Чувствате ли се у дома си в Канада ???

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор

Каде бихте живяли ако имахте достатъчно средства за да не се лишавате почти от нищо ???

В Канада разбира се, за какво съм си загубил (загубила) толкова време и усилия да си построя живота отново тука иначе ???
17
29%
В България разбира се, тука съм ЕДИНСТВЕНО по икономически причини и ако един ден събера достатъчно пари ВЕДНАГА ще се завърна в Родината ...
10
17%
Все ми е едно: "Ubi Bene, Ibi Patria" (преведено на български: "Там кадето е добре, там е Родината".
21
36%
Бе ква Канада, ква България, аз нямам време да се обърна от кариери, деца, бизнеси и т.н. а ти искаш да мисля за това каде би ми било по добре ...
3
5%
Нито в Канада, нито в България, тука съм временно, не е това което изглеждаше когато попълвах молбата за постоянно жителство в Канада.
7
12%

Общо гласове: 58
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

8 ноември 2008 / 19:45 БСП няма да допусне ГЕРБ да „мутризира" държавата
8 ноември 2008 14:12

Ето ти пример по долу :wink: Не ги познавам тия,ама предполагам,че са "двете крила на един и същи самолет" :wink: Вероятно и те си мислят,че светът изобщо "не е отворен" и взема простотиите им за чиста монета :lol: Ако допуснем ,че светът не иска да се отвори към България,не е ли причинат в самите Българи,или по стар навик е по добре да обвиним всичко и всеки в "неразбиране" :wink: :lol:

"БСП няма да допусне партията на Бойко Борисов ГЕРБ да управлява страната. Това увери свои съпартийци премиерът Сергей Станишев. По думите на министър-председателя ГЕРБ е в състояние да „мутризира" целия обществен живот. Станишев смята още, че ръководената от него партия може да се пребори и за следващ мандат."
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Причината е в българите, ма щото мръсните комунисти не ги пускаха да излезнат навън, па било то и за седмица-две та да видят как се живее в свободния свят ...
И СИЧКО тва за което говориш и цитираш е следствие от промиването на мозъка и държенето на раята в пандиза наречен България в продължение на еди колко си поколения.
:beer: :beer: :beer:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Sunny boy написа:8 ноември 2008 / 19:45 БСП няма да допусне ГЕРБ да „мутризира" държавата
8 ноември 2008 14:12
Не ми се налага да гласувам отдавна за тях. Бих го направил за някой, решен генно да модифицира оставащите в БГ. :wink: :lol:

Е, може и бавно да съм действал с емиграцията - закъснях, вярно е. Исках всичко да е легално, не да скачам в океана от кораба или да оставам от студентска бригада. Може би е грешка. И съм отворен към света от малък. Другото те прави трудно приспособим и трудно успяващ навсякъде, щото всичко се оказва не по твой вкус. Щом си в Канада - приемаш нещата каквито са и действаш. А който се чуди , накъде да я хване, по-добре да го прави тук, в Канада все пак. :D Гледам "канадското" крило взело да превалира леко.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

& аз си мисля че даже и човек да се чуди, по гот е да се чуди в Канада :-)
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

като изключим въпрос 3 и 4 които не предизвикват отговор на въпроса бихте ли останали в канада за дълго и сравним бройката на останалите се изказали участници на другите 3 въпроса резултата поне за сега е 13 заминаващи си от прекрасната страна /някои в българия,други нейде по света/ само с/у 8 оставащи да си изкарат старините на гъза на географията. :lol:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Бате, добро утро :-)
Ако сички заминаващи които спомена са заминаващи като мене & тебе, ше се назаминават много хубаво :lol: :lol: :lol:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

А иначе относно гъза на географията, аз лично предпочитам да съм колкото може по далече от Европа, било то Азия, Южна Америка, Океания и тям подобни ...
Въпрос на фкус.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

CFS 801, що се изказваш толкова крайно всеки път???

И кво правиш още в Канада, като е толкова зле там.

Всеки е у дома си там, където се чувства добре. Аз специално предпочитам студеното пред топлото време и снега пред потта. Иначе щях да искам да емигрирам в Австралия. :lol:
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

е кво крайно съм казал,само обобщих резултатите от анкетата ,щото някои хора ги бодат в очите ,та виждат само крави,прерии и нафта около себе си. :lol:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Бате, мани резултатите от анкетата.
Там са гласували предимно тайни агенти на мръсните комунисти, пуснати да агитират хората да се върнат в БГ за да им гърбят ангария и да ги хрантутят както в доброто старо време :-)
ninka83

Мнение от ninka83 »

аз ще игнорирам анкетата,също така се опитвам по някакъв начин да игнорирам и факта че см в Канада. прави живота ми по-лесен :D
не да прозвучи ненормално, но така някак си временно не съм в бг, така го възприемам. във връзка съм с бг, колкото и време да ми коства, нон стоп се чувам и тн и, пътувам , при мен идват и дори нямам чувството че съм далеч. само студа ми напомня че ъм на гъза на географията. предполагам че много дълго нямам да се задържа тук :lol:
като ми омръзне .... :krila: :P
semeen

Мнение от semeen »

Нима батето се е завърнал на подиума :D
Бяха почнали да ни липсват неговите пируети :lol:
valioiko, това явно е батето и той винаги говори така. Дали вече някъде не е споменал за тръстиката :lol:
Последния път батето прие някой закачки лично и отговори, та го поизгониха малко, но той пак се завърна-а-а-а
Добре дошъл, CFS 801!
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Нинке, разбирам те душа (не че аз съм в същото положение).
И сега искам да кажа нещо което може би никой не е казвал (поне не тука).
Та общо зето (с малки изключения разбира се), тия които цял живот са си били в България, никога няма да свикнат в чужбина.
Другите, които са прекарали няколко години в чужбина (и особено ако тия години са били през пубертета) много лесно свикват и не им дреме.
Кво ше кажете по въпроса от личен опит?
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Той е семеен, само че се прави на под-полковник :-)
ninka83

Мнение от ninka83 »

Marginal39 написа:Нинке, разбирам те душа (не че аз съм в същото положение).
И сега искам да кажа нещо което може би никой не е казвал (поне не тука).
Та общо зето (с малки изключения разбира се), тия които цял живот са си били в България, никога няма да свикнат в чужбина.
Другите, които са прекарали няколко години в чужбина (и особено ако тия години са били през пубертета) много лесно свикват и не им дреме.
Кво ше кажете по въпроса от личен опит?
може и да ме разбираш....ама Канада просто за мен е една земя, населена с болшинство от преобладаващи скапани индивиди.. имайки предвид че не съм през пубертетските си години тук, съм убедена , че никога няма да свикна, ама и не искам. има други страни в които човек се чувства съвсем по нормално, определено, когато е заобиколен от нормални хора :beer:
Публикувай отговор