Това, че стандартът се повишава за някой хич не е добре. Доходите на много хора не успяват да изпреварят увеличението на разходите. За тях това си е обедняване.jovani написа:Добрата новина е че стандартът в България се променя към по-добро през всяка изминала година и това лесно може да се отнесе към видимо намаляващата престъпност.
notcanada.com
- ablood
- Обратна връзка:
Re: notcanada.com
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Доста се разтърсих и да си призная не можах да намеря къде бях чел, че са 21 хомисайдите за Пийл. Всички данни сочат да са 15 за тази година, както казва другарката, за миналата година са били 27:Val написа:Понеже съм добро другарче, веднага ще ти услужа и със статистиката за ГТА:jovani написа:Имах предвид ГТА, не само Торонто, в Мисисага има над 20 убийства до момента, в другите райони са около 10 и годината не е свършила. До момента се води, че е рекордно нисък броят на убийствата, но всичко зависи по какъв начин ги отчитат, както съм писал по-горе.
2007 - 84
2008 - 70
2009 - 65 (до днес).
От 65-те убийства за тази година, в целия Peel region, от който е част Мисисага, до момента има 15 убийства. При това положение леко ми е трудно да повярвам, че в Мисисага има "над 20 убийства".
Линкче:
http://www3.thestar.com/static/googlema ... demap.html
http://www.cbc.ca/toronto/features/homicide2008/
Съгласен съм, че малко преувеличих с данните си за престъпността в ГТА, но от мнението на редовните участници излиза, че едва ли не престъпността е несъпоставимо по-ниска от България, за съжаление ми е трудно да намеря представителни данни за България за сравнение.
Този път се признавам за победен в спора (в спорът се ражда боят, т.е. истината

Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Това е така, но трябва да се съгласиш, че няма как да се постине бърз растеж, без да се наложи хората да подобрят конкурентността си - това е цената на материалният растеж, който трябва да се плати - ако искаме да потребяваме повече, е необходимо да намерим начин да произвеждаме/продаваме повече.ablood написа:Това, че стандартът се повишава за някой хич не е добре. Доходите на много хора не успяват да изпреварят увеличението на разходите. За тях това си е обедняване.jovani написа:Добрата новина е че стандартът в България се променя към по-добро през всяка изминала година и това лесно може да се отнесе към видимо намаляващата престъпност.
Все още ГИНИ-индексът на България е по-нисък или близък с този на Канада, или най-общо казано разпределението на благата в тези две държави е много подобно, по една или друга причина (ще оставя на вас да се помъчите да ме оборите отново

В много Южноамерикански страни има големи разлики в доходите (висок ГИНИ-коефициент), а оттам (вероятно) и по-вискока престъпност.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
jovani написа:==== Добрата новина е че стандартът в България се променя към по-добро през всяка изминала година и това лесно може да се отнесе към видимо намаляващата престъпност.

Embrace your climate change!
Аз пък викам да отидеме да дадеме некоя пара на циганката, че нещо горката не може да вземе думата от джовани, гладна ша пукне ей, бизнеса и откраднаха, казано по съвременно 

Не съм циганкатаjovani написа:
В много Южноамерикански страни има големи разлики в доходите (висок ГИНИ-коефициент), а оттам (вероятно) и по-вискока престъпност.

http://mapscroll.blogspot.com/2009/04/i ... untry.html
На първо място е Хонг Конг, а не съм чула там престъпността да е най-висока. Австралия, Израел, Португалия, ЮСА, Ирландия също са в десетката, а ги няма сред най-кръвожадните, кой от тях можеш да сравниш с ЮАР - 50 убийства на ден. Не е толкова чиста и проста връзката.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... icide_rate
Циганите - на Сатурн !
Започна се... спорът. Значи не съм съгласен, че Австралия и Ирландия имат висок ГИНИ, поне до колкото са ги дали тук:anxeli написа:Не съм циганкатаjovani написа:
В много Южноамерикански страни има големи разлики в доходите (висок ГИНИ-коефициент), а оттам (вероятно) и по-вискока престъпност., но :
http://mapscroll.blogspot.com/2009/04/i ... untry.html
На първо място е Хонг Конг, а не съм чула там престъпността да е най-висока. Австралия, Израел, Португалия, ЮСА, Ирландия също са в десетката, а ги няма сред най-кръвожадните, кой от тях можеш да сравниш с ЮАР - 50 убийства на ден. Не е толкова чиста и проста връзката.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... icide_rate
http://en.wikipedia.org/wiki/Gini_coefficient
САЩ имат голямо инкъм инекуалити и 3 пъти повече хомисдайдс пер капита от Канада според твоите линкове.
А като сравнявам ГИНИ и хомисайд картата от твоят и моят линк бая си се припокриват...
Естествено, че връзката не е проста, Хонг Конг и Сингапур имат висок ГИНИ и ниска престъпност, но са си тоталитарни държави със сравнително малка площ (няма измъкване) - дано не ме четат отнякъде и да не се засегнат, че много ме кефят.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Между другото сайтът www.notcanada.com не работи от един месец. 

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Май успяха накрая да им запушат устата ..
- MrGeek
- Путлер Капут
Аха, наистина успяха. Само че в нещо друго. Какво е то, оставяме на филипинската проницателност:filipne написа:Май успяха накрая да им запушат устата ..
WHOIS - notcanada.com
Registrar: GODADDY.COM, INC.
Status: REDEMPTIONPERIOD [expired, past registrar grace period]
Dates: Created 18-aug-2005 Updated 23-apr-2010 Expires 18-aug-2010
DNS Servers: NS17.DOMAINCONTROL.COM NS18.DOMAINCONTROL.COM
No match for "notcanada.com" in the registrar database.

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
По-добре да го оставиме на константната гръцка липса на мнение ...А, и на реалните IP адреси докато не са станали нереалниMrGeek написа:Аха, наистина успяха. Само че в нещо друго. Какво е то, оставяме на филипинската проницателност:filipne написа:Май успяха накрая да им запушат устата ..WHOIS - notcanada.com
Registrar: GODADDY.COM, INC.
Status: REDEMPTIONPERIOD [expired, past registrar grace period]
Dates: Created 18-aug-2005 Updated 23-apr-2010 Expires 18-aug-2010
DNS Servers: NS17.DOMAINCONTROL.COM NS18.DOMAINCONTROL.COM
No match for "notcanada.com" in the registrar database.

- MrGeek
- Путлер Капут
Всъщност филипинската конспиративна теория може и да има сериозно основание. Властите сигурно са понатиснали тук-там щото въпросния неудачник да се разори и в края на краищата да престане сам да си плаща за поддържането на единствената страничка в интернет блатото, изваждаща истината за канадската действителност наяве.

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Как разбра, че се е разорил ?MrGeek написа:Всъщност филипинската конспиративна теория може и да има сериозно основание. Властите сигурно са понатиснали тук-там щото въпросния неудачник да се разори и в края на краищата да престане сам да си плаща за поддържането на единствената страничка в интернет блатото, изваждаща истината за канадската действителност наяве.![]()
- hadministratora
- Хабсурден
Мили другарчета,
Като се има предвид, че тази тема е била посветена на име на домейн, който вече не съществува, ми се струва най-удачно да я заключим. Ако г-н Разорен-и-недоволен-от-Канада реши да си плати домейна отново, нека се обади - ще му отключим и темата без допълнително заплащане
Като се има предвид, че тази тема е била посветена на име на домейн, който вече не съществува, ми се струва най-удачно да я заключим. Ако г-н Разорен-и-недоволен-от-Канада реши да си плати домейна отново, нека се обади - ще му отключим и темата без допълнително заплащане