Californian написа:valioiko написа:mufc написа:valioiko, ти си един от хората, които трябва да взимат мерки срещу хората опитващи се да направят този форум в цирк. Не случайно имам и тема по въпроса в секцията въпроси към администратора.
mufc, моята роля и ролята на колегите ми в този форум е да съблюдаваме спазването на "Правилата за писане във форума". Guiness в тази тема не виждам да е нарушил някое от тях. Аз самият съм спорил много снего, доста остро понякога, но така се ражда истината.
Guinness написа:Mufc,единственото нещо,което се опитвам, е да предпазя такива ентусиасти като тебе да не си дават парите,за да отидат и да видят,че са попаднали в обрано лозе.Примери в този форум има колкото искаш.Доколкото си спомням и valioiko беше в Канада,сега е в Англия.Помисли.
Guiness, за съжаление никога не съм бил в Канада. Дойдохме с жена ми в Англия преди 6 месеца и половина и за сега ни харесва, но въжделенията ни за Канада не са отминали и сигурно няма да отминат. Имаме сини карти доживот и аз имам добра работа. Много е близко до БГ, а стандартът на живот добър. Докато бяхме в БГ, много яростно говорих в защита на Канада, но сега ми е малко трудно, тъй като Англия взе, че ми хареса противно на очакванията ми.

Човеко я да те питам, че не познавам никого в Англия - какви са тези сини карти, примерно от 2014та натам - всеки с Български паспорт може да си живее колкото си иска и работи колкото си иска в Англия и целия ЕС нали така, правилно съм разбрал?
Така се говори, но не се знае нищо със сигурност за след 2014. Синята карта ти дава право да живееш, работиш и правиш бизнес в UK без каквито и да било ограничения. Също така, сините карти нямат срок на изтичане и са валидни доживот (завизи на каква база си я взел). За да си запазиш синята карта, не си длъжен да живееш еди си колко години в UK. Можеш да не стъпиш в страната 7-8-10 години и като се върнеш, пак ще си имаш всичките права.
Аз моята синя карта си я взех чрез емиграционна процедура малко наподобяваща канадската Highly Skilled Migrant Programme се казва. Съпругата ми, в качеството си на такава, също получи синя карта.
В момента българите и румънците нямат право да работят на трудов договор или като наети работници в UK, освен ако нямат регистрационен сертификат, даваш им това право (синя карта примерно).
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков