Koi kolko/za kakvo harchi na mesets?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Joy

Мнение от Joy »

IRA написа:Ми пусни и ти една-две рецепти вкулинарната тема на Jоy в Манджа с Грозде ,ама ако може и малко снимки на етапите на приготвянето да лепнеш :lol: .
Тази кулинарна тема я отворих за всички...Вече ме е срам да пиша там,че я прекръстихте на "моя"... :oops: :roll:
И аз ще чакам снимки на сушито ти, anxeli ! Ти си имаш и японка да подсказва! :shock: Завиждам! :oops:
bateto

Мнение от bateto »

Eto i moite skromni razhodi:
-sobstvenna kashta na Sozopl noviyat grad /neizmazana/ ,tri etaga ,tri spalni -50lv. danak zgradi i danak smet
-elektricite-30lv. lyatoto,80lv. zimata pod uslovie ,che polzvam gornite dva etaga samo pri nalichieto na gosti ot provinciyata
-transport-mestorabota i targovski obekti sa mi na walking distance,kafe time do Burgas ili Varna -50lv. na mesec.
-hrana -istinski plodove i zelenchuci,meso i sirena /feta/-da kagem 200lv. na mesec
-telefon i internet-30-40lv-tolkova sam zaet s obshtuvaneto s priroda i hora ,che ne mi ostava veme za podobni extri.
-razhodi za kola -Audi 95g. na staro -50lv. na mesec za remont ili Hunday na novo-220lv
-drehi i dr. -200lv. na mesec
-krachmi i dr. veselbi -300lv. na mesec
Total-1160 lv. max.
Moga da spestya ot h
unday i krachmite i da si izmaga kashtata
Hey Canada ,zdravey zdravey ti nosish radost ...,kakto v edna pesen se pee.
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Re: Koi kolko/za kakvo harchi na mesets?

Мнение от bliasaka »

BabaPena написа:Naem i hrana - 550$
Cell phone - 25$
Ako jiveesh zaedno s oshte niakoi,za da si podeliate naem i razhodi i karash na fotosinteza,vmesto da se hranish moje i da ti stignat 550$.
Kakav e toia cell phone za 25$?Tova sigurno e cenata ot reklamnata broshura.Ami kato slojih Access to the system,Air fee,taxes i podopbni shte se okaje,che kato teglish chertata plashtash dvoino.
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

BabaPena написа:interneta. No pak v nashe selo moje da se nameri 100 kvadrata dvustaen (v hubav kvartal) za 450 kamaka, takiva mi ti raboti.
Tova ne e viarno.
Ia mi kaji kade po-tochno v hubav kvartal mojesh da namerish two bedroom za 450$?Moje da e v hubav kvartal na Thompson ili Selkirk,no ne i v Winnipeg.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Как ще правите суши от термично обработена риба бе? вие луди ли сте?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

bateto. катамаран за около 300к/500к на Карибите, с малко чартърен бизнес се покриват всички разходи и ти остават:

Изображение
Lub0 for President!
###############
speedy

Мнение от speedy »

Lub0 написа:Как ще правите суши от термично обработена риба бе? вие луди ли сте?
Не са луди. Става въпрос за промяна в температурата, ама в другата посока. Искат рибата да е била замразена предварително. Което, разбира се, за професионалните сушиядци е като да искаш каубой да си изтрие подметките преди да влезе в бара.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

speedy, естесвено, ще се наруши структурата, е.г. ще се разкашка.
Lub0 for President!
###############
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bateto написа: -elektricite-30lv. lyatoto,80lv. zimata pod uslovie ,che polzvam gornite dva etaga samo pri nalichieto na gosti ot provinciyata
-hrana -istinski plodove i zelenchuci,meso i sirena /feta/-da kagem 200lv. na mesec
Батето, ти си направо магьосник - 80лв за отопление и ток през зимата, и 200 лв. за храна (за семейство ли е тази сметка, че и месо включено в диетата :D ) Абе цените на тока в Созопол да не са нещо много по-други от тези в София, щото цените на храната ги знам (е поне през лятото де, зимата не съм ходил - нещо не съм останал с впечатление че семейство може да кара с 200 лв за пълноценно хранене)
bateto

Мнение от bateto »

Verno che ne sam ot yashtnite,no kakto vigdash sam slogil i 300lv. krachmi.
Tozi primer sas Sozopol go dadaoh malko provokatativno za da pokaga kak moge s 1000-1500lv. na mesec da se givee v grad kato Sozopol i to ne zle.Az vse oste si giveya v Mtl. s namerenie da imigriram nyakade na tam ,no vse oste se kolebaya dali da ne e Nesebar i dadoh primer kak bih givyal skromno,no shtaslivo s 1000-1500lv. na mesec,zashtoto vse oshte Balgariya ne e skapa strana ,a i nyama izgledi v blizkoto badeshte da stane i edna takava suma na mesec moge da ti e dostatachna za dosta dobro kachestvo na givot.
Dokazvat go Anglichanite i Irlancite ,koito se skasvat da kupuvat imoti po nasheto chernomorie s cel zaselvane imenno zaradi niskite ceni s/u koito mogat da poluchat sravnitelno visoko kachestvo na givot.
Joy

Мнение от Joy »

:D Бате, само не спомена как ще ги изкарваш тези 1500 лвю в Созопол... :roll:

Сигурно ще ви е интересно какви са разходите в други страни...Попитах в един руски форум,където се събира народ от цял свят (Япония,Индонезия,Иран,Нова Зеландия и какви ли още не...)-винаги съм шокирана че май няма кътче на този свят,където да не сме се пръснали от Източна Европа...Нормалната посещаемост на този форум е над 100-тина човека накуп,а максимума-близо 800 ! :shock:
Та ето ви цитати от там:

Denver, CO
Ох-хо-хо, больной вопрос...
Семья из 4-х человек, все взрослые, месячный доход грубо говоря $5,500-.
Расходы в месяц, всё примерно:
свой дом - $1400;
вода, газ, электричество, телефон, кабельное телевидение, интернет - $300;
автостраховка на 4 машины - $600 (дорого потому что в семье 2 водителя моложе 25 лет, считается повышенный риск);
1 машина ещё не выплачена - $250;
на питание - $600;
бензин на 2 машины, моя и мужа, дети себе покупают сами - $150;
долг за обучение дочки в колледже - $100;
долг (помогли родителям построить квартиру)- $500;
откладываем на уплату годового налога за дом - $200-
прочие расходы (одежда, подарки, хождение в гости, в рестораны, вещи для дома) набегает где-то $1000 в месяц, ну не умею я экономить..., у нас много друзей, родных, практически каждый выходной гулянки.
В отпуск ездим где-то раз в году...всё, отложить ничего не удаётся.
Дети на свои расходы зарабатывают в основном сами, ну конечно, помогаем, не без того.
израил ,беер шева
В Израиле немного сложнее скажем так .На детей платят (на троих,один 34.8$)105$Существует обязательная медецинская страховка плата снимается согласно зарплате и вообще у нас один из самых высоких поцент выплаты подоходный налог и еще ряд налогов .Кпимеру с зарплаты 8000 шек снимут не менее 2000 иногда и чуть больше(1 $-4.6 шек) .Это включает подоходный налог ,налог на здравоохранение ,социальное страхованиеНаиболее сложно мужчинам чьи жёны работают Т к. у жены существуют так наываемые еденицы возврата из за кол -ва детей ,у мужчин же нет так вот ему приходится расплачиватся за всю семью(например налог на здравоочранени женщина платит за себя ,а мужчина за всех ,мой муж платит порядка 800шек т.е приблизительно 173$
Теперь расходы на семью из 5 человек на месяц
:Квартира своя ежемесячно 600$возврат в банк
свет,вода ,газ,земельный налог,-400$
телефон-50$
три сотовых 40$
инет 25$
вВ школе необходимо заплатить на год (КУльтурная корзина)120$ +65 $за прокат учебников кроме всего прочего за подвозку каждый месяц 70$ .Так как старшая дочь учится ешё в русской школе два раза в неделю по вечерам то вмесяц мы платим ешё 85 $плюс около 30 $вначале года на учебники
Дополнительная мед стравка (более широкие спектр услуг Юно без стаматологии)ещё50$
Питание включая также детское питание и молочные смеси для двоих малышей ,подгузники700$
Проезд в транспорте включая такси проездной для меня и дочери школьницы и карточку на ограниченое число поездок для мужа(машины нет ,мужа возят на работу)70$
Одежда ,обувь ,косметика и итп 100$
Театр ,кино ,экскурсии 50$
Итого 2045 $на месяц плюс около 100$ на непредвиденые траты.Честно признаюсь висываюсь с очень большим трудом.Мне ещё повезло ,что двух младших детей смлтрит мама (1.5 года и 2.5 месяца) .Если бы нужен был садик то это ещё 652.Наш доход 2171$на семью(я ,муж,трое детей)
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Истината е, че поне половината несебърлии имат стандарт на живот по-висок от средния за Монреал, а пък за качество на живот, както казва батето - общуване с природата и с приятели, въобще да не говорим. А пък Созопол не мога да го позная, така се е променил. Не знам, поне аз не съм чул, има ли хора от Несебър и Созопол да имигрират в Канада!? :wink:
To Live Is To Die
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

St.Anger написа:Истината е, че поне половината несебърлии имат стандарт на живот по-висок от средния за Монреал, а пък за качество на живот, както казва батето - общуване с природата и с приятели, въобще да не говорим. А пък Созопол не мога да го позная, така се е променил. Не знам, поне аз не съм чул, има ли хора от Несебър и Созопол да имигрират в Канада!? :wink:
И аз това лято като ходих на гости в Созопол бях мноооооого приятно изненадана. Имаме много близки приятелски семейства и с тях многократно сме коментирали Канада. Е, те изобщо не искат и да чуят за тук. Със сигурност живеят много по-добре от нас, че и всяка година си позволяват почивка в чужбина.
Изображение
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

aбе направо да земем да се гръмнем с тая Канада :D :D :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Veliko

Мнение от Veliko »

Idejata za 3-etazhnata kyshta w Sozopol ne e losha, izobshto za investirane w BG, wsichko e super, samo s edno izkluchenie: shtom se razchue che edi koj si e doshyl ot Canada, wednaga shte se pojawiat druzhelubni edri horica da mu napomniat prawilata na igrta, ili inache znaete kakwo. Towa e problema na Bulgaria, zwerskata prestypnost, ot naj-niskoto apashko niwo, do parlamenta. Reshenie na problema niama da ima w blizkite 50 god. Sorry za BG.
Заключено