Bulgarian Nightmares ...

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Re: Bulgarian Nightmares ...

Мнение от ivandaman »

Хайде днес да напишем нещо по-ведро.. Лятото дойде и като че ли всичко се промени рязко в положителна посока.. Народа се разсъблече.. посадиха цветя в зелените площи на центъра, пред барчетата изкараха Палми. Дърветата се раззелениха Боядивсват пешеходните пътеки по улиците, въобще като че ли взе да става по-пъстро.. А и лицата на хората като че ли придобиха по-човешки изражения (или аз вече им свикнах??? ... Не знам) .. Преди гледаха с едни празни погледи като гръмнати..

За ваканция или "на гости" въобще не е зле.. Поне аз не се оплаквам.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Въпрос със занижена трудност??

В коя държава е абсолютно невъзможно да гледаш семифинал от шампионската лига въпреки че имаш абонамент за цифрова и аналогова телевизия с един от най-големите национални кабелни доставчици?

БГ разбира се...

от една седмица вместо канала BTV Action (който притежава правата за излъчването на мачовете от Шампионската Лига в БГ) гледам следният надпис на екрана:

......................................
bTV прекрати излъчването на bTV Action въпреки, че Близу има валиден договор с bTV до края на 2013 г. Очакваме bTV да се съобразят със законовите разпоредби в България, както и с изискванията на Шампионска Лига, като възстановят програмата на зрителите. Извиняваме се за неудобството на нашите клиенти.

Ръководството на Близу Медиа енд Броудбенд ЕАД

......................................

Семифиналите на шампионската лига се гледат дори и в джунглите.. Казвам го от опит, но в държава от ЕС това е wishful thinking и mission impossible.

То е ясно че става въпрос за евтини балкански номера и изнудване за повече пари и в интерес на истината ми е все едно дали БТВ са виновните или Близуу защото и двете институции са хвани тая утрепи другата...
Тея Близуу май имат проблеми с всички.. Преди няколко седмици спряха предават друга програма (Супер7) за известно време а от няколко дни напълно ми спряха CNN и BBC News.. Сега гледам новини на руски и на Български.. Точно като преди 23 години..

Разбира се обадих им се по телефона и ми отговориха че БТВ били лошите... Викам им: "Добре де цяла седмица имахте време да разрешите проблема.. а и ние потребителите плащаме за услуга която не се предоставя".. Отговориха ми че според договора те можели да "прибавят" и "спират" канали.. Викам му: "Пич аре у лево... Ми то по тази логика може да ми пуснете само руска телевизия щото в шибания ви договор така пишело"

Както и да е... При наличие на два HD телевизора и 3 аналогови се наложи да се цъкля в екрана на Лап Топа и да гледам мача на стрийм с примитивно качество...

Верно се бъзиках със заглавието на темата, но за футболен запалянко като мен това си е genuine nightmare..

Rant Over..
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Това да зяпаш футбол е адска скука и тъпня. Има само една друга, дето е по-голяма. И тя е да приказваш за футбол. :rofl:

Но офенс. 8)
Знам, че е въпрос на вкус ...
Просто опитай да погледнеш на нещата извън погледа на запалянко и ще видиш, че не е проблем. Разходи се някъде извън града. Заведи жената на родопите.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
speedy

Мнение от speedy »

ivandaman написа:Близу Медиа енд Броудбенд ЕАД
Това на какъв език е и какъв е приблизителния превод?
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

speedy написа:
ivandaman написа:Близу Медиа енд Броудбенд ЕАД
Това на какъв език е и какъв е приблизителния превод?
:D :crazy: Близу= http://www.blizoo.bg" останалото мисля че е self explanatory , но написано на кирилица наистина кърти радиатори.. :D

Kan_Tangra написа:Това да зяпаш футбол е адска скука и тъпня
Give me a break бе Кане.. И без това не пия, не пуша, по чужди жени не ходя нека и аз да си имам един кусур... По принцип това ми е един от малкото "пороци"
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

От това което виждам през последните месеци това отдолy са приоритетите на родния матрял и то "Non-Stop" както ясно се вижда на светещата табелка :D

Изображение

Два интересни превода..

Този е от края на Бистра.. Туристическият обект Етъра

Изображение

А това го преснимах от вестник Труд в който ставаше дума за някакъв неработещ граничен пункт..

Изображение

Кенеф... Пак от туристически комплекс Етъра.. Тоалетна хартия, сапун и всякакви други спомагащи хигиената препарати са нелегални..
В троянският Манастир положението е още по-трагично..

Изображение
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Сложи снимки на на млади плевенчанки, навремето беше пълно с хубави моми там, също като в Зарата... Какво си ги заснимал тия кенефи и денонощни магазини....
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

Ами имаше балове тези дни, можеше и нещо такова да снимам..

Но по темата за прослуватата хубост на Българките, като че ли и те вече са изчезващ вид.. Не се забелязват по улиците така както беше преди години, но въпреки това като се поогледа човек забелязва продавачки и сервитьорки пред които Нина Добрев изглежда като "грозното патенце" (преди да се превърне в лебед)..

P.S.
Туко що се сетих че тази вечер съм поканен на бал... само че в Луковит... Може да щракна някоя от местните красавици... А пък какви снимки на кенефи мога да направя от там.. бедна ти е фантазията :)
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

ОК .. край на "кошмарите" ;) .. Не съм писал последните седмици защото хвърчах като финикиец из европа и родината..

Като цяло заключението ми след около 4 месечен престой в БГ не е много по-различно от първоначалните ми впечатления в първият ми пост на тази тема.

Не може да се очакват някакви драстични промени в БГ в близките 10-20 години та може и повече, така че който страда от носталгии за БГ и разни други патриотични настроения, няма какво да чака и да се гърчи в чужбина ами да се прибира ако има възможност разбира се. И там живеят хора въпреки всичките предизвикателства.
Не всичко е "лошо" зависи кой какво търси.. Аз се дразня от масовото тютюнопушене, чалгата простотията и отношенията между хората.. Разбитата инфраструктура и непотдържаните сгради също правят впечатление в началото но с това се свиква доста бързо и след няколко дни почти не прави впечатление..

В големите градове все още става за живот и дори е по-добре от преди в много отношения.. Трагедията е в селата и по-малките градове където демографската криза направо се набива в очите и колкото и да искаш просто няма как да я игнорираш.. Докато в София и големите градове няма места в детските градини в малките населени места училищата масово се затварят защото няма деца. Селата са превзети от тълпи цигани които са нагли, арогантни и властта е безсилна да се справи с тях.. Това е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ за нацията.

Има доста случаи в които къщите на българи които живеят в чужбина или в други населени места са окупирани от цигани и след това няма как да ги изгонят, дори собствениците са бити от мангалите ако имат смелостта да си потърсят правата.. Нещата в това отношение въобще не са елементарни. Циганизацията на България е неоспорим факт. Нещо трябва да се направи по върпоса и бързо защото ако не се предприемат мерки след едно две поколения БГ ще изглежда коренно различно..

Както вече казах горният проблем е труден за осъзнаване ако само седиш в големите градове защото там статуквото от преди "демокрацията" е горе долу запазено, но аз навъртях над 5 хиляди километра в БГ и мога да твърдя че имам сериозни наблюдения върху цялостната картина и вервайте ми "It's not a pretty picture" Разрухата и запустяването са умопомрачавщи.

Позитивно впечатление ми направи че почти всички земеделски земи са засети с нещо и явно земеделието е живо. Предполагам благодарение на субсидиите от ЕС. Надежда има за БГ защото има положителни неща, но трябват бързи и решителни дейвствия.
Ключовият момент според мен е да се намери начин да се повишат доходите.. Знам че не "откривам топлата вода" с това заключение но де факто ниските доходи са основният (макар и не единствен) проблем в България. Как може да се получи това нямам идея но съм сигурен че ако повечето хора имат нормални доходи ще са доволни и ще си седят там.

Магистралата София Бургас е почти готова и най-накрая България ще има завършена магистрала след около 40 години строеж. По-добре късно от колкото никога..

Обиколих почти всички големи градове.. Най-голямото предизвикателство са зловещо изглеждащите панелките наследени от "онова време" И в София и в Пловдив, Варна, Стара Загора, Бургас, Плевен, Ловеч и т.н. всички имат този проблем.. Единственият град в който не видях рушашти се панелки беше Смолян.. Много красиво и китно градче.

Сега малко за морето.. Много хора ме убеждаваха да отида в слънчев бряг защото: "нямало да го позная" и "съм щял да се шашна" колко хубаво било..
Не бях ходил в Слънчев Бряг точно от 10 години. Презастрояването беше факт дори и тогава и ако трябва да съм откровен огромного строителство (въпреки че разбирам негативните последици от него) го приемах като необходимото зло. Ако не друго поне придаваше що-годе внушаващ вид на курортите..
Е отидох и откровенното ми мнение е че е една огромна бутафория и е смесица от бетонна джунгла и бит-пазар.. Наслагали са едни сергии между плажа и хотелите в които се продават евтини фалшиви стоки и е много гнусно според мен. Битак в курорта.. Идиота който е дал разрешение да се посторият тези резили там трябва да бъде разстрелян обесен и удавен едновременно.. Защото това е престъпление..
Мутрите все още са с очевадни привилегии.. Един дори си е построил един палат на самият плаж на слънчев брях. И така си седи.. Огромната постройка точно на пясъка.. Явно може и така.. :n: :n:

Ей такива неща дразнят много а има простотии които просто трябва да се видят за да се повярват.. (Но за тях ще пусна снимков материал по-късно)..

Любимият ми Созопол и той е презастроен отвсякъде. Любимият ми плаж златната рибка явно вече е недостъпен за простосмъртни защото някаква мутра си го купила за жълти стотинки.. Пътят дотам беше в ремонт и затворен и не можах да го проверя лично това твърдение но поне така ми казаха..

Варна и Бургас са си същите.. С нищо не ме впечатлиха.. Във Варна са наслагали едни табелки "Най-добрият град за живот в България" което ми се струва странно защото наскоро четох че това уж е Бургас... :) .. Но и двата града са си същите според мен.. Е има нови молове, но като цяло няма нищо впечатляващо.. И двата града ако не бяха на море нямаше да са по-различни от Ямбол или Търговище (например)..

Като стана въпрос за Градове... както вече споменах в темата за "Красивото и Грозното" Пловдив е върха на сладоледа в момента..

По-специално реновираният център.. Личи си че е правено с желание и всеотдайност и резултатите са налице. Прекрасна пешеходна зона която по нищо не отстъпва на който и да е европейски град и това го казвам съвсем сериозно. Е панелките малко развалят пеизажа но те не са в центъра..

Между другото в София правят нещо подобно с витошка и съм убеден че ще стане много красиво като го завършат..

Ами това е като цяло.... Сложна е ситуацията в БГ в момента.. Преобладава негативното но има и добри неща. България в момента е като красива но занемарена девойка която не се грижи за себе си.. Девойка която пуши пие, дрогира се и се самоунищожава заради собствената си глупост.. Единственото което може да я спаси е бърза интервенция и интезивна рехабилитация контролирана от специалисти..

Това е положението..
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ха-ха-ха...чак сега го видях тоя кенеф. :rofl:
Дъщеря ми преди неколцина дни почти отказа да посети такъв в крайпътно заведение със сериозно зададен въпрос: Как функционира?
За сметка на това всеки трети "юнак" е овесил около врата си синджир тип "тоалетно казанче" и държи, ходейки ръцете си като петел крилата - взел-дал посред пладнешка жега.
Да не споменавам, че по хавлиите на плажа са наредени г*з до г*з мургав селинджър-руснак-мургав селинджър-руснак като в един култов филм...
Детето с най-сериозно изражение ме попита: "Мамо това европейски стил ли е?"...
..."Не, мила, това е стил "див Анадол" :D
2 са перата захранващи в момента нашата икономика (ако може да се нарече такава):
Еврофондовете...и
руснаците - единствените останали чужденци, които все още купуват имоти (главно по Черноморието)
Бяхме преди 2 дена на гости на наши приятели в Сарафово. В местното училище са открили вече 2 паралелки на руски език поради огромния брой рускоговорящи деца.
Абе, толкова ли им е зле в Русия та се местят в България? Или отново се продаваме за "без пари"? Не беше ли българският основен език? :^)
Абре, Мухи, в твоят "рай" се говорят всякакви езици, ама не и български...Баси! :| ...Толкова ме досмеша вчера като моят мъж ми сподели объркването си, срещайки една група хора..."Без малко щях да възкликна...Гледай, гледай, тези са българи!" ..."М-Дам, представи си и то в България." :D
Напускам утре морската циганийка. Имам нужда от сериозна почивка някъде на юг. Жалко, че си изгърмях отпуската за България, ама няма как на 5-6 години да си свериш часовника.
Утре ще ви пиша за "строителният бум". Всъщност такъв няма, но засега ми писна да натискам клавиши. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Обаче не знаете на какво се вика "Бългериан капан". Представете си блок - гордост на соц. реализма в някой от старите панелни комплекси на София. Неремонтиран, неприветлив, лошо измит вход...Обаче какво? Ами как какво? Съществува реалната заплаха цигани да ти разбият апартамента, докато си на работа и да ти изнесат цялата покъщнина. Хората от входа, обаче са иноватори и какво да видим?! Входна врата, отключваща се с карта с чип, асансьор задействащ се също с карта с чип....И внимание! Площадката пред апартаментите разделена от останалата част на стълбището чрез решетъчна врата - заключена. Не ми стана ясно обаче, дали ако решиш да слизаш по стълбите от N-ти етаж трябва да имаш N на брой ключа? И още...Какво се случва, ако попаднеш сам на същата площадка без чип и без ключ? Да допуснем, че си забравил да заредиш батерията на телефона си и всички хора са на работа, т.е. няма никой в апартаментите.Ами, ако стане земетресение или друго природно бедствие, съпроводено със спиране на тока? Тогава какво? Обявяваме конкурс за бързо отключване на метални решетки?
P.S.Много съжалявам, че не мога да приложа снимка на въпросния вход, за да не каже някой, че си измислям. Батерията на телефона наистина сдаде багажа, но за щастие имаше кой да ни отвори.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

Бистра мерси че ми съживяваш темата.. почти бях забравил за нея :D ..

Имах доста други "кошмари" за споделяне но като че ли няма смисъл... Хората си ги знаят..
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Ха верно, аз като си ходих последния път , майка ми гордо ми връчи карта с чип. Минаваш през две врати с чип и после още две метални с ключ... Приятелката ми беше впечатлена, вика много е готино - като последния сезон на walkig dead... нема опасност зомбита да проникнат вътре :D
Dead Eyes See No Future
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

аз не съм виждала такова нещо.....
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Карта с чип и аз не съм, но решетки по етажите съм виждал масово.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор