Куба - на почивка....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
Rall

Re: Куба - на почивка....

Мнение от Rall »

IRA написа:На някои места тук, особено в центъра където имало повече европейски туристи, ти връчват сметката с 15 % бакшиш.
Но под задължителен има предвид начина на мислене на много хора, че едвали не си задължен да им даваш пари защото били на ниски заплати.
To и така трябва да бъде, аз като водя някоя френска група, винаги предупреждавам сервитьорите да пишат бакшиша в сметката. Иначе предпочитам да ми хващат бирата 5 долара и да типвам 1 на всяка бутилка, отколкото да ми я хващат 8 и нищо да не типвам. :?:
Dead Eyes See No Future
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Marto написа:
grozdan написа: Монреал = 20% бакшиш. Причина: получават минималната заплата $8.25/час май беше.

Ню Йорк = 15% бакшиш. Причина: те получават по-ниска от минималната ставка, $3.25/час май беше. В Щатите е прието да се оставят 10%, така че 15 са им ОК.
Toва абсолютно не е вярно. В Щатите минималният бакшиш е 15%. Когато съм там давам по-голям процент, защото:
1) в много щати минималната работна заплата за сервитьори е нищожна в сравнение с Канада
2) цените в ресторантите са по-ниски точно заради много по-ниските заплати на сервитьорите и при същия процент, абсолютната стойност е по-малка.

Напоследък на много места default-а в машинката за крединти карти е 18, че и 20 процента, което честно казано ме дразни. А се имам за добър типър, защото съм работил като сервитьор.

Канадците, между другото, имат лоша репутация в САЩ, макар че там има демографски групи, които са още по-зле в оставянето на бакшиши.

Това за "подкупа" е абсолютно вярно и важно, защото ако си някъде за повече от един път (на почивка за една седмица или редовен клиент в някой ресторант), персоналът помни, ама много!
Машинките нямаха ли и опция са избереш и произволна сума, а не задължително %?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Ердоган хваща самолета за Куба
През април Дирекцията по религиозните въпроси изпрати делегация в Куба, за да поиска разрешение за строеж на джамия в Хавана...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Rall написа: аз като водя някоя френска група
Нищо не казваш за карнавала в Кебек. Знам, че тече в момента. Не водите ли туристите там? Той си е голяма атракция, както и леденият дворец. Дето можеш да си наемеш ледено легло и да правиш секс като ескимос...Бъррр! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Хората са по Карибите , на кой му пука за ледените висулки в Квебек :lol: ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Въпросът не бе отправен към теб, Мух.
Човекът направи анонс, че работи в сферата на туризма. Аз затова и се интересувам. В момента в Кебек е зима и най-големите атракции, които се предлагат са свързани именно с този сезон.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

На мен лично зимните атракции излизайки от входната врата всеки ден са ми напълно достатъчни. ;)
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ти пеша ли ходиш? :o Aз излизам от гаража на гуми и пак на гуми се връщам. Дали е зима или лято - все тая! Разликата е, че през зимата работи парното, а през лятото - климатикът.
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Bistra написа:Нищо не казваш за карнавала в Кебек. Знам, че тече в момента. Не водите ли туристите там? Той си е голяма атракция, както и леденият дворец. Дето можеш да си наемеш ледено легло и да правиш секс като ескимос...Бъррр! :D
Павел написа: OK, Джулия :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Следващата година когато пак правите секс с Щерю, махни от над кревата снимката на Малина, да видиш дали той ще може да се възбуди :D
Явно Павел знае повече от колкото споделя и както се вижда е в десятката.
Дали не е много рано някой да си изгърми единственият патрон за годината и то при екстремни условия?
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

analgin написа:Дали не е много рано някой да си изгърми единственият патрон за годината и то при екстремни условия?
Тя затова чете и завижда на оная босненка М.М., дето са я чукали всекидневно и многократно в продължение на месеци. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
grozdan

Мнение от grozdan »

agent Ozo написа:Тя затова чете и завижда на оная босненка М.М., дето са я чукали всекидневно и многократно в продължение на месеци. :)
По-голяма гнусотия от това не бях чел скоро! Верно, че Бистра не ме интересува особено, но това изказване е злобно, гнусно и долно! :puke:
П.С. единствено здравите ми нерви и добро възпитание ме възпират да напиша какво точно мисля относно горното.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Още по-гнусно и долно е да разпространяваш слухове и откровени лъжи, без да имаш каквито и да е доказателства за тях.
Ти сигурен ли си, че тая М.М. съществува изобщо и какви доказателства имаш относно истинността на нейната история?
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
grozdan

Мнение от grozdan »

agent Ozo написа:Още по-гнусно и долно е да разпространяваш слухове и откровени лъжи, без да имаш каквито и да е доказателства за тях.
Ти сигурен ли си, че тая М.М. съществува изобщо и какви доказателства имаш относно истинността на нейната история?
Какви са ви отношенията мене не ме интересува ни най-малко. Кой какво казал, нА ти си куклите, дай си ми парцалките, дрън-дрън, ваша си работа.
Нито съм сигурен, че разказа е верен или че лицето М.М. съществува.
Това, в което съм сигурен обаче е, че ти изкарваш изживяванията/преживяванията на лирическият герой М.М. за наслада и пример за подражание. Ти смяташ, че един човек, бил той и някакъв форумен герой, трябва да изпитва описаното във разказа. Ти смяташ, че една жена трябва да "я чукат всекидневно и многократно в продължение на месеци". Ти намираш за забавни и очевидно правилни издевателствата над физически по-слабо човешко същество
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Никой освен "Щерю" не е длъжен да я търпи, а можеби и той е на предела, но разумните хора са склонни на конпромиси в името на децата си.
Тя има навика да се разполага навсякъде като пръдня в гащи и е редно някой да я подсети, че се изпуснала отново.
Публикувай отговор