Ето какво казва нашият монополист ICBC по въпроса за рентваните коли:
http://www.icbc.com/faqs/questions/rental-car-insurance"
И за по-сигурно винаги плащам с някоя Platinum карта, те винаги идват с опцията за иншурънс на рентвани коли (но дали това важи в Куба не знам).
Я да чуем сега кой лъже хората ?
И значи според теб трябва да си рентвам камион от Ю-Хоул, за да откажа застраховката на агенцията, другите не дават ...

Вече ми е ясно колко пъти си рентвал кола, но и защо да го правиш след като си имаш 3 свои.
ПП
За канадеца никога не съм твърдял, че би трябвало да е покрит от някаква застраховка, защото както ти сам отбеляза, нямаш право да отдаваш колата на 3-ти лица, които не са упоменати в договора ти. Единственото, което твърдя е, че не би трябвало да го задържат толкова време, защото не е извършител, а просто свидетел на това, което се случило.
“My understanding of the law over there is that if someone is in a vehicle crash they are required to stay there and face trial and even prove their own innocence,” lawyer Stacey Nichols, who also has a client detained in Cuba, told CityNews.
Т.е. някой пиян кубинец може да се блъсне в твоята кола и ти ще седиш там, докато се установи кой крив, кой прав. Откъде и съветът, че в Куба е по-добре да си наемеш шофьор, а не кола си идва съвсем на място.