въпрос за професия

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
ci76

Re: въпрос за професия

Мнение от ci76 »

Здравейте, абсолютно нова съм във форумите и искам да благодаря на всички които споделят с нас важна информация относно имиграцията в Квебек. А сега и моя въпрос: Имам три специалности:
1. Завършено висше степен Специалист учител: Математика и физика
2. Завършено висше степен Специалист Комуникационни техники и технологии
3. Завършено висше степен Бакалавър инженер по комуникации - Специалност комуникационна и осигурителна техника
Какви точки ще взема от таблицата?
Идея си нямам с кое образование?
Стажа ми е: 1.3м - системен администратор
2.1м - инженер компютърни приложения
Може ли някой да ми каже какви точки ще взема за професия и стаж. Благодаря предварително!
axil82
Обратна връзка:

Мнение от axil82 »

здравейте включвам се като желаещ за емиграция във канада ...............и изникват много въпроси .....а ето и първият относно образованието ми а то е средно специално 4г със професия техник-технолог по хладилни съоръжения като открих професията си с код 7313 от листата със професии................от представените таблици по горе със точките за образование не мога да се определя точно -средно професионално ли съм или техник след средно образование със1 год обучение..6 или 10 точки събирам.........благодаря предварително :bow:
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

axil82, за тази >> http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... LGARIE.pdf" <<таблица ли става въпрос.
Виж сега, ти 6 точки си ги получаваш, но 10 ще получиш ако.....
² Les diplômes qui obtiennent 10 points sont ceux qui ont obtenu 12 ou 16 points au critère 1.2 Domaine de formation.
Дипломите които получават 10 точки са тези получили 12 или 16 точки по критерий - 1.2 Област на образование.
Таблица с области на образование:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... mation.pdf" - френски
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... aining.pdf" - английски
Mars

Точки за търсена специалност

Мнение от Mars »

Здравейте, Толкова много неща изчетох свързани с новите изисквания, но така и не разбрах дали може да взема някакви точки за търсена специалност. Та аз съм завършил в УНСС - икономика, работя от повече от 6 години в банка, а съпругата работи в хотел също толкова.
Предварително благодаря!
titito

Re: Документи, информация и файлове в помощ на имиграцията!

Мнение от titito »

Здравейте,
Някои може ли да ми каже колко точки ще получа от дипломата ми за средно образование, която съм завършил в Езикова Гимназия за период от 5 години с интензивно изучаване на френски език и полу-интензивно изучаване на английски език.
Имам и завършено висше образование степен магистър 5 години в ТУ - София специалност франкофонски отдел по електроинженерство / тоест съм електроинженер на френски език/. Според моите виждания влизам в група 2 за дипломата ми от университета а за основното ми образование не мога да се ориентирам, зададох си въпроса директно в саита за емиграция в Канада но от там получих отговор , който ми казва да си сравня дипломата с актуалната им таблица за образование....
Благодаря предварително и най-вече на maratatabs за полезната info, но ми е трудно да разбера Quebec критерии за образование:))))
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Оценява се само последната придобита диплома, т.е. висшето образование. Ако са 5 и повече години - 12 точки. За област на образование - трябва да се провери в списъка с търсените професии - има нов на официалния саит, но трябва да съвпадат по-голяма част от изучаваните предмети със същата програма в техен унуверситет. И дори и да съвпадат, последната дума имат емиграционните, относно точките за област на образование. Аз не бих разчитала на тях.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
24022012

Мнение от 24022012 »

emili_vn написа:Оценява се само последната придобита диплома, т.е. висшето образование. Ако са 5 и повече години - 12 точки. За област на образование - трябва да се провери в списъка с търсените професии - има нов на официалния саит, но трябва да съвпадат по-голяма част от изучаваните предмети със същата програма в техен унуверситет. И дори и да съвпадат, последната дума имат емиграционните, относно точките за област на образование. Аз не бих разчитала на тях.
Добре де, с новите промени, според които приемат само документите на хора с търсени професии, не означава ли автоматично, че ако ти приемат документите за разглеждане, то трябва да ти дадат и точки за търсена професия?

А ако търсената професия е от дипломата за средно или свидетелство за професионална квалификация и същевременно имаш и диплома за висше с нетърсена професия, тогава няма ли да ти приемат документите и да дадат точки за търсена професия?
matanasov

Мнение от matanasov »

Средно образование - Математическа Гимназия, въпроса ми е ако изкарам професионална квалификация - Строител - Зидария - дали това ще ми донесе 6т (степен на квалификация) + 12т(област на образование); По стандарт на МОН и НАПОО тази професионална квалификация е с хорариум 600 часа и пак по стандарт в удостоверението което издават не пише продължителност на обучението; ако има други съфорумци минали по тази процедура ще се радвам да споделят

Другия вариант ми е за месар/транжор ама не знам дали това ще мине пред канадците защото там реално могат да се направят 26т
http://www.datravel.net" onclick="window.open(this.href);return false; - евтини самолетни билети до САЩ и Канада
matanasov

Мнение от matanasov »

Някой дали ще сподели по кой път е най-добре да се поеме от гледан точка на доп. професионална квалификация
http://www.datravel.net" onclick="window.open(this.href);return false; - евтини самолетни билети до САЩ и Канада
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

emili_vn написа:...трябва да съвпадат по-голяма част от изучаваните предмети със същата програма в техен унуверситет.
Емили, мене ме определиха като биолог. Знаеш ли каква част от предметите ми съвпадат с програмата на биолозите от тукашните университети? НИКАКВА! :)
Аватар
cantare

Мнение от cantare »

demococcus написа: Емили, мене ме определиха като биолог. Знаеш ли каква част от предметите ми съвпадат с програмата на биолозите от тукашните университети? НИКАКВА! :)
Верно ли... И как става тази работа??
Vouloir, c'est pouvoir!
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

cantare написа:Верно ли... И как става тази работа??
Незнам, ама носи нула точки. Но пък донесе сертификат за селекция, което ми уби желанието да споря, хаха! Просто исках да контрирам това за съвпадаемостта на предметите.
24022012

Мнение от 24022012 »

matanasov написа:Средно образование - Математическа Гимназия, въпроса ми е ако изкарам професионална квалификация - Строител - Зидария - дали това ще ми донесе 6т (степен на квалификация) + 12т(област на образование); По стандарт на МОН и НАПОО тази професионална квалификация е с хорариум 600 часа и пак по стандарт в удостоверението което издават не пише продължителност на обучението; ако има други съфорумци минали по тази процедура ще се радвам да споделят

Другия вариант ми е за месар/транжор ама не знам дали това ще мине пред канадците защото там реално могат да се направят 26т
Не виждам защо да не стане ако съвпадат изучаваните предмети и хорариума.
Не знам за зидарите какво удостоверение издават, но за месарите е свидетелство за професионална квалификация и си пише всичко - и срок на обучението и хорариум по отделните предмети.
matanasov

Мнение от matanasov »

И за зидар и за месар ми предложиха удостоверение за професионална квалификация в което ще пише 960 часа / 1 година срок на обучение. Въпроса ми тази допълнителна професионална квалификация колко точки от гледна точка на степен дава
marinski77

Мнение от marinski77 »

matanasov от къде ще си вземеш това удостоверение за професионална квалификация за зидар? Заинтересува ме защото казваш, че в удостов. ще пише 960 ч.
Публикувай отговор