Ако ме извините ще се включа малко по оригиналната тема, която ако помня беше за това дали е разумно да се пътува през зимата за Канада. Дано автора още да чете
Моите 2 цента по въпраса са че момента на тръгване най-вече зависи от това какъв план сте си изградили и в кой момент сте готови да хванете самолета. Ние изчакахме половин година след получаването на визи и пътувахме началото на Април, защото имахме поекти да си завършваме в България, а и да се подготвим с повече информация за мястото на което отиваме.
Един съвет - разгледай сайтовете на различни градове. Това, което е изписано по тази тема важи за по-голямата част от територията на Канада, но съвсем не за всеки град. Ние например живеем в град, в който според мен няма зима (малко дъжд и 0 градуса според мен не се квалифицират като зима). Много хора смятат, че в цяла Британска Колумбия вечно вали. То за това има метерологични сайтове с история няколко години назад, така че който иска може да си провери сам. Ние лично така направихме преди да си боднем пръста на глобуса.
Четете информация от различни източници, защото форумите представят гледната точка на тези, които пишат по тях. Смятам, че могат да бъдат ценен източник, но ми се струва опасно ако са единствения. Събирайте инфо от различни ъгли, за да имате по реалистични очаквания като пристигнете.
От всичко, което сте написали най-притеснително ми се струва, че нямате познати или приятели, които да ви посрещнат. Не че е задължително, но много много улеснява първите стъпки и прави адаптирането в пъти по-лесно (или по-трудно в зависимост от посрещачите

)) Мои приятели, които избраха да пътуват за град, където нямаха познати се запознаха с една китайка по един от форумите и тя много им помогна първите седмици, особено с намиране на жилище.
Така, че се ориентирайте още малко и потърсете контакти. Има много организации за помощ на новоемигранти, така че може да се свържете преди да пристигнете или веднага след това.
Опрелено и късмета играе роля, но според мен лесната адаптация е въпрос на добра подготовка.
Успех и поздрави от слънчева Виктория
Весела