myhata II написа:Е както си и мислихме,разбрахме че няма да кажеш нищо по темата,която е за Торонто.....
Не знам момичето,на колко години е ,но за сам млад човек ще и се стори много скучно и трудно,аз лично бий и препоръчал Монтреал-град на студентския живот и университети
Лично аз не съм бил в Монтреал ,но много мои познати завършиха там и това е тяхното мнение
Но каквото и да реши момичето,му пожелавам успехи !!!

Ами аз избрах Торонто заради университета и конкретната специалност. Една преподавателка от моя университет, която е точно рисърчър по физика на елементарните частици, тя ми препоръча университета в Торонто, защото каза, че те имат най-голямата група в тази специалност от цяла Канада и най-активно работят с ЦЕРН. А иначе самата тази жена е от Кебек (но е учила в САЩ). Иначе за живот след университета има много време да избирам.
apple написа:optics написа:Да да, то таман разгара на лятото сега.
Що не дадеш линк към твоя университет и програмата за елементарни частици.
Уважаема Модна пърдон муа Водна Богиньо този въпрос умишлено ли го пропусна, че и на мене взе да ми става интересно дали си риъл или "старо форумно куче" под прикритие...

Уважаема ябълка, ти какъв си ми, че на теб ще давам каквито и да било линкове?! От какъв зор ще поствам линкове в тема, която всеки регистриран пульо ще види къде уча?! Това си е лична информация, аз със въпросния модератор се разбрах на ЛС, а ти не дръж сметки кои въпроси съм пропуснала, ясно ли ти е??
valioiko написа:Не те зная в каква Англия живееш и какви са тиея хора, които описваш. Аз за година и половина тук имам много добро мнение за хората в страната. Сигурно ако се преместиш от мизерията, в която живееш, нещата за тебе може и да се променят към добро... А може би където и да идеш, винаги ще виждаш нещата по този начин. Само от теб зависи - разбери какво търсиш и какво наистина искаш. Това дето ти го казаха за 4-те сезона за Канада е майтап (поне на майтап ти го казаха).
Хората, с които контактувам (преподаватели и т.н.) са естествено образовани и приятни хора. Както вече споменах, тези мръсните се влачат по улицита. И въпреки, че не говоря с тях ми е крайно неприятно да ги гледам като ходя до супера или където и да било. А за времето - пак казвам, това ми е най-малкия проблем и предлагам да зарежем темата за времето. Не ми пука много лошо ли е, хубаво ли е, колко сезона има и т.н. в Торонто.
JoroF написа:Та да си продьлжим .А това кьде го учиш ,евентуално да те направи от много квалифицираните безработни ,които не могат да си намерят работа и после им е крив целия свет ,ама ти си знаеш .Иначе и аз сьм за прогреса ,тотално и вьв всичките му форми.Атова че си бедна е изцяло твоя заслуга ,"на пари седиш ,пари немаш".И като завьршек на всички глупости дето изписах ,че ти кажем аз какво правим ,усетим ли че някьде ми е неконфортно ,ставам и се махам и не ми требат сьвети по форуми .Година и половина назад се преместих от Торонто в Монреал,и сега се чуствам добре ,за мене вьтрешния конфорт е наи- важен.Ако имаш нещо конкретно да питаш,питаи не се стесняваи "вие питате,ние ви отговаряме с глупости" .Аиде и уната
Това, което го уча има много приложения, а науката е на почит в тези страни. Виж, ако бях останала в България, щях да се надявам да ме вземат за даскал. За това, че нямам пари е виновна държавата ни, която не плащаше достатъчно на самотната ми майка да ме изхранва, а какво остава да плаща образование и затова я принуди и тя да се изсели в Англия (още преди аз да дойда да уча тук), за да може сега да ме издържа с една минимална заплата на чистач. Аз съм само на 20 и съм фул-тайм студент с по над 20 лекции на седмица - малко ми е трудно в момента да изкарвам пари. Но затова уча и ще успея, за да мога да издържам и мен и майка ми след това. А за съветите по форумите си прав. Вече съжалих, че се регистрирах и пуснах тази безсмислена тема, с която отчаяно се опитах да блесна пред анонимната ми публика.
Моля модератор да затвори темата. Получих информацията, която търсих. Благодаря за отговорите.