Още ли си харесвате емигрантския квартал?
Моля, моля, аз не обвинявам никого и подчертах, че си харесвах много квартала и мястото, където живеех преди това. Както и също казах, че всеки си има предпочитания. Но от предните постове се изсипа каква ли не помия върху избора на живущите в Лавал. И аз не смятам, че съм се измъкнала от квартала, а от това да живея под наем, защото не ми харесва. Но това отново си е лично мнение и няма нужда да скачат 20 души, за да ми докажат колко не съм права.
Относно прасенцето, що да не мога. Ако искаш и теб ще те поканя като го заколя, да си направим кебап. А ти дълго има да чакаш за местното ДВСК. То ако имаше такова на място нямаше да измре толкова народ от листериоза.
Относно прасенцето, що да не мога. Ако искаш и теб ще те поканя като го заколя, да си направим кебап. А ти дълго има да чакаш за местното ДВСК. То ако имаше такова на място нямаше да измре толкова народ от листериоза.
- ablood
- Обратна връзка:
Linko, ако и този път не прочетеш, ще трябва да ти го изпратя на лични:Linko написа:Ха, ха...каква метаморфоза...Започналите с перченето как са се измъкнали от имигрантските квартали започнаха да обвиняват в перчене останалите в "шаренията" и "цапаницата" т.е в същите тези квартали техни сънародници.
Ама че свят...
Няма никаква база за перчене в измъкването от CDN/NDG, защото животът там хич не е по-евтин. Идеята е че някои хора просто не могат или не искат да се измъкнат от тинята, търсят всякакви достойнства в нея и недостатъци на околния свят.
Това добре, но за да им е по-уютно в мизерийката, те я рекламират яросно на новопристигащите за да има повечко прецакани, с които да си клюкарят по съседски.
Забележи снимката от Кримон, правена в циганската плаза, на която се вижда ескалатор с една черна и една бяла жена! Някой да е виждал такова съотношение там последните 5 години? Как може да се има доверие на човек който така манипулира представите на тези към които е насочена темата. Това си е живо натирване в калта.
Крими, всъщност колко процента от клиентите в тази плаза са бели? 3? 5?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ами след като авторът на темата реши да дава акъл на другите къде бива и къде не бива да живеят, щото "еди-къде си" било "еди-как си", а на другото място било пък "не знам какво си", то беше от ясно по-ясно, че ще се появят и хора дето да му кажат, че критериите му не струват и пукната пара и мястото дето той се е настанил за накои е също толкова презряно и неприемливо.
Да, ама докато той дава акъл, плюе и сипе характеристики и всякакви квалификации е добре, ама другите като започнаха с неговоте камъни по неговата глава - не е добре, обижда се.
А на човек като си му е добре на дадено място, му е все тая какви злобни приказки ще чува от другите за това място. Ако пък му е зле и да чува хубави неща, то пак му е все тая. От хорски приказки на никой не му се е оправило положението.
Пък и не ви ли идва на ум, че не можете и няма никакъв смисъл да убеждавате другите в личните си усещания и емоции, можете само да ги споделите. Защо изобщо трябва да убеждаваме някого, че ни е гот, не мога да разбера?
Да, ама докато той дава акъл, плюе и сипе характеристики и всякакви квалификации е добре, ама другите като започнаха с неговоте камъни по неговата глава - не е добре, обижда се.
А на човек като си му е добре на дадено място, му е все тая какви злобни приказки ще чува от другите за това място. Ако пък му е зле и да чува хубави неща, то пак му е все тая. От хорски приказки на никой не му се е оправило положението.
Пък и не ви ли идва на ум, че не можете и няма никакъв смисъл да убеждавате другите в личните си усещания и емоции, можете само да ги споделите. Защо изобщо трябва да убеждаваме някого, че ни е гот, не мога да разбера?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- ablood
- Обратна връзка:
Я, Линко, когато си на кеф мислиш разумно и изтъкваш необорими доводи.
Изобщо не ми е минавало през ум, че като зачеша темата за CDN/NDG, няма да се намери някой засегнат, който вместо да изтъкне някакво тяхно предимство, ще изсипе в отговор купчина лайна върху моя избор. Именно за това избягвам да раздувам из форума къде съм избрал да живея, но ти изкопа от някъде тази стара обява и им даде материал за плюене за цели 2 страници
Изобщо не ми е минавало през ум, че като зачеша темата за CDN/NDG, няма да се намери някой засегнат, който вместо да изтъкне някакво тяхно предимство, ще изсипе в отговор купчина лайна върху моя избор. Именно за това избягвам да раздувам из форума къде съм избрал да живея, но ти изкопа от някъде тази стара обява и им даде материал за плюене за цели 2 страници

- ablood
- Обратна връзка:
Хехехе... да спориш с човек, който е напълно наясно с гледната ти точка, но се заяжда от злоба си е спорт.CFS 801 написа:Само на 20 метра от КДН,пресичаш Жан Талон и си в Монт Роял ,какъв ти е проблема да избягаш от циганията само за 20 мин. та се отнесе чак на гъза на географията.На мен това ми е пойнта,обаче ти упорито не искаш да ни светнеш.
Ще ти разбера "пойнта" когато ми покажеш няколко къщи под милион в Монт Роял. Ако финансовия проблем не съществуваше, щях да си взема палат в Монако, нали?
Пък и макар и от "гъза на географията" (най-северната точка на Лавал), стигам до работата си в Монреал за 20 мин нормален трафик.
- ablood
- Обратна връзка:
Ако дори едно новопристигащо семейство, зачело се в този форум си промени решението и се огледа насам-натам, вместо да вярва на чужди уверения, темата си е струвала.
Аз бях нахендрен по подобен начин от човек, който обаче една година след моето настаняване до него се спаси от квартала. Оказа се, че го бил планирал много от преди това, но... друго си е да прецакаш другарчето, а Крими
Аз бях нахендрен по подобен начин от човек, който обаче една година след моето настаняване до него се спаси от квартала. Оказа се, че го бил планирал много от преди това, но... друго си е да прецакаш другарчето, а Крими

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ами не се ли замисляш, че и твоите "уверения" спадат в същата категория и не бива да им се вярва?
И ако си мислиш, че на някого не му е ясно, че собственият избор е най-добрият избор, значи мног подценяваш другите. Но не всеки има тази възможност да избира още от първите дни след пристигането си, а пък и някои приемат избора на другите ясно съзнавайки, че на тях този избор може и да не им хареса. Но просто са преценили, че за момента така им е по-изгодно.
А защо някои остават там където първоначално не им е харесало? Ами тяхна си работа. Може да е от мързел, може да е защото привикват, може да е от скъперничество или печалбарство и още хиляди причини.
Хората сме толкова различни и житейските ситуации и казуси са неизброими а ти тук вадиш определен брой направо смешни критерии и съвети раздаваш. Ами никой няма нужда от тях, не го ли разбра? Виж ако имаш пари за раздаване, това е друг въпрос.

И ако си мислиш, че на някого не му е ясно, че собственият избор е най-добрият избор, значи мног подценяваш другите. Но не всеки има тази възможност да избира още от първите дни след пристигането си, а пък и някои приемат избора на другите ясно съзнавайки, че на тях този избор може и да не им хареса. Но просто са преценили, че за момента така им е по-изгодно.
А защо някои остават там където първоначално не им е харесало? Ами тяхна си работа. Може да е от мързел, може да е защото привикват, може да е от скъперничество или печалбарство и още хиляди причини.
Хората сме толкова различни и житейските ситуации и казуси са неизброими а ти тук вадиш определен брой направо смешни критерии и съвети раздаваш. Ами никой няма нужда от тях, не го ли разбра? Виж ако имаш пари за раздаване, това е друг въпрос.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- ablood
- Обратна връзка:
Хайде сега пък, къде съм ги уверявал да ходят да живеят? Моите критерии за теб може да са смешни, но съветът който давам е да не вярват на посрещачите си! Много от тях имат за цел просто да разкарат навлеците, без да обикалят много надалеч. Тоест, до тях.Linko написа:Ами не се ли замисляш, че и твоите "уверения" спадат в същата категория и не бива да им се вярва?
Хората сме толкова различни и житейските ситуации и казуси са неизброими а ти тук вадиш определен брой направо смешни критерии и съвети раздаваш. Ами никой няма нужда от тях, не го ли разбра? Виж ако имаш пари за раздаване, това е друг въпрос.![]()
Или ти видя друг съвет в редовете ми?
И малко надценяваш преценката на идващите. Повечето не са "ясно съзнавайки", а сляпо вярващи.
Помниш ли какво си каза Тони (Вини Джоунс) в "Гепи" докато почукваше с пистолета по стъклото на бричката на уплашените чернилки?
Последно промяна от ablood на Пон Окт 06, 2008 11:42 pm, променено общо 1 път.
- Kan_Tangra
ок, сега, че в Лавал да си купиш къща е тънко, никой не отрича. На черното - бяло не може да се каже.
Но не разбрах защо непрекъснато омесваш това, че щом нещо е евтино следователно е и хубаво.
Тука никой не е тръгнал да казва, "йок, лошо е да си в собствено жилище и е лошо да си в къща"
Никой не е и казал "Много е гот, че живеем под наем"
Обсъждахме само кварталите, щото ти точно срещу тях скочи.
Не почна темата "така и така, купих къща, хубаво е да се живее в собствена къща"
ами съвсем по друг начин - "видиш ли в Монреал само шарения и мръсотия, пък в "неимигрантските" квартали всичко е прекрасно.
Така, че тия аргументи къде е скъпо и къде евтино не струват, щото не това беше предмета на дискусията отначало
п.с. а онези другите, въртяхте го, сукахте го и пак на женски задници го обърнахте, дори и в тая тема.
Утре да пуснем една тема за "зимните кънки - за и против" и пак ще го извъртите на задници и клатене

Но не разбрах защо непрекъснато омесваш това, че щом нещо е евтино следователно е и хубаво.
Тука никой не е тръгнал да казва, "йок, лошо е да си в собствено жилище и е лошо да си в къща"
Никой не е и казал "Много е гот, че живеем под наем"
Обсъждахме само кварталите, щото ти точно срещу тях скочи.
Не почна темата "така и така, купих къща, хубаво е да се живее в собствена къща"
ами съвсем по друг начин - "видиш ли в Монреал само шарения и мръсотия, пък в "неимигрантските" квартали всичко е прекрасно.
Така, че тия аргументи къде е скъпо и къде евтино не струват, щото не това беше предмета на дискусията отначало
п.с. а онези другите, въртяхте го, сукахте го и пак на женски задници го обърнахте, дори и в тая тема.
Утре да пуснем една тема за "зимните кънки - за и против" и пак ще го извъртите на задници и клатене

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола