U got me - членуването ми е проблем и си признавам - не се справям с него Членуването е много важно, само дето още през 96 редица българисти, които са за опростяване на българския език, започнаха да се изказват, че е крайно време да отпадне пълния член. Аз също тук по-рано съм казвал, че не намирам за необходимо да се съобразявам с негово величество пълния член.
А ти и това не знаеш...!!! Колкото и да се заяждаш с всички, като се правиш на най-сложно устроения орган на централната нервна система , си оставаш в заглавието на темата!!! Ти и за тракторист не те бива, защото докато се чудиш с пълен или непълен член се пише и ще се брулнеш в първото дърво...
wtf?
кое не зная бе, Ивалине?
Явно знаеш по-малко от нищо. Което звучи абсурдно, освен ако не иска да каже, че всичко (или повечето), което знаеш е невярно, т.е. знанието ти се явява един вид негативна величина. Но като го знам какви ги пише по принцип, малко се съмнявам да е имал баш това предвид.
А що се отнася до нашия резидент пишман лингвист, проблемът всъщност му е че знае малко, което поетът още преди векове е казал, че е опасно нещо:
A little learning is a dangerous thing
Drink deep, or taste not the Pierian spring:
There shallow draughts intoxicate the brain,
And drinking largely sobers us again.
А ти и това не знаеш...!!! Колкото и да се заяждаш с всички, като се правиш на най-сложно устроения орган на централната нервна система , си оставаш в заглавието на темата!!! Ти и за тракторист не те бива, защото докато се чудиш с пълен или непълен член се пише и ще се брулнеш в първото дърво...
wtf?
кое не зная бе, Ивалине?
Явно знаеш по-малко от нищо. Което звучи абсурдно, освен ако не иска да каже, че всичко (или повечето), което знаеш е невярно, т.е. знанието ти се явява един вид негативна величина. Но като го знам какви ги пише по принцип, малко се съмнявам да е имал баш това предвид.
А що се отнася до нашия резидент пишман лингвист, проблемът всъщност му е че знае малко, което поетът още преди векове е казал, че е опасно нещо:
A little learning is a dangerous thing
Drink deep, or taste not the Pierian spring:
There shallow draughts intoxicate the brain,
And drinking largely sobers us again.
Като знам, че това го казва някой, който си призна, че е проминал по български само щото другарят, кво му беше името, е проявил снизходителност, направо го приемам за комплимент
grozdan написа:Ивалин се старае да ни докаже правотата си в избора на заглавие с всяко свое мнение. ХвалА на таквизи прогресисти!
Какво се старае да докаже Ивалин, ти няма как да знаеш, а още по-малко пък да разбереш! Изборът на заглавието си е изцяло мое право, а мненията ми съответно са свързани със заглавието по презу̀мпция. Ако нещо не ти е ясно, погледни правилата за писане във форума. Темата е отворена и мненията ми не са риторични в прен. смисъл ( т.е. надути, претрупани и безсъдържателени), а са повлияни и от вашите естествено...
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Деца, учителят каза,
вземете си бележка,
урокът ще започнем днес
с граматиката тежка.
За члена ще говорим ний,
за члена що се слага
на думите в самия край
по- звучни те да станат.
За мъжки- ЯТ, за женски- ТА,
помнете го с ума.
ЖЕНА например е без член,
със член е пък МЪЖЪТ.
Ний члена слагаме отзад,
французите- отпред.
А турци, гърци казват пък
го слагали навред.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Браво,Оptics! Много оригинално, уместно и навреме... направо в десЕтката, вече се смята за правилно, не си правете труда да правите справки в речниците...
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.