция, за да кандидатствате за втория етап, където документите се пращат в Сидни:
http://www.cic.gc.ca/francais/immigrer/ ... omment.asp"

тука май някои хора говорят за различни неща. От 1/12/2011 молбата се подава с Сидни. Ама коя молба, бе хора....? demande de certificat de sélection du Québec или demande de résidence permanente? Ами за втората се отнася. Тъй че недейте да всявате паника у хората, които на 01/12 са изпратили документите във Виена. Там им е мястото - поне до март 2012 г.
Крокси, засега пускайте във Виена, но си следи постоянно за актуална информация
и нека хората, които са на етап Чакане на акюзе или предстоящо изпращане на документи за селекция да следят инфото в официалния сайт за имиграция на Квебек
мисля, че трябва да ги изпратиш във Виена, освен ако не искаш да изчакаш до март месец.margaret написа:а според вас на мен като ми искат допълнителни документи във Виена ли да ги пращам???
Нашите документи пристигнаха във Виена на 10.10.2011г.
да не те отчайвам, ама днес в канадската емисия по TV5, също намекнаха за нарастващ процент безработица и при тяхMisho76 написа:От друга страна вълната на безработица която залива Европа е факт и е притеснително дали въобще ще доживеем до краят,който вече е едно разтегливо понятие.
спокойно Янчеви, на правилното място сте ги пратили. Тъй като знам, че едва ли ще се довериш на моето мнение, затова си питай - за твое собствено спокойствие.Famille Yantchevi написа:И сега какво? Ние изпратихме документите на 1-ви декември, но към Виена. Какво ще се случи сега? Направо изтръпнах. В понеделник ще звъня във Виена да питам.
предлагам да се преместим ей тук
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Всичко това е така, относно използването на времето до евентуалното интервю. И за подготовката за Канада съм съгласен (минавал съм по-този път). Само не знам, как ги сметна тези 3 години , и защо да се отказваме? И колоко голям е наплива?emili_vn написа:След като си си блокирал картата, не знам какво ще чакаш. Ако не си си платил таксата за разглеждане, никой няма да ти отвори досие и съответно да ти разгледа документите. Така че следователно никой нищо няма да ти изисква от тук нататък.
В Камерун хората правят интервюта през 3 месеца два пъти в годината. И това не единственият пример. Защо да не подредят нещта , и да си влязат в график.
При федералната процедура, вече сроковете падат твърдо под една година. Може по новите правила дори да отпаднат и интервютата, а езиковото ниво да се доказва само с тест.
Малко повече оптимизъм за всички чакащи. Ще дойде реда на всеки. Мен лично повече ме притеснява твърде бавния напредък с френскя, а това може да ме забави и повече от 3г..
Щом затварят бюрото във Виена, по-вероятно е преди да се изнесат завинаги, да си свършат работата с приетите от тях документи до 01,12,2011. Това означава , че има голяма вероятност всички да бъдат обработени и поканени на интервю.
Другият вариант е да натоварят документите в самолета за Монреал и там да стане истински качамак, пълен хаос. Тогава и 30год. няма да им стигнат.
Хора,стига де,и на мене ми се иска утре да се кача на самолета но за жалост немога
.Едвали има хора които не са били информирани че за имиграция в Канада нещата стават бавно.Но пък нали хубавите неща ставали бавно,такаче всичкото това чакане може да си е засложавало
.Аз лично залагам на френския,че да не през март да се чудя в коя стена да си разбия главата.
.

Документи, Виена - 28.10.2011
Осребрен чек - 29.02.2012
accusee (e-mail) - 05.06.2012
Осребрен чек - 29.02.2012
accusee (e-mail) - 05.06.2012
Ами то вече и аз не знам какво ще чакам.emili_vn написа:След като си си блокирал картата, не знам какво ще чакаш. Ако не си си платил таксата за разглеждане, никой няма да ти отвори досие и съответно да ти разгледа документите. Така че следователно никой нищо няма да ти изисква от тук нататък.

razorman написа:Ами то вече и аз не знам какво ще чакам.emili_vn написа:След като си си блокирал картата, не знам какво ще чакаш. Ако не си си платил таксата за разглеждане, никой няма да ти отвори досие и съответно да ти разгледа документите. Така че следователно никой нищо няма да ти изисква от тук нататък.Като гледам напоследък, че информацията е само с негативни тенденции, какво да си мисли човек? В случая аз съм си виновен, защото можех да си подам документите още миналата година, но с цел да получа повече точки от трудов стаж и да поработя върху нивото на френския език го отложих за тази година и ето какво се получи. За пореден път се убеждавам, че когато човек отлага нещата, после не е много на добре. Ще изчакам да видя как ще се развие положението с кандидатите, които са подали документи до юни и ако има раздвижване ще си отблокирам картата, ако не наистина ще се откажа. На мен 3-4 години чакане ми се вижда много дълъг период.
![]()
Не разбирам от какво ще се отказваш? Все едно, когато сте подали документи някой ви кара всеки ден да вършите някаква тежка работа и вече да не можеше да издържате да правите това. Наистина всеки иска нещата да станат набързо, но всяко нещо с времето си. И аз можех да подам документи преди 5 години, когато едни мои познати заминаха и научих много неща за цялата процедура, но не го направих, защото си мислех, че е много сложно и много чакане. Е, сега съжалявам, че не съм го направил, нямало е гаранция, че ще замина на 100%, ама поне можеше вече да съм забравил за това. Така и ти след 3-4 години да не се обърнеш назад и да се питаш защо си се отказал. Аз лично съм пуснал документите, стоя и си чакам без да се замислям кога ще стане - важното е да стане. Нещата се променят всеки ден, било то в Канада или в България (уви тук вървят само към по-лошо), но това не означава, че няма да намерим най-добрия за нас път, дори да е в България или някоя друга държава, различна от Канада. Не мисля, че трябва да си правим планове за след 2-3 години, когато например минем интервю и получим визите. Тогава дали ще сме на това дередже като сега? Никой не знае! Само знаем, че времето е най-ценното нещо и него не можем да върнем.

minchev написа:mmp - ако е удобно да попитам,на твоето интервю стана ли ясно каква е причината да не те пуснат по нататак.
Що се отнася до забавянето,според мен със сигурност има логична схема за вземане на решението дали(и кога) да поканят даден кандидат на интервю или не.Просто си мисля че ние не сме наясно с техния принцип на работа.Определено сравнено с други години има много голямо забавене.Но си мисля че началото на месец яноари ще донесе голяма радост на повечето от нас,надявам се на всички.![]()
Официалната причина беше ниско ниво на езика, макар, че в края на същата година, след като защитих ниво В1-С1, си дадох сметка, че са ми били задавани въпроси от ниво С1. Целта на тогавашното интервю не беше даване на сертификати, напротив, а максимално орязване на кандидатурите. Общото мнение на всички, поканени на интервю през май 2010, е че подобно нещо, като толкова много откази, не е имало в историята назад. Интервюиращия спираше да ми задава въпроси в области, в които виждаше, че съм подготвена, а там където ми беше слабо място, натискаше най-много, дори в един момент, преводачката се включи, защото господина, започна да използва кебекарски диалект и аз почти не го разбирах. След толкова време си давам сметка, че почти всичко в тази процедура е въпрос на много голям късмет, шанс и т.н. По простата причина, че мнението на имиграционния е крайно субективно, което според мен не би трябвало да е така. В началото на интервюто, преводачката беше много приветлива и видимо доволна от разговора, но в момента, в който интервюиращия започна да ме напада с въпроси, без да ми даде време да се замисля и оформя отговора, от там нататък вече преводачката видимо се промени и с явно нежелание му поясняваше трудовия ми стаж и въпросното майчинство. За сметка на това, пък интервюто през март 2011 мина много добре и леко за кандидатите, ще дам за пример, наши познати , които бяха с по-малко точки и по-слабо подготвени, вече чакат визи. Така, че както вече казах, всичко е въпрос на късмет. Надявам се сега през март отново да има интервю, на което да бъдем поканени и отново да опитаме късмета си. На този етап всичко, което имаме като декларирани точки, сме го защитили с нужните документи и сертификати. Желая успех и късмет на всички.
През сесията Март 2011, всеки трети е излизал без сертификат за селекция. Проблема е, че тези, които са се провалили просто спират да пишат тук и човек четящ отстрани остава с впечатлението че почти всеки е минал.
Иначе съм абсолютно съгласен, че има и голяма доза събективизъм.
Иначе съм абсолютно съгласен, че има и голяма доза събективизъм.

Чудих се дълго дали да пиша...пак, но се начудих най-накрая и ще го направя, с риск да бъда нападната.
Много се радвам на постовете на някой хора тук - чух от еди къде си, ама преди 3 години не беше така, ама имам познати, които имаха късмет.....Явно ви доставя радост да си "вкарвате паранои"...Защо не си чакате, който каквото си чака - и да обсъждате дали канадската администрация е като българската или не, кой се е заяждал с кого на интервюто и му задавал точно въпросите, на които било трудно да се отговори - дали ще се промени нещо? Има срокове - да, има, но ги определят други хора и са обект на непрекъсната промяна, без това по някакъв начин да зависи от чакащия ( за добро или лошо...) Не се спазвали сроковете - е, и? Ще ги осъдите ли като не спазват сроковете или ще ги накажете (като примерно "Замразите процедурата"....???)
Защо не сравнявате с процедурата преди 10-15 години, когато нямаше инфо по сайтовете, не се знаеше кой за колко време е получил "акюзе" и нямаше публикувани въпросите за интервюто в нета?!?! И в Квебвк не се идваше за 1 година, а за 4 и дори повече???
Ако сега не сте търпеливи, ако сега не се "научите" да чакате и да се съобразявате с факта, че тук нещата стават мноооого бавно (и ако това не ви харесва), просто сте избрали неправилната страна за емиграция....
Късмет!
Много се радвам на постовете на някой хора тук - чух от еди къде си, ама преди 3 години не беше така, ама имам познати, които имаха късмет.....Явно ви доставя радост да си "вкарвате паранои"...Защо не си чакате, който каквото си чака - и да обсъждате дали канадската администрация е като българската или не, кой се е заяждал с кого на интервюто и му задавал точно въпросите, на които било трудно да се отговори - дали ще се промени нещо? Има срокове - да, има, но ги определят други хора и са обект на непрекъсната промяна, без това по някакъв начин да зависи от чакащия ( за добро или лошо...) Не се спазвали сроковете - е, и? Ще ги осъдите ли като не спазват сроковете или ще ги накажете (като примерно "Замразите процедурата"....???)
Защо не сравнявате с процедурата преди 10-15 години, когато нямаше инфо по сайтовете, не се знаеше кой за колко време е получил "акюзе" и нямаше публикувани въпросите за интервюто в нета?!?! И в Квебвк не се идваше за 1 година, а за 4 и дори повече???
Ако сега не сте търпеливи, ако сега не се "научите" да чакате и да се съобразявате с факта, че тук нещата стават мноооого бавно (и ако това не ви харесва), просто сте избрали неправилната страна за емиграция....
Късмет!
Умея да мълча на седем езика
Точно така е Чоки, спомням си преди една година един твой лав "В тях е и хляба и ножа" 

choky написа:Чудих се дълго дали да пиша...пак, но се начудих най-накрая и ще го направя, с риск да бъда нападната.
Късмет!

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аууууу choky колко гняв мале,мале,мале!
А твоята драма каква е точно се питам аз,че нападаш хората,които тепърва се стягат да емигрират?
Нали ти си си там при законите,реда,чистотата и спокойствието!Що не си гледаш кротко живота ,а се драпаш тук с други бъдещи емигранти?
Или може би теб те е страх мъничко от всички нови,млади,още по-добре образовани и още по-добре подготвени бъдещи емигранти?
Нека има свобода на словото,нека има информация,нека има споделяне и обмяна на всякакви постове,че дори и за замразяване на процедурата ,ако щеш!
В противен случай с нищо не би доказал/а,че живееш в наистина Свободна и Демократична държава!
Извинявай за въпроса,но кога точно в Квебек се е влизало след 4 години,че не ми стана много ясно?След 3-4 години макс се влизаше за Федералната процедура.Не,че е важно това със срока.
Но докато ние кротко си чакаме тук вече 6 месец акюзе,едни наши клиенти ни светнаха,че докато си чакаме ние тук те са кацнали в Канада за 3 месеца точно.Продали си бизнеса тук,уредили са им документи за мангали и са се представили за такива,нищо че имат бизнес и жилище в центъра на Сф.Просто най-нагло ни казаха:Луди ли сте да чакате процедури и срокове,като точно за 3 месеца се влиза като мангали?
И на теб късмет!
А твоята драма каква е точно се питам аз,че нападаш хората,които тепърва се стягат да емигрират?
Нали ти си си там при законите,реда,чистотата и спокойствието!Що не си гледаш кротко живота ,а се драпаш тук с други бъдещи емигранти?
Или може би теб те е страх мъничко от всички нови,млади,още по-добре образовани и още по-добре подготвени бъдещи емигранти?
Нека има свобода на словото,нека има информация,нека има споделяне и обмяна на всякакви постове,че дори и за замразяване на процедурата ,ако щеш!
В противен случай с нищо не би доказал/а,че живееш в наистина Свободна и Демократична държава!
Извинявай за въпроса,но кога точно в Квебек се е влизало след 4 години,че не ми стана много ясно?След 3-4 години макс се влизаше за Федералната процедура.Не,че е важно това със срока.
Но докато ние кротко си чакаме тук вече 6 месец акюзе,едни наши клиенти ни светнаха,че докато си чакаме ние тук те са кацнали в Канада за 3 месеца точно.Продали си бизнеса тук,уредили са им документи за мангали и са се представили за такива,нищо че имат бизнес и жилище в центъра на Сф.Просто най-нагло ни казаха:Луди ли сте да чакате процедури и срокове,като точно за 3 месеца се влиза като мангали?
И на теб късмет!
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Misho76, благодаря за късмета...Гнева не знам къде го видя, освен в твоя собствен пост...Кога се е влизало в Квебек за 4 години - явно преди изобщо ти да си чул за Канада и за нейните емиграционни процедури.
И не съм тръгнала да доказвам в каква държава живея, разбира се, че всеки има право на мнение..включително и аз, без да имам нужда от твоя пост след моя
Да..и драма нямам, нито пък нападам "хората,които тепърва се стягат да емигрират," просто си казвам мнението, ти проблем ли имаш с това?
И не съм тръгнала да доказвам в каква държава живея, разбира се, че всеки има право на мнение..включително и аз, без да имам нужда от твоя пост след моя

Да..и драма нямам, нито пък нападам "хората,които тепърва се стягат да емигрират," просто си казвам мнението, ти проблем ли имаш с това?
Умея да мълча на седем езика
Да,имам проблем!Най-вече с лъжите.Защото преди 15 години въобще не се е влизало за 4 години в Квебек.От къде съм сигурен ли?Ами от най-близките ни хора,които са там:-))))После от познатите които влизаха средно между 9 месеца и година и 2-3 месеца.И ако имаш проблеми да четеш постове,просто не ги чети!
А ти се захвана с поста тук,а не със сънародниците за които написах,че са влезли като мангали за 3 месеца от...до...и които са легнали на социала и най-вероятно и ти им плащаш от собственият си джоб престоят там,ако разбираш за какво говоря....ей това е парадокса!Как някакъв си пост тук те вади от релси,а не обектвните факти,с които ти се налага да живееш там
А ти се захвана с поста тук,а не със сънародниците за които написах,че са влезли като мангали за 3 месеца от...до...и които са легнали на социала и най-вероятно и ти им плащаш от собственият си джоб престоят там,ако разбираш за какво говоря....ей това е парадокса!Как някакъв си пост тук те вади от релси,а не обектвните факти,с които ти се налага да живееш там

Последно промяна от Misho76 на Нед Дек 04, 2011 6:38 pm, променено общо 1 път.
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1