Ikonimia na danaci

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Ей изядохте го това Калгари, мамка му и прасе.
Днес заваля дъжд та затова имам време да погледна форума (и ние от Калгари ходим на Карибите и дъвцем бонбони Тик-Так). Сори за правописа, ама не мога да намеря някои букви на испанската клавиатура.
Калгари или Монтреал. Не ви ли стана ясно, це на въпроса "Къде е по-добре да се живее в Канада, на изток или на запад?" няма верен отговор. Всеки си има неговата истина.
Към отворилият тази тема - Ако си решил да идваш към Калгари, ОК. Само не го прави, защото данъците в Албърта са по-ниски. Иди в Калгари, защото си убеден, це там ще се реализираш.
Друго какво.
Към уважаемите форумци
Господ да ви е на помощ ако си формирате мнението за Албърта и Калгари по писанията на Батето
Айде стига толкова, це отивам на плажа.

ПС: към всицки специалисти от Монтреал и Отава, на тема Албърта, мога да заявя следното - ГОЛЕМА МЪКА Е В КАЛГАРИ. Цестна пионерска.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Господ да ви е на помощ ако си формирате мнението за Албърта и Калгари по писанията на Батето
Ako ne se laza AlexAA e geolog.

Gospod da vi e na pomost ako si formirate mnenieto za Alberta kato geolog no ne ste geolog a ste obiknoven rabotjaga.:)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

hullboy написа:Ako ne se laza AlexAA e geolog.

Gospod da vi e na pomost ako si formirate mnenieto za Alberta kato geolog no ne ste geolog a ste obiknoven rabotjaga.:)
Хълибой, ти от коя група си, от тази на обикновените работяги ли? Хълибой, защо не оставиш хората на спокойствие сами да преценяват дали да вярват на геолога от Калгари или на чейнчаджията от Хъл. :lol: :rotfl: :rotfl:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Hullboy ot mnenja na geolozi ne se vliae. Hullboy ne e ot nikakva grupa. Toi kazva che ako mozes da pravish nesto dobre njama nuzda da hodis njakade kadeto trjbva da smenis tri samoleta za da sitignesh.
Mozesh spokoino da kazesh finansista ot Hull zastoto v diplomata mi tova pishe, a Hullboy predlaga finansovi uslugi tova pak pishe v litsenza mi za rabota izdaden ot obstinata i drugi institutsii v Ottawa.
todor73

Мнение от todor73 »

MrGeek написа:
hullboy написа:Ako ne se laza AlexAA e geolog.

Хълибой, ти от коя група си, от тази на обикновените работяги ли? Хълибой, защо не оставиш хората на спокойствие сами да преценяват дали да вярват на геолога от Калгари или на чейнчаджията от Хъл. :lol: :rotfl: :rotfl:
Немога да разбера, защо се правите на ударени само да се заяждате, ами всеизвестно е че Алберта е фрашкана с петрол, затова геолози се търсят, доколкото си спомням Алекса е правил и метрис там затова и пее тая песен. Я вижте батето като отиде там като бачкатор :D каква песен пееше, с това не искам да кажа че има само черно и бяло, но в случая хълбоя е прав.
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Аз верно съм петролен геолог и Калгари е местото за мен. Аз не забравям да си припомням през ден какъв късметлия съм и, це не всицки могат да бъдат геолози. Но ми отне 8 години да намеря идеалното за мен место. Между другото, като кацнах в Торонто 2000 година, масово се уволняваха геолози в Торонто и Ванкувър ( не петролни геолози а златари). Както и да е, за друго ми беше мисълта.
В Калгари познавам лицно поне 50 българи. От тях един е геофизик и един е техник-геолог (засега). Другите хора нямат никаква директна връзка с търсенето и намирането на нефт и газ. С топ не можеш ги мръдна от Калгари. Хората са щастливи в Калгари.
Хълбой, на теб какъв ти е проблема с Калгари?
Между другото, аз харесвам много Отава. Това е единственият друг град в Канада, където бих живял.
Айде стига, це дъждът спря и отивам на плажа.
Наздраве
bateto

Мнение от bateto »

Аз се намесих в тази тема сериозно,за разлика от други в които съм за забавление,но гледам много хора не си отварят ушите и си мислят ,че итук пак се бъзикам или може би много сложно се изразявам и не се разбира от масата.Заради това ще обясня по елементарно позицията си с примери.
Истината за Алберта.В Алберта има много пари за раздаване в този смисъл и за вземане,единственно трябвада имаш специализацията и квалификацията ,която е нужна за основната индустрия която вади парите на Алберта и няколкото останали поддържащи я .Това е откриването и последващата експлоатация на нефтените находища и съпътстващото изграждане на съоръженията/рафинерии да ги наречем/.Към този бизнес можем да прибавим и така наречените нефтени сонди/дрилинга/ дето ходят да бодат на север.
Та в този смисъл ,ако сте геолози,специалисти по преработка на нефта,инженери по изграждане на нефтени съоражения и всякакъв друг вид високо специализирани и квалифицирани спец. в този бизнес ,имате необходимите документи признати в Канада да го докажете и необх.Канадски или световен опит в тази индустрия ,там ви е местото,там ще правите пари защото в Кебек и Онт. хефт няма.
Ако сте майстори ,като ел. техници,заварчици,монтажници,строители,тръбари,железари др.основни бачкаторски проф. в този бизнес ,но с канадски лиценз и канадски опит също там ви е местото.
Ще се запитате защо ми е лиценза като съм чувал ,че там мога да започна като апренти от най ниското стъпало и веднага ви отговарям за ради парите.Лиценза помага да се влезе в юниона на съответната професия ,а юниона плаща дабъл овъртайма от петък сутринта до неделя вечерта,а и часовата ставка при юниона е почти 1,5 пъти по голяма .Например по камповете се търсят много готвачи ,без юни.-13-15д на час и овр. 1 1/2 след 40 часа,с юни 27д. на час - дабъл от петък до неделя.
Обаче тия правила важат за оил къмпаните на 300-500 кмсеверно от Едмонтон,където се живее на камп с цикъл 10дни бачкане 4дни офф или нещо подобно.Така ,че който иска да прави кинти да обува гумените ботуши и да ходи по камповете на рафинериите или ако има дупе да става дрилър.По горе в темата бях поместил един мой чек за пример каква е заплатата на бачкатор на най ниското стъпало в някаква професия от който се вижда ,че ако започнете като такъв ще вземате от порядъка на 3000-3300 чисто на месец.Ако сте майстор с лиценз и член на юнион ще правите около 6000-8000 чисти пари ,почти няма значение в коя професия ел. тръбар,дърводелец,тарифите са почти еднакви.

Но не забравяйте ,за да правите такива пари трябва да бачкате по камповете на оил къмп. ,а не в Едм. и Калг.Там съм казвал много пъти разликата в заплащането с Мтл е 2-3 д. в плюс които напрактика ги изяждат по високите разходи.Там пари за бачкатори няма ,има за специалисти като Алекса по офисите и ако се чувствате такива действайте ,но ако сте шоф. като мен ,зъболекари,ченчаджии,касапи и всякакви други професии огромна разлика в заплащането м/у тук и там няма да намерите.
Аз лично бях там и след като си извадих калкулатора бързо бързо се прибрах към цивилизацията.Оказа се ,че тук ми е по изгодно да работя на 18д. на час на инк.в Мтл отколкото на 20д на чек в Едм.и по оила на север.Даже и на 15 да падна тук пак ще мие по изгодно,най малкото ще правя еднаква чиста сума при по ниски цени и много по приятна и цивилизована среда за живот.
Така ,че си извадете и вие калкулатора преди да напусните социала и пиците в Мтл. и се запътите към Калг.да гърбите за мечтаните 15-16д. на час дали няма да се окажете с два пъти по нисък доход отколкото тук ,от там и с два пъти по нисък стандарт на живот.
Който се чувства голям специалист ,като алекса например,геолог с диплома от местен уни. местото му е там ,пари има. :wink:
Stoni

Мнение от Stoni »

Батка, това важи за всяко едно място, за където се е заскачал Кроко-слепоко-скокало-сокала :rotfl:

Гледа..трап..гледа други скачат и той се засилва..следствието е ясно... :beer:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Хълбой, на теб какъв ти е проблема с Калгари?
Kak kakav. Goljam.
Njama diplomati, Diplomatski priemi, Blagorodni devitsi dasteri na diplomati s koito Hullboy da pie kokteil i da si govori na diplomatskia priem.:)
I nai vaznoto da pravi biznes s diplomati.

Posledno Hullboy e kanen na 16 Januari na diplomatski priem s domakin Nemsko posolstvo po sluchai predavaneto na predsedatelskoto mjasto v EU na Germania ot Finlandia v momenta ( izticha na 31.12.06 ) .
Na tozi priem sa pokaneni malko Bulgari i Rumantsi v chest na priemaneto ni v EU
Последно промяна от hullboy на Съб Дек 16, 2006 3:02 pm, променено общо 2 пъти.
Stoni

Мнение от Stoni »

Хълбой, понеже съм и оперативен работник, смятам да те предупредя, че на тази дата ще бъдеш принудително доведен на разпит ако не се явиш на призовката и не отговориш както трябва на зададените въпроси по преписката...така, че забрави за дипломатите и коктейлите ако не си свършиш работата подобаващо :D 8) :beer:
После можеш да им се извиниш дипломатично, за причините на отсъствието ти :rotfl:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Stoni dai da otlozim tezi pokazanja s den, dva.
Mnogo darza da ida na tozi priem. Tam stavat beztsenni biznes kontakti, pak ako znaesh i kakva dasterja ima nemskia poslanik.:)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

абе алекса не беше ли IT специалист, в някаква секретна военна фирма в Алберта ? А и за канадско образование хич не се споменаваше, камо ли геоложко.
Даже CV то ми щеше да взима, че и аз да се спася от кризата обзела IT сектора в Квебек и Онтарио. :roll:

Брее тука във форума е битер(демек "по-зле от") латино сериал. Там поне историите дето се въртят са едни и същи ... а тука всеки ден нова. :shock:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола