Bistra написа:Чакай сега, ти, за кой капитализъм говориш за онзи преди 44-та година или за сегашния? Щото сегашното повече се доближава до времената на Ал Капоне и си има своята историческа обусловеност, за което.
Аз говоря само за сега... това, което се случва в момента другото няма никакво значение... Интересно все пак каква "историческа обусловеност" си открила...?! Би ли споделила с нас невежите?!
grozdan написа:Че кой здрав-прав, умствено нормален човек ще предпочете да мизерства на социал и несигурни доходи от пица примерно? Колко се връзват - $400/човек/месец социал + примерно 30 часа на седмица работа на черно за грубо $5/час = $150х4 + 400 = $1000/месец. Всяка една нормална работа ще ти изкара повече, че няма да трепериш дали ще ти плати началника, че ще можеш дори на почивка да отидеш, по-добра кола да си купиш, дори няма да се налага да лъжеш пред Emploi Quebec. Една камериерка започва на минимум $12/час за 40 часа = 12х40х4 = $1920/месец преди удръжките. Ако сложим данъци 30% пак се връзват $1300/месец. Да не говорим, че е синдикирана и работата й е почти доживот, ако иска.
Естествено сметките ми вероятно са неверни понеже не съм запознат чак толкова с пазара. Целта ми е да покажа, че целенасоченото използване на социала е тъпо!
Няма здравомислещ човек да предпочете мизерния начин на живот, но кой го пита, просто тука няма друга алтернатива, по-лошото е че и в БГ не е по-добре...
А за нормалната работа теоретично е така, но никой не те допуска до нея, защото ти миришат чорапите и си просто един емигрант и то не от къде да е, нито от Индия, нито от Пакистан или Зимбабве и т.н., ами си от Европа!
Това с камириерките е бошлаф... кьорфишек... дрън дрън ярина се казва, просто им изпиват акъла... и пак ще отбележа на нашите не на другите и ако издържиш и повече от една седмица означава, че си супер герой като "батаман за винаги"! Не знаех, че българските камериерки си имат сендикат и членуват в такъв...
Да сметките ти въобще не са точни и няма как да бъдат, защото за всеки са различни, те не са аксиома, а теорема, която има няколко доказателства и само едни изводи, но не и в това е проблема, а в останалата утопия, която си се опитал безуспешно да развиеш!!!
П.П. Социал се пише с "А" мили хора!
Quod medicina aliis, aliis est acre venenum - Това, което за един е лекарство, за друг е отрова.